2000 лв. глоба за поркани плажуващи

Ще дебнат и за неприлично поведение на плажа
Обновена: 11 юни 2012 15:03 | 11 юни 2012 11:01,
129
2000 лв. глоба за поркани плажуващи
В Бургас само за 1 месец са съставили 20 акта за неприлично поведение. Снимка: Булфото

До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.

Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи.

Бургас, който днес открива сезона, стана първият град в страната, вкарал в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв. и ще се прилага най-вече за неспазване на флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

Много са случаите, в които при червено знаме хората не се съобразяват и влизат с надуваеми предмети. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им.

"Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас. 

"Голям проблем всяко лято, особено през събота и неделя, когато е по-натоварено, е да имаме по 10 случая на изгубени деца. Родителите не търсят помощ от спасителите, а тръгват сами. Намирали сме деца на 1 км разстояние", коментира Николай Иванов, управител на спасителите на плаж "Север".

За по-разкрепостените дами, които обичат да се припичат по монокини, все още не е ясно дали ще има забрани.

"Пълна простотия са тези глоби, ограничават ни. Как може да ме накарат да изляза от водата. Дошъл съм на почивка все пак", възнегодува турист. 

За  откриването на летния сезон общината в Бургас е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
10
 
! Отговори
фризер преди 11 години
С глоби и данъци ще ни правят европейци.Какви *** се раждат по тея земи.... не е за вярване.
83
2
 
12
 
! Отговори
Ямболска дрога преди 11 години
И да ми пишат ушевите *** акт, съдът ще ми го отмени, там са мои хора!
82
5
 
8
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Понеже доста от вас негодуват срещу санкциите, да ви попитам много ли ще ви е приятно както си лежите на плажа, да ви се появят няколко пияни мачовци, да се уригат, плюят, викат. Пак ли ще се срещу това да ги наритат от плажа? Никой не ви пречи да си пиивате биричка, няма да забранят и голите женски тела, не се притеснявайте. Колкото до сравнението между плажа в Бургас и Варна, първо и двата не стават и второ проверете кой е единствения български плаж официално затворен заради замърсяване.
81
0
 
6
 
! Отговори
dragko преди 11 години
До ИСТИНА ГЕРБЕРСКА:Мдааааа....това е истината.И ще продължава да дере,защото е изпълнителен.Иначе е много загрижен за здравето на народа,но не му пука че този народ се плъцика по плажовете във вода пълна с ***.Нъл тъй.....
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Градските плажове по принцип не са за почивка , а за купон, сваляне на мадами, газария и т.н. На кабакум например е голяма снобария през уикенда .За да си починеш от стреса на софията, ти трябва курорт като Албена, Дюни,Елените, Приморско или бунгалца, нещо такова .
79
2
 
14
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Такова чудо никога не е било.Вече има глоби за всичко.Явно ГЕРБ свършиха парите и сега търсят отчаяно приходи.Четох статията внимателно,не ми е ясно как се доказва употребата на алкохол,може би някой ще се разхожда с дрегер.Много лошо,много лошо диктатурата стяга примката си.
78
0
 
9
 
! Отговори
Елф преди 11 години
10000 лева глоба ако плувайки ви правят с**а когато сте пил и пушите през това време!!!!!
77
1
 
6
 
! Отговори
Nedyalko преди 11 години
..и след всички тия хайки за пушачи, плажуващи и всякакъв друг тип врагове на обществото, продължавайте да повтаряте, че средно-статистическият българин живее по- добре..
76
3
 
3
 
! Отговори
до плувец преди 11 години
За съжаление такива като тебе,често изплуват *** надути и посинели.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти гледай да не се появиш на някой бряг , след една седмица разложен
74
1
 
19
 
! Отговори
истина герберска преди 11 години
Истината е,че герберите оцуцаха мангизите,хазната е празна,нема магистрали,нема и пари.Ся Бойко се чуди от де да одере народа за да понапълнят хазната.С две думи на никой не му пука нито за хората,нито за сигурноста им.Всичко това е дело на герберите за да скубят бедния човечец докато управляват.
73
2
 
7
 
! Отговори
Плувец преди 11 години
И как ще стане да ме глобят?Като влезна и плувам по два километра навътре ще ме догонят ли?Ами като се гмурна и не излезна три минути и се появя на 200 метра от тях какво ще ми направят?
72
0
 
13
 
! Отговори
!! преди 11 години
Това знаят - глоби. Ами толкова и е акълът милиционерски.
71
1
 
18
 
! Отговори
ФУКЕНРОЛЛ преди 11 години
слаби управленци-слаба държава-слаба икономика-безпаричие-глоби-психични разтройства-алкохол-дрога-инциденти-убийства.БГ-мръсно, нещастно, скъпо място за живот!
70
5
 
14
 
! Отговори
ха преди 11 години
Черно Море е един колзет.Ако искате да прекарате приятно и много по-евтино от колкото на черноморието вървете на море в Гърция или Турция.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то от кой да вземат глоба?Който има пари за море, има и за глоба.Иначе Дянков и картон от пица не показва вече...
68
2
 
18
 
! Отговори
naTpuoT преди 11 години
ТИЯ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ С ГЛОБИ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА
67
2
 
7
 
! Отговори
BurgASS преди 11 години
a za Antzug Adidas, chehli Adidas, Banski Adidas shte globavat li?Molq, otgovore te, mnogo e vajno. Ako gi zabranat shte trqbva da si smenam izcalo garderoba
66
10
 
7
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
на бургаския ходят само *** от вътрешността на страната и се хвалят после на близките си, че са били У ***!!!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ето така се пълни бюджет - яко глоби, яко глупави закони, яко милиционерщина по морето. Вече и на почивка да не иде човек, че глоба ще трябва да плаща.

Спонсорирани публикации