Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите

"Русия ще бъде свободна", скандират протестиращите в Москва
Обновена: 12 юни 2012 15:55 | 12 юни 2012 15:16, Елка Василева
197
Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите
В Москва се провежда Марш на милионите. Снимка: Reuters

Хиляди руски граждани скандират днес "Русия ще бъде свободна" по време на т. нар. Марш на милионите по улиците на Москва в знак на протест срещу управлението на президента Владимир Путин, предадоха информационните агенции.

Според изявление на лидера на Левия фронт Сергей Удалцов, цитирано от АФП, участниците в марша са над 100 хиляди при заявени пред властите 50 хиляди. ИТАР-ТАСС цитира данни на столичната полиция за около 20 хиляди участници към 14 часа московско време.

Още по темата

В 15 ч. московско време на булевард "Академик Сахаров" започна митинг, който бе открит от Удалцов. Той предложи да бъдат организирани безсрочни народни събрания с настояване за освобождаване на задържаните активисти на опозицията. Идеята е тези събрания да започнат на 7 октомври, тоест на рождения ден на Владимир Путин.

Съпредседателят на движението ПАРНАС Борис Немцов каза пред събралите, че руската конституция трябва да се промени, като бъде засилена ролята на парламента.

Протестното шествие и митингът се провеждат ден след поредица обиски в жилищата на опозиционни лидери и след влизането в сила на новото законодателство, предвиждащо големи глоби за нарушения на обществения ред.

Посрещнати от проливен дъжд, мнозина от демонстрантите се шегуваха, че дъждът е поръчан от президента. Те развяваха знамена и скандираха "Русия без Путин" въпреки отсъствието на лидерите, които днес са в Следствения комитет за разпити във връзка с вчерашните обиски.

Удалцов пренебрегна призовката на следователите с мотива, че е сред организаторите на днешната протестна проява и не може да отсъства от нея, предаде Ройтерс.

Опозиционният депутат Иля Пономарьов заяви пред Ройтерс, че числеността на демонстрантите възлиза на 60-70 хиляди. Полицаи с шлемове са разположили метални заграждения по протежение на шествието, но полицейското присъствие е по-малко в сравнение с предишни протестни акции на руската опозиция.

За по-късно днес са предвидени и митинги в подкрепа на Путин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
до 153 от славянин преди 11 години
Има и прозападни, но те са капка в морето, а че Путин в момента е най-подходящия управник на Русия ( със всичките му кусури), си прав! ОБАЧЕ ПРОБЛЕМЪТ ВИ НА ВАС ДЕМОКРАТИТЕ Е, ЧЕ НАРИЧАТЕ ''КОМУНИЗЪМ'' ТОВА, КОЕТО НЕ Е! Комунизмът няма нищо общо с това, което е било в източния блок, това е една съзнателно натрапвана лъжа от запада! Нали когато една лъжа са повтори 100 пъти се възприема като истина!
103
3
 
3
 
! Отговори
Аз до 113 преди 11 години
Не съм русофил. Просто съм реалист.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой нормален политик и лидер в цивилизования свят, ще промени конституцията само и само да остена на власт, да не говорим за *** глоби на протестиращите, надвишаващи в пъти глобата за проституция.Явно според руските политици висенето на дрогирани *** по улиците е по приемливо от изразяването на свободно мнение. Лошото е, че нашата мутра копира поведението и маниерите на другаря Путин и сме се запътили и ное в тази посока.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жената ми направи салатата и сядам да гледам мача ,а .и пожелавам .Володя Путин нека постъпи (демоктарично) като демократизаторите в сащ и да смаже тия тия дето си нямат работа и подскачат по площадите ,защото видяхме до къде ни докараха нашенските седеруги дето от скачане на площада се докопаха до властта и докараха на България тази невиждана национална катастрофа от 10 ноември 89г та до днес
100
0
 
4
 
! Отговори
Умния преди 11 години
Марк, ми те холандците сами си го направиха бе. Вземаха Хасан и Мюмюн от Мароко да им работят за 2 гулдена на час през 70-те и 80-те, и после: "Ама те останаха, ние мислехме, че ще си тръгнат." Туй глобализацията е отроче на твоите приятели - юдейската мафия от САЩ.
99
3
 
1
 
! Отговори
до 149 от славянин преди 11 години
Докато Китай и Русия имат общ противник -САЩ, няма да се нападат един друг! Аз например вярвам на пророчествата на Ванга, Дънов, Кейси за Русия, а не на тези на Бжежински, ти вярвай на когото искаш, бъдещето ще покаже кой е прав! Русия е най-важната страна за ДУХОВНОТО възкресение на човечеството и затова ОТГОРЕ я пазят!
98
2
 
4
 
! Отговори
Умния преди 11 години
Марк, пак си прекалил с екстазито. За какво им е на Китай да завземат Русия като имат проблеми с Япония и Ю.Корея. Да не говорим, че американските империалисти са им трън в очите. Навсякъде Китай и Русия са заедно, туй хич не са харесва на Килърли Клинтън.
97
2
 
5
 
! Отговори
Умния преди 11 години
Уф, някой хора не са в час. В главите им само петолъчки и Берлински стени. Забравят, че Русия вече е пазарна икономика, силна икономически, енергийно независима. Хич не им харесва на западните капиталяги, че не могат да ги контролират, както правеха каквото си искат с пияния Елцин.
96
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Тези протестиращите трябва да знаят, че Русия ще бъде свободна, когато световният жандарм САЩ си свие перките! И това ща стане един ден! И тогава не само Русия, но и целият свят ще бъде свободен!
95
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Защо ние българите гиворим все за някой друг , а не за нас!? Нима сме цъфнали и вързали и всичко ни е наред, че се занимаваме с целия свят, а със собствената си *** - не!?
94
2
 
4
 
! Отговори
До Марк преди 11 години
Намери доклада. Има го в нета и прочети. Няма смисъл да спорим. Вижда се, че си, като кон с капаци. Казах вече, че мен ме интересува ние тук да сме добре. Не ми пука в САЩ дебелаците по колко хамбургера нагъват днес и после от какви болести се лекуват. Искам в България хората да са добре. Да се развива стопанството и икономиката. А не тиквата-слънце да обяснява, как можем да си внесем.
93
0
 
7
 
! Отговори
МОСКВА преди 11 години
МОСКВА Е НАД 10МЛН.,ТАКА ЧЕ 50-100ХИЛ. Е ПРОСТО СМЕШНО.МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХ 1М. В МОСКВА ПО РАБОТА И МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ СА С ТОЛКОВА ВИСОК СТАНДАРТ,ЧЕ САМО МОЖЕ ДА ИМ ЗАВИЖДАМЕ.ОСВЕН ТОВА ПОЧТИ ВСИЧКИ СИ ХАРЕСВАТ ПУТИН.ТОВА В НАШИТЕ МЕДИИ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН СИ Е САМО ПРОПАГАНДА.ЯВНО ТРЯБВА ЗДРАВА РЪКА ДА ВЪРВИ ЕДНА ДЪРЖАВА НАПРЕД.ОТ ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ НИЕ ЯСНО ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ.
92
1
 
2
 
! Отговори
До Марк преди 11 години
Данните са по изследване на ЦРУ. Нали им се възхищаваш и вярваш на всичко. Е според този доклад Русия е задминала въпросната Италия, за Холандия да не говорим. Вземи се скрий. От злоба не виждаш по-далеч от носа си.
91
1
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 11 години
По-добре с Иванушка да играем Калинка и да си говорим на сходен славянски език, отколкото с дебелия Джон да ям хамбургери и да гледам тъпите им американски шоута.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да кажа на всички чуждопоклонници. Мен преди всичко ме интересува тук хората да живеят добре. Не само шепа ***, нарекли се политически елит и хай-лайф. Искам децата ни да са тук, а не някъде по света. И докато по подобни форуми хората са разделени, няма да видим бял ден. Не схванахте ли, че ни насъскват един срещу друг? Така им осигуряваме спокойствие и възможност още повече да крадат, а ние едва да свързваме двата края. Я се вземете в ръце. Кое ви е по свято? България или някой някъде?
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТАЗИ ЦИОНИСТКА МЕДИЙНА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА ,ВЧЕРА ПО ТВ.ЕВРОПА ПОКАЗАХА РЕПОРТАЖ ОТ ИЗРАЕЛ В КОЙТО ДАДОХА МЕМОРИАЛА НА (ХОЛОКОСТА) ЯД ВАШЕВМ В ИЗРАЕЛ КОЙТО ОСЪМНА С НАДПИСИ НА ИВРИТ ,ЧЕ ХОЛОКОСТА Е ИЗМАМА И ,ЧЕ АКО ХИТЛЕР НЕ СЕ БЕШЕ РОДИЛ ЦИОНИСТИТЕ ЩЯХА ДА НАМЕРЯТ ДРУГ ХИТЛЕР И В ТЕЗИ НАДПИСИ ИМАЛО И ПРИЗИВИ ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА ПАЛЕСТИНСКА ДЪРЖАВА ,ДОРИ И ОБИКНОВЕНИТЕ ЕВРЕИ ВЕЧЕ СЕ ПРОБУЖДАТ И ВИЖДАТ САТАНИНСКА ИЗМАМА НА ЦИОНИЗМА ,САМО НАШИТЕ СЕДЕРУГИ- ГЕРБЕРИ СА ОЩЕ ЗАСПАЛИ
88
1
 
3
 
! Отговори
ш преди 11 години
Само Путин и никои друг другите ги видяхме а за 10 20 хил. това е смешен марш при 140 милиона държава си показва кои ги прави тези митинги но цру в русия не върви...
87
1
 
7
 
! Отговори
До Марк преди 11 години
Точно този манталитет за 12 години ги направи 6 в света по покупателна способност. А ние, знаеш ли на кое място сме? На 69.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
путин не ни е никакъвно за американците е изключително лош човеквместо да се плюнчи като елцин - раздава благата дето американците си мислеха че ще лапнат на руснацитепияни заляни богатствата са си технии двете външни министърки Олбрайт и Райс имаха изказване чи не било честно Русия да притежава толкова богатства да и ги отнемели - да ама нетам е цялата работа - американските *** ще се плюнчат на тема права на човека до засиняване
85
2
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 11 години
Умствените ми възможности са достатъчно големи. Единственият ми недостатък е, че не мога да крада. Затова съм зле. В БГ който не краде е обречен на мизерия и лишения. Тук само крадците са добре.

Спонсорирани публикации