2000 лв. глоба за поркани плажуващи

Ще дебнат и за неприлично поведение на плажа
Обновена: 11 юни 2012 15:03 | 11 юни 2012 11:01,
129
2000 лв. глоба за поркани плажуващи
В Бургас само за 1 месец са съставили 20 акта за неприлично поведение. Снимка: Булфото

До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.

Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи.

Бургас, който днес открива сезона, стана първият град в страната, вкарал в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв. и ще се прилага най-вече за неспазване на флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

Много са случаите, в които при червено знаме хората не се съобразяват и влизат с надуваеми предмети. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им.

"Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас. 

"Голям проблем всяко лято, особено през събота и неделя, когато е по-натоварено, е да имаме по 10 случая на изгубени деца. Родителите не търсят помощ от спасителите, а тръгват сами. Намирали сме деца на 1 км разстояние", коментира Николай Иванов, управител на спасителите на плаж "Север".

За по-разкрепостените дами, които обичат да се припичат по монокини, все още не е ясно дали ще има забрани.

"Пълна простотия са тези глоби, ограничават ни. Как може да ме накарат да изляза от водата. Дошъл съм на почивка все пак", възнегодува турист. 

За  откриването на летния сезон общината в Бургас е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
6
 
! Отговори
летовмик преди 11 години
Абе я направо, за да рахатясат тия служители дето толкова са се загрижили за хората и взимат заплати за да се наричат "спасители", за всички желаещи да отидат на море,да се въведе тест за годност,физическа издръжливост и дисциплиниран почасови режим за стоене на плажа и ограничение на колко минути човек има право за престой във водата с инспекция и пълна крайгранична забрана алкохол и за всеки който няма документ че умее да плува, като му се забрани достъпа в строго охраняваната и опасна за него зона до 5 км от морската вода!
103
0
 
5
 
! Отговори
Назго преди 11 години
да забранят на лелите да се пекат по монокини, къде са тръгнали като избозани ***
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато България не спре да предлага предимно алкохол и *** на бедния европейски турист - така ще бъде. Елате в Слънчев бряг - Содом и Гомор биха ви се видели като манастири
101
2
 
7
 
! Отговори
Кърджалиец преди 11 години
Предпочитам да почивам в Гърция или Турция, вместо по черноморието.
100
1
 
5
 
! Отговори
преминаващ преди 11 години
Доскоро България беше известна в Европа като едно много свободно и увеселително място за развлечение,само с нормални леки забрани и ограничения на поведние, привличаща като магнит много млади хора от Европа да си оставят парите с удоволствие с цел да отдъхнат и разпуснат за малко през лятото уморени от строгите закони,правила и контрол в собствените им страни ,но за жалост,това ще си остане в миналото само като спомен и бавно и сигурно България,незабележимо се превръща в една скучна, тъжна и досадно много контролирана страна,където туристите или българите вместо да се повеселят, ще рискуват да загубят парите си в най различни и солени глоби!
99
4
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Забраните трябва да се спазват ,така е в ЦЯЛ СВЯТ , но само българинът не може да проумее как така щели да му забранят да се къпе в бурно море ! После като има удавен човек плюете по спасителите ,къде били ,защо закъснели ,и защо се е случило така ,че вуйчо ви да се удави ! Това само един прекалено глупав *** може да го каже : "Как може да ме накарат да изляза от водата"?! Ами може ,ако морето е бурно или ако забележат ,че сте пиян !
98
3
 
9
 
! Отговори
17 годишна преди 11 години
До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.Неприлично ли е да си пека п*тката гола на плажа, или минава за естетично ?!
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо друго?!
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така - измисляйте си още поводи да вземете пари от хората. Това е подния пример, че гроб са ***, които гледат само как да вземат пари.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОРКАНИ ?!! вие журналисти ли сте или кръчмарски кибици?...а най-добре и да въведат глоба който е по бански на плажа!
94
1
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Аз предлагам всеки човек всеки първи понеделник на месеца да се отбива в НАП или някоя банка и да плаща по 1000 лв. глоба. Всеки ден само туй четем: глоба за туй, глоба за онуй. Абе администрацията съвсем изтрещя. То затова всеки пети работещ е чиновник - да събира пари за хазната.
93
3
 
14
 
! Отговори
Житан преди 11 години
На плажа ще се допускат само тези ,които са си платили здравната вноска,гражданската отговорност,имат редовна винетка,нямат никакъв фиш или акт от КАТ,изрязали са си ноктите и знаят на изус телефонния указател на Бургас
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че то има ли още ***, които да ходят на нашето море?!
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А плажуващите ако видят докато са във водата огромна, кафява локва, нагло да напредва към тях кой да глобят-държавата, общината или себе си, че пречиствателната станция строена е строена преди 30 години или въобще такава няма?
90
9
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
Какво недоволствате? Хората за вас го правят, вие пак сте недоволни.ПП: Да кажа, че аз по принцип не мога да понасям ГЕРБ, но с някои подобни техни решения съм напълно съгласен!
89
1
 
18
 
! Отговори
ГЛОБулА преди 11 години
Ако ти изпадне през крачола на банските, инспекторка от общината те глобява 100 лв, ако е неизмит 250лв!! Хигиена му е майката :))
88
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ !!!
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази глоба ще е инструмент за издевателство над плажуващите! Веднага давам примери. Пиян руснак с кинти пазарува от бара - всичко е ОК. Младеж почитател на твърдата музика смуче бира от магазина - глоба или шут в ***.
86
2
 
15
 
! Отговори
Повърнах! преди 11 години
Няма да стъпя на това море вече!Последния път постилам хавлията ,лягам и точно пред лицето ми дамски кръвясъл и миризлив тампон.Направо отврат!Коя невъзпитана и нечистоплътна жена го е сторила не ме и интересува,но съм убеден,че това ще продължава дълго независимо от глобите.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бравос!

Спонсорирани публикации