Почетната стълбичка – три дни преди вота

НЦИОМ предвижда 55% изборна активност
Обновена: 20 окт 2011 16:14 | 20 окт 2011 16:14,
104
Почетната стълбичка – три дни преди вота
Снимка: Reuters

НЦИОМ очаква 50-55 процента изборна активност за президентските избори.

Това е прогнозата на центъра, изготвена днес, и която се базира на официално обявените от ГРАО избирателни списъци към 21 юни, 2011 година, според които имащите право да гласуват на президентските избори български граждани са 6 933 748.

Социолозите отбелязват, че това означава, че активността на първия тур на предстоящите президентски избори ще надхвърли с около 10 на сто регистрираната от ЦИК активност на президентския вот през 2006 година.

На базата на тази активност НЦИОМ прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев би получил между 35 и 39% от вота на участвалите в изборите, номинираният от левицата Ивайло Калфин – между 27 и 31 на сто, Меглена Кунева – 11 и 13%, кандидатът на "Атака" Волен Сидеров – между 5 и 6%, а издигнатият от сините Румен Христов – между 3,5 и 4,5 на сто от вота на гласувалите.

Останалите кандидати според НЦИОМ общо биха получили около между 7 и 18 на сто  подкрепа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
8
 
11
 
! Отговори
123 преди 12 години
КУНЕВА ПРЕЗИДЕНТ ДОЛУ ГЕРБ И МУТРИТЕ
97
8
 
11
 
! Отговори
Гласувам за Кунева преди 12 години
Най-доброто за България е Меглена Кунева да бъде следващият Президент!Тя дава заявка за прозрачност, поощряване на можещите, знаещите и работливите хора, нещо което трябва да се превърне в национален приоритет за спасение на нацията!Всички останали пеят в хора, който от 22 г. въти съзнанието на българина като му обещава светлото бъдеще а в действителност се занимава с кражби и манипулация...Слава Богу, появи се един достоен кандидат който желае да работи за България а не единствено за себе си
96
8
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 12 години
УСПЕХ КАЛФИН! ДА СПРЕМ НАСТЪПВАЩАТА ТЪМНИНА НА ГЕРБ!
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прогноза: за кметове на общини-областни градове - герб с не повече от 3-4 кмета, Президент: единствен шанс на Плевнелиев е да спечели още на 1-ви тур - при балотаж губи. Герб ще спечелят повече кметове на малките общини и кметства, но на фона на цялото ще бъдат незадоволителни резултати. Това е накратко прогнозата - избирателна активност около 53%. Ако имате ваша прогноза - дайте я и в понеделник ще сверяваме :-).
94
13
 
7
 
! Отговори
mhm преди 12 години
Колкото и да манипулират долните ***, повече от 20% НЯМА да вземат!
93
1
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
до 94 номер, А замразените доходи и пенсии и високата инфлация са по моя. Стах у хората да признаят за кого ще гласуват , пак по моя.Раздаването на пари от бюджета за финансирането на частни клубове и те са по моя. И лошото класиране на Националният отбор по футбол - явно е на Господ. Май не е българин или поне беше.
92
7
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
" Мъдрите социолози" не сискат и да споменат Ст.Солаков,но той ще е на балотаж !
91
13
 
5
 
! Отговори
реално плюс преди 12 години
Успехи на герб - борба с престъпността, стандарта Стара Планина, България, ограничаване на лъжеинвестициите от чужбина, строеж на магистрали, но не Люлин, която се построи почти изцяло от предишните, изтикване на ДПС малко по-настрани от софратанеуспехи - Шенген, но не по тяхна вина а на Холандия, сива икономика - изцяло по тяхна вина, страхова психоза не по тяхна вина, а поради страхливия ни народ, някои странни закони като данък колиба, административно разпределяне на земята на арендатори.
90
2
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
много ясно е че тия избори не са хич важни, освен където е голямата лапаница - бюджет кмет на София, Пловдив, Варна, Бургас. Другото е бошлаф.
89
6
 
8
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Стига с тоя Витков, куче с баница ще му мине между краката!Трябва човек с добра визия!Президент "гаврош" вече имахме.
88
0
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
ааааа, не така, не обиждай например съдия Янева. Всъщност е добре всяка будала свещена заблудена да знае че ако някъде се прави схема за закрила на някой хайдук, то тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да не допуска прокурор въобще да внесе дело в съда. За тия схеми съдии не трябват, най-много да прокурор да се стигне. Много ви здраве. Съд ако не получи обвинителен акт не може да се самосезира и да гледа дело. Отново много ви здраве за заблудата. Иначе на 3 инстанции е много рисково и евентуално скъпо. Жиктак
87
1
 
15
 
! Отговори
към 82 преди 12 години
Кои резултати да видим бе ***, че банките забогатяха с 400 мил.,че фирмите от малкия и среден сектор са стабилни,че се откриха работни места ли, че доган е в затвора както и всички крадливи депутати и политици, единственото което можем да видим е асвалт за който имате лични причини да го полагате,какво още да видим, предлагам ти да замълчите и да оставите народа да гласува по съвест.Стига вече виж резултатите,защото нищо няма за гледане.по-бедни не сме били,и по-лъгани също.Лъжци
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Витков президент!!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП няма нужда от Калфин като президент ако гледаме стратегически към парламентарните избори. По добре за БСП е Плевнелиев да е президент. А най-добре Кунева. Отгатнете защо! А ние пък въобще нямаме полза и от тримата. Гласувайте по съвест и много хубаво помислете. Но гласувайте, за да не играят купените гласове. Не може 300 хил избиратели на ДПС за който им изкомандват да определят живота на 4 милиона българи избиратели.
84
11
 
10
 
! Отговори
дедо преди 12 години
Калфин президент
83
8
 
7
 
! Отговори
гоц преди 12 години
плевнелиев много ми мяза на гоце
82
3
 
6
 
! Отговори
Дедо поп преди 12 години
Към 80на всички е ясно ,че всички съдии в бг сте мошеници *** и лъжци
81
4
 
9
 
! Отговори
ооо преди 12 години
ей *** народ сте това българите. Щом си харесвате и плевнелиев и калфин ама много сте прости да знаете. Ще го разберете в следващите две години щом до сега не го усетихте на *** и на гърба си. идиотизмът е обхванал българия на длъж и шир жалко за страната ни
80
26
 
12
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
N2 в интегралната бюлетина, ако искате да продължаваме да усвояваме европейски пари, ако искате да продължава да се развива инфраструктурата, ако искате да продължават да идват инвеститори, ако искате да живеете по-добре! Вижте резултатите за 2 г. и гласувайте по съвест! Не се подвеждайте по манипулациите, компроматите и помията, която БСП и производните и сипват, и номерата, които правят. Тези избори са много важни, защото могат да доведат до края на паразита наречен БСП!
79
17
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Дорде е мъничка змияята, елате да се съберем, с кракаа да и строшим главата, свобоодни да се наречем! 51% за Росен и Марги ни трябват за победа и за окончателния край на БСП като политическа формация!