2000 лв. глоба за поркани плажуващи

Ще дебнат и за неприлично поведение на плажа
Обновена: 11 юни 2012 15:03 | 11 юни 2012 11:01,
129
2000 лв. глоба за поркани плажуващи
В Бургас само за 1 месец са съставили 20 акта за неприлично поведение. Снимка: Булфото

До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.

Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи.

Бургас, който днес открива сезона, стана първият град в страната, вкарал в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв. и ще се прилага най-вече за неспазване на флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

Много са случаите, в които при червено знаме хората не се съобразяват и влизат с надуваеми предмети. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им.

"Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас. 

"Голям проблем всяко лято, особено през събота и неделя, когато е по-натоварено, е да имаме по 10 случая на изгубени деца. Родителите не търсят помощ от спасителите, а тръгват сами. Намирали сме деца на 1 км разстояние", коментира Николай Иванов, управител на спасителите на плаж "Север".

За по-разкрепостените дами, които обичат да се припичат по монокини, все още не е ясно дали ще има забрани.

"Пълна простотия са тези глоби, ограничават ни. Как може да ме накарат да изляза от водата. Дошъл съм на почивка все пак", възнегодува турист. 

За  откриването на летния сезон общината в Бургас е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега остава да въведете и SMS плащане на "хавлио/чадъро място" и съвсем да оправдаете очакавнията ми. И без това половината Бургас е вече "синя зона" никакъв проблем да въведете и това на плажа. Пускаш си SMS със текст "хавлия" или "чадър" на кратък номер 056*** и чак тогава спокойно плажуваш. Някой хора започнаха да се забравят ТОТАЛНО >>>> вампири. Ще изгоните туристите и после години ще търсите "стратегии за привличане на туристи"
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на мен ли снимки като тази не ми създават приятно усещане за почивка, ами досада и нежелание да стъпвам на Бг черноморието? То егати и почивката - блъсканица, тъпканица, няма къде да си сложиш кърпата, няма къде да плуваш от народ, дори те е гнус да се потопиш в мътната вода с плуващи ***. :х За съжаление и това лято ще е така, догодина вече ще трябва да се търси почивка другаде.
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е в края на сезона каква ще е статистиката, колко удавени ще има във Варна и колко в Бургас и съответно, с колко хазната на Бургас ще е по-пълна от тази на Варна.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гларусе, за целта първо трябва да имате плаж във Варна.Относно глобите - чудят се как да изгонят и малкото плажуващи в Бургас. Добре че на северния плаж към солниците има неохраняема зона и кръчмите не са особено далеч от там.После не можели да намерят концесионер за плажа. Че как да се издържа този концесионер, като кръчмите по плажа стоят празни???
40
11
 
16
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Точно заради такива простаци не ходя по централните плажове и българското черноморие като цяло. Не ми е приятно да гледам мъртво пияни ***, които вдигат шум, оставят *** след себе си и смущават почивката на останалите хора. То не са пластмасови чашки, кенчета, бутилки, фасове, найлони. Надуват музика, най-често чалга, викат, крещят... Като им направиш забележка ти тръгват на бой с репликата "ти ли ще ми кажеш, к'ъв си ти?!". Предпочитам да си почина като човек в Гърция на същата цена.
39
2
 
22
 
! Отговори
Гларус преди 11 години
Затова драги гости и скъпи дами, елате на плаж във Варна, тук може да си пиеш биричката, без да се притесняваш, че ще те глобят!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плажът в Бургас ще бъде забранен за хора без бургаско жителство!Да му мислят провинциалистите!
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За алкохолните *** има много голям лек бре. Ако при спасяване се окаже че са с 0.5 процента алкохол в кръвта да си плащат сметката по спасяването в 10-торен размер и без забрани за консумация.
36
0
 
23
 
! Отговори
курортист преди 11 години
Това е вярно, има доста случаи на удавени пияни хора. Аз обаче съм спокоен, защото няма удавник, защото е пушил. Така че, ако на плажа не може, спокойно ще си пуша в морето, излежавайки се на надуваемия дюшек.
35
2
 
14
 
! Отговори
180 преди 11 години
Трябва да има и неохраняеми плажове. Трябва да имаш право на избор къде да отидеш!
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бърз кръвен тест ?! WTF ?!Докато стане готов резултата от теста, той ще се надуе от жегата там бе. Аман от разбирачи.
33
15
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво! Крайно време е да станем бяла държава, в която правилата и законите се спазват.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък предлагам пияндурската *** направо да ги пускат на плажните ***, за да ги охлабват от поетия алкохол.
31
8
 
13
 
! Отговори
НЕАнонимен преди 11 години
Ама щом киселите селяци искат да си избиват тежките комплекси с алкохол и просташко поведение, да поркат, да се давят и толкова! Като някой пукне от пиене или се удави в морето, на място спасителите му правят бърз кръвен тест, с което пада вината от тях и нещата се приключват! В момента, в който някой *** започне да ми трови спокойствието на плажа, ще се намесват тези, на които им се плаща ежемесечно от данъците ми за да ми го осигуряват навсякъде и по всяко време!
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние пък във Варна си поркаме и зяпаме голите мацки:)
29
0
 
18
 
! Отговори
Ред преди 11 години
Да се внимава, започва операция "Сан Тропе"-по плажа ще се разхождат глобяващи "под прикритие"Дааа, "света е оцелял защото се е смял"
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От утре всички на плаж с ДРЕХИТЕ само с МИНЕРАЛНА ВОДА и БЕЗ ЦИГАРИ.Но най-задължително от наказуемо от всичките тези ще е ако жените не с панталони/дънки..Е*аси и простотията е*аси и чудото. Ей го къде е Гърция. 500лв мога да похарча и там и ще ми е и по-добре.
27
2
 
26
 
! Отговори
ии преди 11 години
Оставете туристите да си почиват ... администрацията на Бургас да не се прави на много умна и да си намери по друг начин да си набаят парички за бонуси.Как ще се измерва неприличното поведение? Кой ще го измерва и ако не съм съгласен че се държа неприлично в затвора или ще ме вкарат?Кое важи на плажа в Бургас закона на България, Законите на EU или наредбите на администрациката?Така няма да привлечете туристи.
26
1
 
20
 
! Отговори
До 21-ви преди 11 години
В Америка глобяват щото жените са им от 100 кила нагоре и ако си махнат сутиените циците им така ще се разлеят по плажа че няма къде да се стъпи
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, ето от къде ще дойдат парите Боко да си направи заплатата 7000 лева:)

Спонсорирани публикации