2000 лв. глоба за поркани плажуващи

Ще дебнат и за неприлично поведение на плажа
Обновена: 11 юни 2012 15:03 | 11 юни 2012 11:01,
129
2000 лв. глоба за поркани плажуващи
В Бургас само за 1 месец са съставили 20 акта за неприлично поведение. Снимка: Булфото

До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.

Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи.

Бургас, който днес открива сезона, стана първият град в страната, вкарал в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв. и ще се прилага най-вече за неспазване на флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

Много са случаите, в които при червено знаме хората не се съобразяват и влизат с надуваеми предмети. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им.

"Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас. 

"Голям проблем всяко лято, особено през събота и неделя, когато е по-натоварено, е да имаме по 10 случая на изгубени деца. Родителите не търсят помощ от спасителите, а тръгват сами. Намирали сме деца на 1 км разстояние", коментира Николай Иванов, управител на спасителите на плаж "Север".

За по-разкрепостените дами, които обичат да се припичат по монокини, все още не е ясно дали ще има забрани.

"Пълна простотия са тези глоби, ограничават ни. Как може да ме накарат да изляза от водата. Дошъл съм на почивка все пак", възнегодува турист. 

За  откриването на летния сезон общината в Бургас е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това очевидно е новата линия на партията. Дебнене и глобяване, за каквото падне. То е ясно, че толкова ченгета няма откъде да се прехранват, ама ще изгоним и малкото читави туристи. Дебнат по пътищата, за винетки, гражданска, за скорост и преглед, хайде и по кръчмите и стадионите дебнат, кой пуши, кой пие, кой от днъчните кинти крие. Това не е държава, това е БАРДАК !
23
1
 
14
 
! Отговори
Житан преди 11 години
....сега трябва да се помисли и за дебелите които заемат много търговска площ на пясъка...по 2-3 входни билета като начало
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да пуснат списък какво е прилично и какво не, примерно мога ли да заглеждам жените в съседство или е неморално?
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се наказват и тези дето пикаят в морето!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина да влизаш пиян във водата си е живо самоубийство , но от къде накъде ще ми забраняват да си се пека и да си пия биричка ? Аз може да не искам да плувам , а само да се пека.Пък това за монокините е егати глупостта , още малко и ще ни върнат в комунизма , сакън някоя да не си пече циците . Иначе за разните селски изпълнения подкрепям ,че трябва да има глоби .
19
8
 
9
 
! Отговори
знаете ли че преди 11 години
в САЩ е забранено по монокини . Глобяват...
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ще си влизам бе лешник, чак да не пия на плажа и жените не по монокини... Тук кво арабския свят ли сме? Не 2000 22000лв глоба да ми напишат ще си правя каквото искам и ще я натъпча в устата на някой многознайко като теб
17
2
 
21
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Че то ако спрат жените да се пекат по монокини за какво ни е да ходим на плажа ??? Кръчмета дал господ колко щеш!
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С глоби хазна не се пълни!Простотията е пълна!
15
0
 
6
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
SIGURNO SHTE ZABRANITE I DA FLIRTUVAM?
14
0
 
16
 
! Отговори
Пияч преди 11 години
***
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакво плажуване по монокини! Силиконките - вън!
12
1
 
22
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Как ще ме накарат да не поркам биричка на плажа тия бе??? Луди ли са? И кой ще ме определи дали съм подийнал и на колко бири съм??? Абе я у лево!!! Трябва да понапълнят окрадената хазна явно...
11
2
 
8
 
! Отговори
6 преди 11 години
Gluposti na tarkaleta nestiga 4e cela godina rabota za ednoto more i spa za 10 15 leva v nevki mazeta pa i na plaja nemo da si ispia nekvi bireta.A kvo moje da pravia da se pe4a i da mul4a
10
17
 
16
 
! Отговори
гриша преди 11 години
На българина му трябва бой с тояга!!! Един приятел ми разправяше, че в Италия се опитали да си направят купон в апартамента на един. Точно след 5 минути пристигнали 5 полицейски коли и ги вдигнали на "Ура". Тука Бай *** си прави оргии и не дава на съседите да спят и никой нищо не може да му каже. Егати скапаната държава!!! А тоя го били ограничавали. Кой го граничава? Да плаща 2000 лв глоба и да си влиза. Никой не го е спрял.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За глобите съм съгласен, но да спрат жените да се пекат по монокини, щото било "неприлично", извинете, ама не сме 19-ти век!
8
0
 
10
 
! Отговори
chach преди 11 години
to pravitelstvoto osven globi i danasi za drugo ne misli.vseki prebran lev ot naroda e otkradnat.
7
2
 
19
 
! Отговори
да духаме! преди 11 години
На входа на плажовете да се поставят дрегери. Който е пиян, да не влиза.
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде лятното стригане на овцете започва . Догодина ше има забрана и да се печеш повече от 15 минути и ще те глобяват ако не носиш плажна шапка и аптечка със себе си . Ей много са се загрижили за стадото тия общинари тц тц тц.
5
4
 
35
 
! Отговори
JollyRoger преди 11 години
Като няма култура на поведение, не глоби а бой трябва. Преди година така един *** се парвише на важен при ясна сигнализация и отбелязани мъртви течения влезна с децата си навътре в морето (Созопол), последваха го и други "гении", точно след 2 минути трябваше да вадтя един със скутер и да го съживяват 15 минути след това. Било простотии, еми щото сме много културни за това!

Спонсорирани публикации