Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ

Цветанов е категоричен, че ако бъде осъден, ще лежи у нас
Обновена: 25 яну 2012 15:48 | 25 яну 2012 11:05,
199
Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ
Снимка: МВР

Сирийски гражданин е задържан за изнасилването на студентката край Нов български университет (НБУ), съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Направен е ДНК профил и на други лица, за да се установи извършителят", коментира той.

Насиленото момиче през цялото време е съдействало на полицията. При разпитите девойката обяснила, че нападателят й е арабин.

Още по темата
"Ако сириецът бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор", категоричен бе Цветанов.

По думите му арестуваният е заподозрян за още 2-3 престъпления.

На 15 януари в рамките на часове в полицията били получени сигнали за грабеж на две жени на различни входове около Нов български университет.

Мъжът влязъл нелегално в страната, задържан е на 1 май 2011 г от Гранична полиция - Елхово, а на 7 септември е предаден на Държавната агенция за бежанците.

"Едва ли след арестуването му ще получи статут на бежанец у нас", коментира МВР шефът.

Инцидентът с насилената студентка е от 3 януари и първоначално не беше огласен от полицията.

Момичето е било изнасилено близо до университета, на път за вкъщи след късни лекции. То е било нападнато на пътека, докато вървяло към автобусна спирка.

Инцидентът предизвика остро недоволство в социалната мрежа, а колеги на пострадалото момиче дори се вдигнаха на протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
4
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Една моя близка приятелка завърши "Социални дейности" в СУ с пълно отличие, без да стъпва на лекции четири години, защото ходеше на работа. Хайде това с "не всеки взема диплома" го остави за УАСГ, защото май само там още държат фронта!
118
1
 
4
 
! Отговори
AS До 133 преди 12 години
"може да си взимат изпитите със слушалка ама поне си правят труда да отидат до университета за изпит"Пич, страшна логика! :-D :-D :-D Учих четири години в НБУ и не съм имал дистанционен изпит, тези изпити са изключение и са само за някои специалности. Ако в НБУ искаш да учиш и да се развиваш имаш тази възможност, колкото до дипломата, сигурен ли си, че предпочитат СУ пред НБУ? :-) На интервюто за сегашната ми работа само аз бях от НБУ, останалите бяха от СУ и УНСС, но избраха мен.
117
4
 
0
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
СУ си изкарвали изпитите със слушалка в ухото???За някои може и да ми се е искало..... Не твърдя, че напълно отговаря на старата си слава, но димплома там определено НЕ получава всеки.
116
1
 
9
 
! Отговори
jelezni преди 12 години
Преди няколко месеца от Хелзинския комитет на Кънев ревнаха, че бежанците били незаконно държани в общежитие. Какво ще кажат сега тези национални предатели? Защо тази рязана пушка не е там?
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Едва ли след арестуването му ще получи статут на бежанец у нас", коментира МВР шефът...."Е ОСТАВАШЕ И ДА ПОЛУЧИ!
114
2
 
2
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
еми брат на мен ми е все тая и за НБУ и за СУ. ама пишеш глупости.. може да си взимат изпитите със слушалка ама поне си правят труда да отидат до университета за изпит, а не от вас да го правиш.. то даже като е от вас аз не го смятам за изпит.. това че не гледат дипломите също са глупости:) ако нямаш диплома изобщо няма да ти разгледат CV-то :)
113
0
 
10
 
! Отговори
куку преди 12 години
тоз заслужава, публично да го *** кон....
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арабин,крадлив и изнасилва4,в испански затвор съм лежал,там е пълно с араби,мароканци,алжирци,либийци,много гадно племе са,идват тука в Европа и изнасилват и крадат щото живеят като аборигени,като видят малко хубави жени и пощуряват,там са забулени,и ако посегне на жена там ще го обесят като ку4е,но тук лежат малко и ги пускат на свобода,щото се правим на демократи.
111
3
 
5
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Не ги мисли тия от НБУ, виж се ти с твоята диплома каква работа имаш и колко получаваш! Българска работа, мама още му готви,а тате му дава пари, той тръгнал на хората акъл да дава! Всички в СУ си изкарвате изпитите със слушалки в ухото, дистанционните изпити на НБУ са ви проблем?!? Смях!
110
4
 
7
 
! Отговори
стига ве моля ви преди 12 години
кви са тея глупости за НБУ?!?! приятелката ми се яви на изпита им преди 3 години.. изкара повече от 97% от кандидаствалите...?!?! как може с изпит за обща култура да ставаш адвокат. стига сте писали глупости моля ви. които не го приемат никъде и тати има парички се записва в НБУ :)
109
2
 
5
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Ами ако наистина сте хванали истинският извършител,що се съмняваш г-н министре на вътрешните афери,че въпросния сириец ще бъде осъден?
108
8
 
14
 
! Отговори
Ива до 125 преди 12 години
Аз имам чувството, че тази власт е способона да изцинира изнасилвания и всякакви други престъпления, после да "хваща" престъпниците, само и само рейтингът да е висок. А И българската прославна църква се чудя как все още не е изобразила "бащицата" на икона и не го е обявила за "великомъченик". Пък и в един момент иконата на мъченика може и с кървави сълзи да проплаче....
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УНСС и перспектива?!?! Не ме разсмивайте! Дипломата от УНСС е предпочитана за кандидатстване на позицията "продавач-консултант" в моловете, а ако си завършил финанси стават и за някоя чиновническа позиция с 500 лева заплата в някоя гръцка банка! В НБУ поне имаш контакт със световни фирми и организации, а много често и преподавателите препоръчват перспективните студенти на свои познати работодатели.
106
0
 
14
 
! Отговори
Ива до 125 преди 12 години
В тази "държава" е важно едно единствено нещо-авторитета на "бащата" на нацията!!!!! Така че Вашето предложение няма да бъде подложено на коментар!
105
4
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
Никой работодател в БГ не гледа дипломата, а гледа това, което можеш. Повсеместната корупция в УНСС и СУ прави твърденията ти повече от смешни. Какви квалификации, какви признати дипломи, корупцията в СУ и УНСС е още от първи курс до завършването. В НБУ поне ако искаш да учиш и да се развиваш, имаш тази възможност. Отделен е въпроса, че повечето от добрите студенти на НБУ карат магистратури в елитни университети в Белгия, Германия и Холандия, където явно им признават бакалавърската диплома :-)
104
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе нбу е *** работа.. и това го знае всеки работодател в БГ.. така че не си мисли че с тези "дипломи" си взел голяма работа, факт е че дипломите от унсс или су са много по-признати като квалификация защото всеки знае че в нбу без учене те пускат, с малко доплащане завършваш с 6. А такива хора никой не иска..
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Юлияна Плевнелиева: "Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите..."
102
4
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
един ден като си търсиш работа ще видим кой ще вземат дали тебе от НБУ или някой от СУ или ТУ :))) имам много приятели в НБУ и мога съвсем отговорно да кажа че там не се учи :) имат изпити от вкъщи... стоиш си у вас пред компютъра и те изпитват?!?!
101
4
 
12
 
! Отговори
Ива до 102 преди 12 години
***!
100
0
 
8
 
! Отговори
Студент от Своге преди 12 години
100 лева семестриална такса...а обучението даже не е и за толкова...Отсъстващи преподаватели, остарели системи на обучение и пълно претупване на учебният материал. Ако н научите нищо, каква е ползата от евтината семестриална такса?!?! Да се намираме на работа май :-)

Спонсорирани публикации