Пускат в експлоатация директното трасе от Околовръстния път - Южна дъга

Лентата ще резне премиерът Бойко Борисов
Обновена: 13 юни 2012 08:03 | 13 юни 2012 08:02, Красимир Ангелов
55
Пускат в експлоатация директното трасе от Околовръстния път - Южна дъга
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще пуснат в експлоатация директното трасе от Софийски Околовръстен път - Южна дъга и мост-естакада над "Бистришко шосе".

Обектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие".

Пътният участък поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ „Тракия” и АМ „Хемус” в посока Югозападна България и съседните държави. Общата му дължина е 3.582 км.

Изпълнител на проекта е консорциум „Главболгарстрой – Южна дъга”, в който влизат: „ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой"АД. Стойността на договора е 44 701 958.68 с ДДС.
 


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Валя преди 8 години
Каквото и да си говорим, заслугата е изцяло на ГЕРБ. Нека да продължават така и за в бъдеще.
39
1
 
0
 
! Отговори
Слави преди 8 години
На Бойко и на Данчето ще сме благодарни още десетилетия напред, че превърнаха София в модерна европейска столица..
38
1
 
1
 
! Отговори
Самуил преди 8 години
Браво! ГЕРБ модернизира града. ГЕРБ гради България!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво много хубаво :) само трябва да направите кпп-та на всички входове на София с денвна винетка за всички пришълци както и зона център с двойна цена и няма да имате грешка
36
2
 
0
 
! Отговори
сметната палата преди 8 години
leonsio първо така не се смята за пътища поради факта ,че всеки път си има своите специфики (мостове, естакади, подпори, копаене, канали, осветление, окабеляване и т.н.) Но да речем, че го смятаме по 6 400 000 EUR на 1 км., то тогава тези 600, които си написал ще струват 3 840 000 000 EUR, а не 6,3 млрд. евро. Също така мога да ти кажа ,че Белене щеше да струва около 10-11 млрд. евро. Така ,че стига писахте глупости само и само да плюете там, където е метено! Вечно недоволен народ т.е. ***!
35
4
 
3
 
! Отговори
leonsio преди 8 години
44 701 958.68 лева за 3.582 км. път. АЕЦ „Белене“ струва 6,3 млрд. евро. Вярно, че е жега и може да съм объркал някоя цифра, но с тези темпове на Бойчето и с парите за АЕЦ- вместо Белене, ще си имаме към 600 км асфалт?
34
7
 
14
 
! Отговори
leonsio преди 8 години
Честит рожден ден, хепи бъртдей ту ю, милионер във еврооо... и всички екстриии... Хепи бъъъъртдей- Тикво, Тикво, Тииикво.....
Вдигайте цените горееее... Браво... Крдене, машинации... и продължават- Бойко Борисов и ГЕРБ загробиха АЕЦ Белене! Наздраве за напуканият асвалт!
33
7
 
1
 
! Отговори
Томас преди 8 години
Другари - айде срига сте лъгали - минали сме покрай четвърта икономика в света
32
7
 
10
 
! Отговори
optimist преди 8 години
до 42 - Другарю, при бай Тошо бяхме 4-та икономика в света, за управлението му може да се поспори, но е факт че имаше множество позитиви за държавата и гражданите. Ако бат Бойко направи и 1/4 от това, което направи Живков повярвай ми ще сме много, много добре.
31
4
 
2
 
! Отговори
Томас преди 8 години
40
Къде са видимите резултати, че нещо не ги виждам - както аз, така и други хора.
30
1
 
6
 
! Отговори
Metalex_ преди 8 години
А КОГА ще стане пускането, бе, журналистите? Пускали били.....главите ви изпускат въздух под налягане!
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Участакът е готов още от събота, но се чакаше днес, защото вождът има РД. Затворили всичко сутринта, чакаме по 1 час в колоната, защото всички гъзолизци са се наредили за Бойко. Живеем пак в диктатура, кога ще го проумеете. Бойко, дясната ръка на Тодор Живков. Бойко, който разпъва чадъри над престъпността. Бойко кухата като шотландска гайда глава.
28
8
 
5
 
! Отговори
pimpalicious преди 8 години
45 милиона ми се струват адски много пари за 3.5 километра, дори като добавим и по-високата цена на моста...Това са 45 милиона бе, хора? Злато ли са сложили по асфалта не знам..И пак пичовете от Главблг. са глътнали пачките..Ние даваме 45 милиона за 3 километра шосе, ама не можем да дадем няколко милиарда за атомната централа в Белене, която ще подсигури енергийната ни независимо в следващите 60 години и ще донесе толкова много приходи за хазната??? Е как става тоя номер не мога да си обясня...
27
5
 
7
 
! Отговори
optimist преди 8 години
Браво! Реални действия, видими резултати!
26
2
 
18
 
! Отговори
Томас преди 8 години
Каяци под наем ще има ли ?
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е гладен и безработен да ходи да си хапне малко асфалт.
24
3
 
13
 
! Отговори
unknown преди 8 години
Г-н Борисов, г-жо Фандъкова може ли в час пик да режете ленти и всички да чакат по 1 час на отцепено движение, за да се появите. Днес изгубихте няколко хиляди гласа !
23
3
 
2
 
! Отговори
Вожда преди 8 години
Не си запознат33, Мостът е значително по скъп от процедурите, ама нали ГБС, Трябва да строи,нещо скъпо?...а и виж пък към Симеоново как стана без мост? там да не би земята да е била общинска? пак си отчуждаваха, Като е толкова изгодно защо целия околовръстен не го направят върху естакада?
22
2
 
10
 
! Отговори
gruh преди 8 години
Това е добра новина. Колкото и мрънчовците да приказват. Лошото е, че не му се вижда краят в другата посока - след Бъкстон към Люлин
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой скоро да е минавал по северната дъга???? Там е дупка, вълна,дупка...Или тя няма значение, щото, нали Бояна,Симеоново,Драгалевци все са на юг....

Спонсорирани публикации