Брeйвик с условия, за да разкаже за терористични клетки

Атентаторът поискал компютър и здравен преглед от чужди лекари
Обновена: 27 юли 2011 14:46 | 27 юли 2011 07:08,
73
Брeйвик с условия, за да разкаже за терористични клетки
Снимка: Reuters

Норвежкият атентатор Андерш Брeйвик е поставил няколко условия от полицията, за да предостави в замяна информация за извършените от него нападения и за предполагаемата роля на две терористични клетки в тях.

По време на първото си изслушване в съда в понеделник Брeйвик заяви, че му сътрудничели две групи.

Адвокатът му каза, че също е получил подобна информация от клиента си, а полицията обяви, че ще разследва твърденията.

За да говори по въпроса, Брeйвик е поискал храна и компютър, на който да бъде качен неговият манифест, в който изразява антимарксистки и антимултикултурни идеи.

Още по темата

Мъжът е пожелал и чужди експерти да оценят неговото психическо състояние – искане, което е било отхвърлено от полицията.

Адвокатът на Брейвик вече го описа като параноик, който си мислел, че води война и мразел всеки, който вярва в демокрацията.

"Целият случай показва, че той е луд", заяви вчера адвокатът, но уточни, че е рано да се твърди, че Брейвик ще се признае за душевноболен пред съда.

Брейвик е обвинен за стрелбата на остров Ютьоя и взрива пред правителствената сграда в Осло, при които загинаха 76 души. Той се призна за виновен и срещу него са повдигнати обвинения в тероризъм и терористична дейност, за което може да бъде осъден на 21 години затвор.

Обвинението обаче е временно и властите обмислят то да бъде изменено в престъпление срещу човечеството и наказанието да се увеличи до 30 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
jina hamburg преди 12 години
da go pokanime v bg da pro4isti *** 4e kato gledam na6te balgari samo prikazvat i se per4at a da se organizi rat dori na edna sta4ka sre6tu mangovcite njamat kurazh
46
3
 
4
 
! Отговори
SMQH преди 12 години
Полицайчето от снимкатча изглежда по-престъпник от престъпника...
45
3
 
11
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ти са като ***, дето правел тухли от кал!Минал един и го пита:Как е? Стават ли тухлите?*** отговорил: Ба, как да стават ! Това кал ли е?!?При бай Тошо ква кал имаше!!Та и ти така:"наште куки ли са?!? В Норвегия какви куки има!!!"Куки, ама 90 минути не са смогнали да стигнат до острова, та тоья откачатор е спрял да стреля, щото му свършили патроните!!!Баааси куките!!Мухахахаха
44
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 12 години
До 37ЕВАЛА !!! БРАВО!!!МНОГО ДОБРЕ НАПИСАНО!!
43
2
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Лелел... куката до него... като го погледнеш братче и направо се насираш от страх..., а тея наште куки, като ги погледнеш ше се насереш от смех, некви тумбаци грамадни, мааа баничка и тва е!!!
42
0
 
9
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Толерантността на Норвегия прераства в инфантилизъм!Законите им ще му позвобят да излезе на свобода след 1015 г!!Това ми напомня една смешка от студентските ми години!1977 г. Студентски град София!Мой колега си имаше гадже виетнамка! Виетнамските студенти не одобрявахе тази нейна връзка! Един ден когато тя му гостувал в стаята и се предполага, че са правили секс, виетнамците се събрали под прозореца му и започнали да скандират:"Ти си льош! Ти си льош!"Та така са и норвежците!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не че не приличат на такива в Столипиново
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислил си че стреля по гоблини и ***
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И доган е правил атентати! Къде е в момента?
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Доган е правил атентати. къде е сега?
37
3
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Отрицателния прираст на "коренните" европейци не е и няма как да е дело на мюсюлманите. Оттам нататък тъпанарите поемат по екстремисткия път, а отговорните хора си гледат живота и раждат деца, вместо да размишляват колко лошо щяло да стане!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ся немога да ги разбера наркотици могат да се правят на всякаде по светът хайде да ги изравнят с земята тея брадатите че вече ме нервят не са само те на тази планета и алах не е тяхния патеводител !
35
9
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Османците не са ли си викали тези българи 500 години не се научиха на турски и не се асимилираха ?Не защото ,не са били страхливи комплексарчета.А за кумонистическия *** югославия няма смисъл да говорим милиони бяха изклани от сръбските палачи включително и българи и македонци
34
3
 
40
 
! Отговори
Размишления на глас преди 12 години
това, за което говори Брейвик луд, не луд, ако не беше извършил убийствата, щеше да е абсолютно прав Европа с ниската раждаемост ще се стопи в морето от мюсюлмани, които са я населили и ще дойде ден когато те ще налагат политиката в тези страни срещу европейците. Пък, който иска да си затваря очите и да не вижда, за негова сметка. . Когато дойдеш в една страна и си емигрант, си длъжен да се съобразяваш с обичаите на тази страна, а не да се мотаят фереджета, бурки и забрадки. Както всеки европеец като отиде в ислямска страна не може да пие алкохол, да яде свинско месо и т.н. НАТО бомбардира всеки ден Либия, хиляди народ загинаха, бомбардираха им водата, никой в Европа не се потриса. Сега като стана този атентат всички скърбят. Човекът трябва да бъде човек при всякакви обстоятелства и срещу войните, и срещу глада - сега измират хиляди хора от глад, и срещу атентатите като този в Норвегия. Да не се излиза от позицията на силния. Същите тези европейци направиха войните в бивша Югославия и там много народ измря, признаха Косово когато то е било винаги сръбска земя, населили го албанци и сега гонят сърбите. В момента там положението е много взривоопасно, може да стане пак война. Някои хора непрекъснато дърпат дявола за опашката. При нас ние сме толерантни към чужденците, също и към турците. Но си мисля турците 600 години живеят на нашите земи и не можаха да научат български език, че трябва да имат собствени предавания на турски език. За каква интеграция говорим. От друга страна може да се поучим от ислямския свят на по патриархално възпитание, те уважават възрастните, няма мюсюлманин да прати родителите си в старчески дом, на повече морал в буквалния смисъл на думата при нас непрекъснато ни налагат култура на разголване, разврат, силикони, наркотици и пр., което няма да доведе до нищо добро.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво - щели да им правят мемориална джамия на жертвите !!!
32
8
 
3
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
Това е лицето на християнския тероризъм!
31
1
 
6
 
! Отговори
фбр преди 12 години
нямате право да го коментирате.след 21 години ще си го вземем в сащ и ще го хвърлим срещу враговете ни
30
4
 
0
 
! Отговори
К'с преди 12 години
Шизофреникът коментирал под номер 1 е докладван на администратора за да може "коментарът" му лесно и бързо да бъде премахнат. Предварително благодаря от името на всички нормални !
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как мазничко се е усмихнал, и с нетърпение чака да минат 21 години, за да излезне и да ги метне пак
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво му е лошото да да избие стотина про ислямски *** ?

Спонсорирани публикации