S&P потвърди рейтинга на България като стабилен

Оценката на страната ни е като тази на Русия и Литва
Обновена: 22 дек 2011 15:01 | 21 дек 2011 15:37,
37
S&P потвърди рейтинга на България като стабилен
Снимка: Ройтерс

Агенция Standard&Poor's потвърди оценката си за кредитния рейтинг на страната. Това е сигнал за относителна стабилност на фона на поредицата предупреждения за орязване на рейтинги, отправени към много европейски държави през последните дни.

Оценката на Standard&Poor's за краткосрочния и дългосрочен рейтинг в местна и чужда валута остава ВВВ/А-3, а перспективата по него е запазена като стабилна. Това означава, че на дневен ред не стои преразглеждане на рейтинга.

Към момента кредитния рейтинг на България според критериите на агенцията е равен с този на Русия и Литва.

Рейтингът отразява поредицата решителни действия на правителството по отношение на фискалната политика и ниските задължения на страната, се казва в съобщение на Standard&Poor's.

Според анализаторите на агенцията догодина икономическият растеж ще се забави до около 1,5 на сто през следващата година. През тази пък се очаква ръст от около 2 на сто, показват оценките, цитирани от Bloomberg.

Основна причина за забавянето на ръста през следващата година ще са проблемите на основните търговски партньори на България – страните от Европейския съюз, посочват от S&P.

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
19
 
! Отговори
X преди 12 години
Добре че в магазина пазарувам с рейтинг.
15
2
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Умен си, малко темаанета да правим на турците да инвестират у нас, ей за това ни требе доган/
14
8
 
16
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Четете ли бе комунисти?! Вие и да четете пак ще лъжете после, че рейтингът ни е бил намален...
13
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до Василев.........А ако се получи така че вместо да ни изморите от глад ние излезем по улиците и площадите на страната и ви изметем,арестуваме и изправим пред съда за милиардните кражби,незапомнената контрабанда,изхарчването на валутния и фискален резерв и прехвърлянето му в лични сметки ? Тогава какво ще стане а Гербави крадци ?
12
3
 
4
 
! Отговори
@@@@@ преди 12 години
poredna dalavera!!!!!
11
14
 
15
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Скоро ще приключим със социалистите и с всички вас !Ще останем само кадърните и привържениците на Герб !Другите ще измрете от глад- това заслужавате !Нарича се естествен подбор !Гарантирано от Герб !
10
13
 
9
 
! Отговори
анти преди 12 години
Искаме си станишев и доган. Те ще докарат свежи кинти от русия и турция. Турците имат почти 10 % растеж за тая година трябва към тях да се държим, а не към европа
9
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Така, както УЖ нямат пари, герберите приеха промяната,че от Нова година всички изоставени *** ще се настаняват в приемни семейства, а не в домовеЗнаете ли каква е разликата ? В парите ...На изоставено *** в приемно семейство плащат над 600 лв. месечно,а ако е с някакви увреждания над 800 лв. месечноА за българчетата нямат 35 лв. месечно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***, които са изоставили децата си, щели да бъдат глобявани с до 5 % от горните суми !!!!Само че и тях няма да платят, щото всичките са "трайно-безработни"
8
8
 
11
 
! Отговори
murdo преди 12 години
При сегашните данни/нагласени до голяма степен/ статистически и прочие мисля, че трябваше поне с 1 а може би и с 2 позиции да ни повишът рейтинга. сраняваики рейтига на Унгария, Гърция, Румъния и прочие с наите позиции и дередже. Така че подобна оценка трябва да се възприема като удар, а не като подкрепа по управлението на ББ правителството. просто мнение
7
3
 
8
 
! Отговори
Съргей Станипишев преди 12 години
Кви са тия бе? А имат ли разрешение от Коминтерна и Москва? Ама туй че ще на една и съща нога с Русия трябва да е убаво. Да питам аз довечера нашия бандюга Орешарски кво значи всичко това. Той, Орешарски, малко меза на лошия от един от филмите за Батма, но по душа хич не е лош и той е верен на комунистическата идея
6
11
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Пак ли ти бе, червен *** ***
5
20
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко ножицата пита за какво протестират? За какво протестират, зачуди се Борисов:Боко, ти питаш за какво протестираме? Ще ти отговоря като на *** човек. Не искам да режиш ленти на обекти построени от други. Можеш да отрежеш лентата само на 19 км. магистрала, която ти построи за 2 г. и 3 м. и за 4,74 млрд.лв. от фиск.резерв.Ти срина средния и малкия бизнес, увеличи безработицата с още 360 х.човека, държиш пенсиите на 70-80 евро. Танов каза кой министър е контрабандист, а ти мълчиш, не откривай дет.градини строени до 1980 г. санирани, тази и миналата година! Ей сега ще ти обясня защо протестираме. 22 години крадяхте на поразия всички до един. Построихте палати, изнесохте си парите в швейцарските банки. Боко на теб лично ти отчитат паричките фондовете от екоенергията нали? Всяко левче лично на теб се дава. Е сега да ти обясня: върнете разграбените пари. Всички замъци и палати по морето и Боровец, трябва да работят за народа, а не за разни олигарси. Върнете ограбените пари и ще напълните хазната и да има затвор за всички крадци!!!
4
13
 
18
 
! Отговори
до 2 и 3 преди 12 години
Ей червен *** що не се е... в г...
3
21
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,от известно време не се търкаляш по улиците на страната с ножица в ръка......Бойко,пред надигащото се масово народно недоволство нещо ти спадна ентусиазма.......Бойко,докато бюджета на МВР е 2 милиарда,докато Българина блъска като вол за да издържа милион и 400 000 *** а те да ни крадат и убиват,да ни мачкат и присмиват......Положението в страната ще става все по- ужасяващо.......Бойко,в лични разговори съм ти казвал че приоритет в политиката на Герб трябва да бъде обикновения,трудещ се Българин........Бойко,ти често казваше "Силна полиция- силна държава"....Но от кой ще ви пази тази полиция - от протестиращите мирни граждани ли? Бойко,срамувам се че бях от Герб........Бойко,*** си с мир ? Бойко,не е нужно да предизвикаш с твоето антиБългарско управление нови,мащабни масови протести......Няма по голям провал от това управление,няма и да има......
2
27
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Няма как премиерът посред бял ден да зарязва всичко, за да ходи да рита топка, а ние да мислим, че нещата ще се оправят от само себе си. Няма и министър-председател с такъв график, който позволява ритането на топка по обяд и рязането на ленти преди и след обяда. Това означава само едно че Бойко Борисов не работи нищо.Странното е, че няма родители, които биха одобрили подобно поведение на детето си да се изнася от училище, за да рита топка но на Борисов му се радват. Че и за Футболист на годината ще го изберат Никакъв хумор и никаква ирония не виждаме в тази история. Така навремето Слави Трифонов и Ку-ку бенд уж се подиграваха с чалгата, пееха уж иронично попфолк парчета и лека-полека се превърнаха в истински чалгари, чиито клипове се въртят по телевизия Планета.Вчера строи магистрали, днес художник и фугболист, утре поет, Борисов е на път да осъществи идеала на Людмила Живкова за всестранно развитата хармонична личност. Работата е там, че ще остави след себе си всичко останало всестранно разбито и много, много далеч от хармонията!
1
9
 
23
 
! Отговори
Лудата Макса преди 12 години
Стабилен рейтинг на стабилен народ :) Както се казва : "Кон да му го нацепи няма да помръдне".

Спонсорирани публикации