Павлов давал милиони на Грозев “да спрат да питат институциите“

Сагата около “Медийна група България“ продължава
Обновена: 12 юни 2012 16:59 | 12 юни 2012 16:58,
105
Павлов давал милиони на Грозев “да спрат да питат институциите“
Грозев отказал предложението на Павлов. Снимка: БТА

Любомир Павлов е предложил на съдружника си Христо Грозев да си върне парите, вложени в “Медийна група България“, ако оттегли сигналите си срещу него, обяви Грозев на пресконференция.

По-рано днес прокуратурата повдигна обвинения за пране на пари на собствениците на “Медийна група България“, която издава вестниците “Труд“ и “24 часа“ - Любомир Павлов и Огнян Донев. Срещу Павлов има още две обвинения – за измама и невярно документиране.

Още по темата

Въпросните обвинения са повдигнати по сигнали на Грозев и австрийския му партньор Карл Хабсбург.

Предложението на Павлов е било отправено на среща, състояла се преди около месец по настояване на обвинения днес бизнесмен.

Грозев отхвърлил предложението и отговорил, че оттеглянето на обвиненията е незаконно. Павлов от своя страна му казал, че е наясно, но иска просто "да спрем да питаме институциите". Той добави, че е документирал разговора от срещата им. Грозев обясни, че е възможно Павлов да е споменал, че ако оттегли обвиненията си, ще получи “1-2 млн. отгоре“.

Христо Грозев и австрийският му партньор Карл Хабсбург твърдят, че чрез подправени документи и без тяхно знание Павлов и Донев са отнели част от дяловете им в дружеството. Грозев заяви, че заедно с Хабсбург, ще се конституират като граждански ищци, когато делото срещу Павлов и Донев влезе в съда. Те се надяват така да си върнат дяловете.

Днес Грозев разказа, че се усъмнил в капиталите, с които е купена “Медийна група България“ малко след сделката. По думите му Павлов отказал да представи на съдружниците си документи откъде са дошли тези средства.

Той открил, че паричните потоци идват от съмнителни източници. Бизнесменът обясни, че бил длъжен да сезира прокуратурата понеже според Закона за пране на пари всеки, който се е възползвал от парични потоци с неизяснени източници, макар и несъзнателно, е длъжен да сигнализира за това. А ние сме се възползвали, макар и косвено, обясни Грозев.

Бизнесменът допълни още, че са започнали да се занимават с наказателно производство, защото Павлов неколкократно е използвал всякакви методи, за да спре споровете в търговския съд. По думите на Грозев това, че е започнало наказателно производство, не пречи да се води спор и в търговския съд.

“Двете неща не са взаимно изключващи се. Ако бяхме разчитали само на търговски съд, трябваше да чакаме години“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
32
 
! Отговори
Kavya преди 11 години
I thoguht finding this would be so arduous but it's a breeze!
54
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не сте чули още записа на Павлов с Грозев, слушайте го. Не знам вече как мислят да доказват, че са манипулирани записите. Тоя Павлов явно е болен човек, щото и най-голямата наглост си има граници, принципно. В записа става ясно, че на Донев му е мъчно за репутацията му. What???
53
8
 
33
 
! Отговори
роско преди 11 години
Време е комисията Кушлев да започне да работи и да ни обясни от къде Огнян Донев стана милиардер,а Любомир Павлов мултимилионер и от къде са парите с които купиха вестниците на ВАЦ Труд и 24 часа и ако нямат доказателства за произход на парите,да ги конфискуват в полза на държавата.
52
9
 
39
 
! Отговори
асан преди 11 години
Този *** Бойко Борисов да си ходи да вади картофи а Любо Пъпката и Оги Хапчето се опитват да врътнат тази далавера както Оги гепи Софарма и опитаха с Общинска Банка
51
9
 
38
 
! Отговори
Трайчо преди 11 години
Кой каквото прави в един момент трябва да си плаща сметките, не мислите ли? За тия неясни капитали, с които са купени труд и 24 часа се разшумя още преди година. Сега всички предполагам ще изскочи наяве. Защото не може да обвиняваш, че другите са зле, след като при теб нещата не са никак прозрачни. Донев и Павлов трябва да бъдат съдени както си му е реда.
50
9
 
36
 
! Отговори
cocascola преди 11 години
Поздравявам ДС със утрешният празник - рождения ден на Бойко, ще се състои до ИКЕА, а подаръкът на бившият мафиот и настоящ родолюбец и единствена надежда за България ще бъде едно малко парче лента - една от всичките отрязани от ПОЖАРНИКАРЯ НЕ ОТ СИНА НА ПАРТИИНИЯ СЕКРЕТАР КУЧЕТА УМРЕЛИ ТАКИВА !!!!!
49
21
 
39
 
! Отговори
cocascola преди 11 години
ИМЕТО БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ Е ИЗПИСАНО СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ В ИСТОРИЯТА ЗА РАЗЛИКА ОТ Р.ОВЧ,Г.ПЪРВ,Р.ПЕТК,С.СТАН,ИВ.КОСТ,АНДР.ЛУК. И ПОДОБНИ
48
11
 
40
 
! Отговори
pesho преди 11 години
Прокуратурата има сериозни доказателства срещу Донев и Павлов. Надявам се този път да си получат заслуженото!
47
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази пъпка Любо нали беше един от "големите" в СДС?А след това със Софиянски направиха голямата далавера в Общинска банка!
46
8
 
46
 
! Отговори
Йонна преди 11 години
Това се е точило близо две години. Явно на прокуратурата й е трябвало време, за да изясни случая. Сега само трябва да отстояват позицията си. Вината ще бъде доказана. Препирането на пари от Софарма и Общинска банка няма как да останат скрити за дълго, прекалено са големи.
45
8
 
37
 
! Отговори
Гриша преди 11 години
Учудвам се, че това следствие и повдигането на тези обвинения се появява чак сега сигналите за нарушения на законодателството от страна на двамата господа ги има от много време. Сигурно са събирали повече доказателства, за да издържи обвинението в съда. Дано това да не е поредният популистки процес ами да има справедлив процес спрямо обвиняемите.
44
9
 
35
 
! Отговори
лиса преди 11 години
Този се е наврял между шамарите. Добре, че на време се е усетил да си обира крушите. Няма как да излезеш на глава с играчи като Донев и Павлов!!!
43
9
 
46
 
! Отговори
Леля Пенка преди 11 години
Надявам се този процес срещу Павлов да не бъде потулен или прекратяван както е ставало преди. Най-малкото да се разбере за колко пари става въпрос и как са изпирани. И като са започнали, да подкарват и Огнян Донев за Софарма, че много мръсотия ще излезе и от там.
42
8
 
37
 
! Отговори
Djimi преди 11 години
PO4TI VSI4KI VESTNICI V BALGARIQ SA SLUGINAJ NA BKP BSP.TOVA DOVEDE DO LIPSA SVOBODA NA SLOVOTO,KOETO OT4ETOXA NASKORO I EVROPEISKITE INSTITUCII .VSI4KI JURNALISTI SA SLUGINAJ PALEN NA VLASTINA6TITE,ZANIMAVAT SE S PLATENA DEZINFORMACIQ POKRIVANE NA ISTINATA V POLZA NA MAFIOZITE.POTULVAT BARZO ISTINATA PO VODE6TI DELA PRIMAR BARZO MLAKAXA ZA CAR KIRO,GALEVI ,MAL4AT NE DAVAT GLASNOST NA ZNAKOVI DELA I PRI4INITE ZA6TO SADIITE POKRIVAT PRESTAPNOSTTA I TOVA VODI DO IZVODA 4E VSI4KI SA V EDIN KIUP
41
8
 
59
 
! Отговори
ггг преди 11 години
Фалшиви документи,фалшива диплома,фалшив алкохол,фалшива храна,фалшиви политици,истински бандити,фалшиви присъди,фалшиви заплати,истинска бедност,фалшиво образование,фалшиви цици,фалшиви певачки,истински перачки,фалшиви магистрали,истински дупки,фалшив живот,истинска емиграция,фалшиви усмивки,истинска простотия,фалшива държава,фалшив морал,истинска погнуса.
40
16
 
44
 
! Отговори
optimist преди 11 години
ГЕРБ със сигурност имат нещо общо с това!
39
15
 
34
 
! Отговори
Владо преди 11 години
ДС си отмъщава, че им взеха вестниците и евентоално ако осъдят тия-новите, да си ги върнат. Чак пък толкова глупави, защо сте се хванали да коментирвате,Не е само това, личи си, че си нямате хабер за положението в страната. Като, че ли сте първо класници.
38
9
 
44
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Тези два *** вестника са само един параван, а главните им редактори - кукли на конци.Кой знае освен прането какви други афери са вършили под прикритието на " Медийна група България".Въобще има ли честна дейност в България?Банки и фирми - всичко е една голяма незаконна игра с цел бързо обогатяване.Затова и държавата и народът са жалък. Тук там някой свестен човек, който си върши работата и се отнася към себеподобните с уважение и грижа. QUO VADIS BULGARIA ?
37
19
 
45
 
! Отговори
ДО 54 преди 11 години
НЯМА СДС...ВСИЧКИ ОСВЕН ГЕРБ СА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ.
36
14
 
42
 
! Отговори
ДО 54 преди 11 години
ЧЕРВЕНАТА *** ДРАСКАЧ ДА НЕ МИ ПИШЕ ЧЕ ЩЕ МУ ОТПОРЯ ДЪЛГИТЕ УШИ.....

Спонсорирани публикации