Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ

Цветанов е категоричен, че ако бъде осъден, ще лежи у нас
Обновена: 25 яну 2012 15:48 | 25 яну 2012 11:05,
199
Сириец е задържан за изнасилената студентка от НБУ
Снимка: МВР

Сирийски гражданин е задържан за изнасилването на студентката край Нов български университет (НБУ), съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Направен е ДНК профил и на други лица, за да се установи извършителят", коментира той.

Насиленото момиче през цялото време е съдействало на полицията. При разпитите девойката обяснила, че нападателят й е арабин.

Още по темата
"Ако сириецът бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор", категоричен бе Цветанов.

По думите му арестуваният е заподозрян за още 2-3 престъпления.

На 15 януари в рамките на часове в полицията били получени сигнали за грабеж на две жени на различни входове около Нов български университет.

Мъжът влязъл нелегално в страната, задържан е на 1 май 2011 г от Гранична полиция - Елхово, а на 7 септември е предаден на Държавната агенция за бежанците.

"Едва ли след арестуването му ще получи статут на бежанец у нас", коментира МВР шефът.

Инцидентът с насилената студентка е от 3 януари и първоначално не беше огласен от полицията.

Момичето е било изнасилено близо до университета, на път за вкъщи след късни лекции. То е било нападнато на пътека, докато вървяло към автобусна спирка.

Инцидентът предизвика остро недоволство в социалната мрежа, а колеги на пострадалото момиче дори се вдигнаха на протест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
22
 
! Отговори
Ali преди 12 години
Питам сега къде е и защо не се намесват изтънчените хорица от Български Хелзински Комитет, да защитят правото на човека , да проверят дали няма полицейско насилие, ааааа разбеах празнуват обявяването на Тел Авив за гей столица на света ,аха яснооо.
138
1
 
31
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ В СИРИЯ БЪЛГАРИН ДА ИЗНАСИЛИ СИРИЙКА. ВИЖТЕ В THEYNC КАКВО ЩЕ МУ СЕ СЛУЧИ!
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А е в центъра на София има *** клошар и други *** просяци, кво да ви говорим повече! Всеки си влиза в България и си прави каквото си иска!
136
1
 
22
 
! Отговори
Абу Арз преди 12 години
Къде са сега федерацията на анаЛхистите в България да видят какви "бежанци" защитават. Добре си изядоха боя в трамвая. Скапани предатели !А, тоя как се е измъкнал от центъра за бежанци??!?
135
1
 
6
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
Инженерите в Западна Европа само 5 вида математики учат, както тук в ТУ и УАСГ. Но нали трябва някой да изкарва пари от курсове по математика. Иначе тройният интеграл ще ти потрябва точно никога!
134
3
 
0
 
! Отговори
до 150 преди 12 години
след като ще ставаш инженер примерно защо ти е да знаеш литература?! трябва ти да знаеш много математика.. не си мисли че тея в НБУ откриват топлата вода.
133
5
 
3
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Очевидно имаш и то доста свободно време. А нека аз да съм "простият" собственик на фирма за WEB дизайн, а умните ми служители, завършили СУ да бачкат за 1000 лева, при среден доход в сектора от поне 2000 лева. Ще ме питаш защо съм наел хора, завършили СУ, а не колеги от НБУ. Много просто, никой от НБУ няма да се съгласи да работи за тези пари в IT сектора. Хайде със здраве и дипломата може да си е я сложиш в рамка, очевидно за друго не ти трябва!
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пишете по темата бе ейййй,стига с тези университети.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пишете по темата бе ейййй,стига с тези университети.
130
3
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Мисля, че само по отношението ти и простоватия ти изказ е явна огромната разлика между мен и теб, освен да обиждаш, не знаеш по какъв друг начин да се аргументираш!!!!! Ние от СУ излизаме тъпири, но ти явно и до това ниво не си стигнал. Нямам време да се занимавам с ***, сори, муахах, айде със здраве
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докога ще се хвалите с дипломи, а не с това как сте се реализирали и каква заплата получавате??! Комплексари, дипломите деца не хранят!
128
2
 
5
 
! Отговори
до 149 преди 12 години
"Обща култура не ти трябва."Това ми е достатъчно. Много си далече от истината, много. Общата култура е това, което ти остава като мироглед и което се явява начална стъпка за следващо развитие. Ако общата култура не е основа, то назубрените теми по литература ли са тази основа според теб?! Свали си един ТОП тест, направи го, след това ела да ми обясняваш кой е ***, милионер, връзкар и т.н.
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като учиш в университет учиш една специалност а не всички специалности, затова ти трябват повече знания в дадена област.. в този смисъл обща култура не ти трябва
126
4
 
6
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
Именно, голяма част от факултетите на СУ бълват тапири. И това не са лафове или легенди, може да посетиш една лекция и да видиш колко студенти присъстват. После "Аз завърших в СУ"...И какво от това, бачкаш за 500 лева, а една чистачка взема 600.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бас държа, че 90% от студентите на СУ няма да изкарат и 30 точки на ТОП теста. Между назубряне на теми и логическо мислене има голяма разлика, университетите са за разумни и най-важното мислещи хора, а не за роботи!
124
1
 
3
 
! Отговори
До 141 преди 12 години
Е, нека оставим лафовете от голямото междучасие за друг път, аз имам приятелка, пък брат ми...Пък и нали се сещаш, че в УАСГ, моито уважения, има толкова специалности, колкото има в един от факултетите на СУ, сравнението ти е е меко казано неточно. Аз знам колко учих в СУ, колко научих и какви са ми условията на труд в момента. 142 е прав, нямат нищо общо университетите, важното е тоя *** да си получи заслуженото.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болшинството от студентите на СУ и УНСС стават продавачи след като завършат. За какъв престиж и признати дипломи говорите, половината специалности в СУ са морално остарели и неприложими в съвременни условия. Пак че е правото и програмирането, иначе да са го закрили досега. 5то класиране, 6то класиране...само и само да си запълнят специалностите приемат хора с двойки на матурите.
122
4
 
6
 
! Отговори
Без преди 12 години
Аз определено предпочитам СУ пред НБУ!
121
0
 
4
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Като ти гледам правописа, май няма да изкараш много точки на този тест по "обща култура". Всъщност тази "обща култура" е сбор от всички предмети, които си изучавал през предходните 12 години и е взаимстван от много по-големи университети от СУ. Ако това не е качествена извадка, то кое е - 20 назубрени теми по литература и история ли? Хайде стига!
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво общо има НБУ? Дано момичето се оправи след преживянато! Това можеше да се случи и покрай друг университет! Колкото до изпитите в НБУ - пробвайте да решите един тест и си вижте резултатите! Обърнете внимание на частите "Семантика" и "Разсъждения"! И по-добри адвокати ли са онези, които са учили теми по история НАИЗУСТ? В тази връзка - какво мислите за съдебната система / повечето от представителите и са завършили СУ/ ?

Спонсорирани публикации