2000 лв. глоба за поркани плажуващи

Ще дебнат и за неприлично поведение на плажа
Обновена: 11 юни 2012 15:03 | 11 юни 2012 11:01,
129
2000 лв. глоба за поркани плажуващи
В Бургас само за 1 месец са съставили 20 акта за неприлично поведение. Снимка: Булфото

До 2000 лева за неприлично поведение ще бъдат глобявани туристите на плажа в Бургас.

Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи.

Бургас, който днес открива сезона, стана първият град в страната, вкарал в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв. и ще се прилага най-вече за неспазване на флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

Много са случаите, в които при червено знаме хората не се съобразяват и влизат с надуваеми предмети. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им.

"Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас. 

"Голям проблем всяко лято, особено през събота и неделя, когато е по-натоварено, е да имаме по 10 случая на изгубени деца. Родителите не търсят помощ от спасителите, а тръгват сами. Намирали сме деца на 1 км разстояние", коментира Николай Иванов, управител на спасителите на плаж "Север".

За по-разкрепостените дами, които обичат да се припичат по монокини, все още не е ясно дали ще има забрани.

"Пълна простотия са тези глоби, ограничават ни. Как може да ме накарат да изляза от водата. Дошъл съм на почивка все пак", възнегодува турист. 

За  откриването на летния сезон общината в Бургас е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
17
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Фидосова засечена по монокини ... Грийнпийс правят акция по спасяването !!!!!АХАХХАХАХАХА !!!!!!!
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забравили са да уточнят,че за членове на ГЕРБ глоби няма да се налагат.
62
5
 
9
 
! Отговори
БУРГАдидаС ||| преди 11 години
КОЙ ТИ ХОДИ НА ПЛАЖ В ГРАД БУРГАС - ТОЗИ *** НА НЕФТОХИМ И *** НА НАСЕЛЕНИЕ ОТ 500-600 000 ЧОВЕКА (БУРГАС И ОСТАНАЛИТЕ СЕЛА НАОКОЛО)
61
0
 
12
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
да си печеш п+тката, брои ли се за неприлично поведения?
60
1
 
9
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
идеално и без това на бургаския плаж не ходим.
59
2
 
12
 
! Отговори
Бой ще има! преди 11 години
Ще има бити спасители,полицаи от общинска и други глобяващи елементи!В държавата на глобите нищо чудно и по команда да наложат на хората да се обръщат по корем и по гръб...
58
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунизмът се завръща ... скоро ще плажуваме само ако сме членове на ГРОБ!И все пак за да съм конструктивен ще предложа за глоба всички собственици на "узаконени" хотели по черноморието. Заради тях не остана плаж, на който да седнеш и да се напиеш без да козируваш на някой!
57
2
 
7
 
! Отговори
do 68 преди 11 години
Викаш друго си е да отидеш на плаж до село сарафово :)) Там чалгата не се чува, щото на всеки 5 мин. каца/излита самолет ... хахахаха Или на плажа на село росенец, където да се почувстваш като истински нефтохимик ...мууааха
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще забраните монокините бе еййййййййййййй!!!!Това даже по мрачните комунистически времена не го е имало. Явно псевдо-пуританското влияние наложено от "запада" и по скоро САЩ и нас не не подминава. Мизерия!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По трагичен от Варненския централен плаж няма,пясък с нопределен състав,водорасли по целия плаж,фасове,носи се мирис на кебапчета и поп-фолк от капанчетата
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класификация на алкохола "Бургаски плаж" : 0,1 л. - demo 0,25 л. - trial version 0,5 л. - personal edition 0,7 л. - professional edition 1,0 л. - network edition 1,75 л. - enterprise 3,0 л. - for small business 5,0 л. - corporate editionБидон - home edition "За из път" - Service packБира При махмурлук - Recovery tool
53
6
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Най-красивия, чистия плаж е във Варна на Евксиновград ! За съжеление мойте хора от НСОне пускат простосмъртни. Само аз Цецо и Фидосова ходим там. Да вай яд :))
52
0
 
17
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
100% ще има само глобени български и руски граждани, а английските *** няма да бъдат закачани, защото г-дата ни политици си получват заплатите от Лондон и Вашингтон. Ако не си спомняте дори убиват без да бъдат наказани.
51
3
 
5
 
! Отговори
муню преди 11 години
до 54:ооооо колко си ***...
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време си плувах надълбоко без никой да ме закача. Сега постоянно спасителите ми свирят от брега. Заради глупаците който ходят пияни по плажовете и некадърните родители които не си гледат децата не мога да плувам спокойно навътре. Не ходете на плаж ако не можете да се оправяте с водата защото заради вас сега налагат тези санкции.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Биричка с лимонче или грейпфрутче мога ли да си пийвам под чадърчето? Те имат имат витамини Ц, Е, М, Г, Ь :))
48
6
 
9
 
! Отговори
К преди 11 години
прав ти път към Гърция хората се забавляват а ти искаш да лежиш и да ти е спокойно. Има места за всичко. Уважавай другите и не завиждай!
47
0
 
8
 
! Отговори
$ преди 11 години
Ако влезе във водата някой в нетрезво състояние и спасителите ще го обезопасят с белезници, да не буйства!
46
0
 
28
 
! Отговори
GLOБА преди 11 години
За необезкосмена сливка - 50 лв глоба при първо констатирано нарушение, за космати крака - по 100 на бройка!!!
45
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То пък един плаж в Бургадидас... мале лале Пясъка е сив , имаш чувството че си във Девня-цимент !

Спонсорирани публикации