Калина сама врътнала подписите в дипломата си менте

Според прокуратурата условната й присъда е успех
Обновена: 12 юни 2012 14:58 | 12 юни 2012 09:36,
167
Калина сама врътнала подписите в дипломата си менте
Калина Илиева получи з години условно с пет години изпитателен срок. Снимка: БТА

Бившата шефка на фонд "Земеделие" лично е подправила подписите на двама немски професори от Берлинския университет по икономика. Печатът на висшето учебно заведение също е бил фалшив, съобщи bTV.

Софийският районен съд осъди преди седмица Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома, след като се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Фалшифицираните подписи са на декана на икономическия факултет на университета в Берлин професор Томас Симеон и на председателя на изпитната комисия професор Бурхард Месер. Двамата преподаватели са изпратили в прокуратурата няколко разписани бели листа за сравнение с имитациите.

Още по темата

"Експертите казват, че единият от подписите, а именно на проф. Симеон, е сходен с начина, по който г-жа Илиева започва своя собствен подпис, а именно, с начина, по който изписва буква "Д" ръкописно. По отношение края и на двата подписа експертите са счели, че те са съответни на начина, по който тя изписва буква "Ц" и буква "Щ" ръкописно. Намерили са достатъчно общи и частни признаци между положените в това свидетелство неистински подписи и нейния почерк", обясни пред bTV прокурорът по делото Виктор Тарчев.

Фактите по делото сочат още, че Калина Илиева наистина е била записана в университета през 2002 година в специалност "Икономическа комуникация". Не се е явила обаче на нито един изпит и е отписана задочно през 2007.

Илиева, която пред съда призна, че е завършила само средно образование, е сред възпитаниците на Художествената гимназия в София. Специалността й е "Графичен дизайн".

От прокуратурата не се наемат да коментират доколко наученото в училище й е помогнало да подправи подписите и печатите на фалшивата диплома.

Документът обаче изобщо не е намерен. В архивите остава само ксерокопието на фалшификата, легализиран без проблеми от Министерството на образованието.

От прокуратурата отчитат условната присъда на Калина Илиева като успех и твърдят, съдът й е наложил възможно най-високото наказание, защото за последната година е имало 122 такива дела, от които има 65 условни присъди от по година - две и 49 наказани само с пробация.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

За условната й присъда съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами според всички ни условната присъда е успех ....... за Калинка. За това нещо се лежи в затвора по принцип - в белите държави. И за убийства като на Максим Ставийски - също. В белите държави. И катастрофи като последната с участието на Ники Михайлов не се крият, а се разследват - в белите държави.
14
0
 
30
 
! Отговори
3 преди 11 години
Вечи ич ни ми са копа! Искам ф офис да работа! Хем ши одя нагласена, ду ушити начервена. На бюроту кат са тура с вапцан'ти си маникюри, на кумпютъра ши щракам и краката ши си клата. И на шефа ши са слагам, в рабута дан *** натяга. Ич ни ща да съм работна, туй присъда й дуживотна.
13
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 11 години
Той ни ша *** затурмози, сал в колата ши *** вози, фирмата да придставлявам, хем и да я разкрасявам. В службата кат са издигна, море кък носа шси вирна - ши са фукам, шса надувам, на граждАнка шса приструвам. Сал ни знам с каква заплата шефа ши *** удурдиса, да ни бъди да *** смята, чи съм проста кат мутика.
12
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 11 години
Тоз кумпютър, тез изици язе къкту съм умница мисла бързу ши ги сфана, раснах в убщиство утбрану. Ни ми мяза тъз мутика. Гачи най ши мий прилика, ку ду офис са дукопам! Нъл сми вечи уш в Европа!? Чи кандисах най-подире. Рабута ф града ши дира. КонкУрси и интервюта - някак тряа са набутам. Аку чуйти нейде нещу, мола ви са най-гурещу да са сетити за мене, чи за копан *** времи.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фалшификации, подкупи, кражби и убийства - щом си от ГЕРБ, минаваш с условна. Може и да те оневинят както шефа на НАП се отказа да проверява добитото по престъпен начин имущество на Цецо Многодомеца.
10
0
 
36
 
! Отговори
Петко Ганчев преди 11 години
Всички договори които Калина Илиева е подписвала са невалидни юридически при възникналата ситуация !!! Какво следва от тук натам -Анулиране за договори на обща стойност 780 милиона Евро .... Кой ще понесе отговорноста за всичката тази простотия ?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ефективна прицъда за фалшификаторство.....съдът какво се чудии...или тая е пак на някой наш човек свиркаджийката
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От прокуратурата отчитат условната присъда на Калина Илиева като успех и твърдят, съдът й е наложил възможно най-високото наказание, защото за последната година е имало 122 такива дела, от които има 65 условни присъди от по година - две и 49 наказани само с пробация."Изобщо, тия от прокуратурата за какво вземат заплати? То от улицата някой да го вземеш, пак тази успеваемост ще докара!
7
2
 
6
 
! Отговори
мда преди 11 години
до 1-ви да занимават ни защото нямат с какво да си запълнят сайта нали трябва да си оправдаят някак си заплатите които взимат
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безочливо, отвратително, грозно .... нямам думи с които да изразя възмущението си от правосъдната ни система.
5
5
 
2
 
! Отговори
kalinkee преди 11 години
така като гледам всички сте noment
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
условна присъда - гарантирано от ГЕРБ
3
5
 
16
 
! Отговори
Булгар Булгар преди 11 години
Мейдин ***
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми те герберите сами си връткат далаверите, затова вратът им е двбвл.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И продължавате да ни занимавате с този жлеб и престъпник. Аре да се спрете малко а ?!

Спонсорирани публикации