Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия

Общината разбрала за инцидента с 89-годишния мъж от медиите
Обновена: 14 юни 2012 08:40 | 14 юни 2012 08:40,
326
Тестват кучетата от квартал "Редута" за агресия
Снимка: архив, Булфото

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, каза пред bTV заместник-кметът на София Мария Бояджийска по повод поредния случай на нахапан от кучета столичанин.

Вчера 89-годишен мъж беше приет с опасност за живота в ”Пирогов”, след като е бил открит нахапан от кучета в градинка в кв. „Редута“.

Още по темата

Оказва се, че в общината не знаят обстоятелствата около инцидента и дали става въпрос за безстопанствени или домашни кучета. Разбрали за случилото се от медиите, тъй като работели само по сигнал.

Изпратени са вече два екипа, които работят в района на квартал „Редута”, като е наредено всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

По думите на Бояджийска в началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.

Заместник-кметът обясни, че в следствие на инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината, след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени животни и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

„Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск от инциденти и нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи”, заяви заместник-кметът на столицата.

Бояджийска допълни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите на общинската организация и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Не искам моите пари да се харчат за някакви тестове. Проблема е решен - всички кучета да се маркират и в приюти. Както писа един "Теста лежи нахапан в болницата, говедааааааааа!"
169
0
 
4
 
! Отговори
kuche_grad преди 11 години
никой не води публична статистика на убитите хора от кучета, но това става ежедневие;има скитащи глутници по софия и ще нападат ежедневно, застрашени групи са стари хора, жени и деца; кметствотоне си е мръднало пръста да подобри условията за свободно движение на хора по улици/основно право на човека според ООН/
168
1
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
194, Не съм казал, че хапят. Аз имам две домашни кучета и то осиновени. Казвам, че това е правилно и ще реши много проблеми и на двете страни по спора.
167
1
 
12
 
! Отговори
?????????????? преди 11 години
Проблемът с кучетата в София може да се реши за няколко месеца. Прибират ги, ако до 14 дни не ги потърси никой - евтаназия. Да, гадно е, но ние сме ХОРА и трябва да пазим братята и сестрите си, а не кучетата, котките, тигрите и зелените еуглени !Ако не мозък, поне инстинкт за самосъхранение нямате ли?
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От утре ще агитирам комшиите да си кастрират *** и да ги връщат, откъдето са ги взели. Така е цивилизовано и ГЕРБерско!
165
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
В "Европейска България" кучетата са по-важни от хората.Не случайно българите са най-бързо изчезващата нация в света...
164
2
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
За първи път съм в този сайт и за първи път чета коментари на сайт. Чета си аз и си мисля, колко *** нация сме! Ама ***! Хора вразумете се! Възрастни хора спорят по-лошо и от деца! Когато има две мнения по един въпрос за огромен кръг от хора то правилното е не да се спори до безкрай а всички да отстъпят и да намерят решение и за едната страна и за другата. То е много лесно и е пред очите на всички, но хората сякаш не знаят как да се обединят и да постигат заедно. .. както и да е...
163
1
 
19
 
! Отговори
Помислете ! преди 11 години
Кучезащитниците са напълно *** скотове. Същите тези тиквеници мъчат големи кучета отглеждайки ги в 60 кв.м. панелка. Същите тези нагъват пържоли, които НЕ растат по дърветата. Същите тези си затварят очите за вредите от кучетата в градска среда. И т.н., и т.н.
162
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
187, ти *** ли си или мислиш другите за такива??? Къде видя да пише, че хапят домашните кучета???
161
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпата идея - "кастрирай и върни", не работи никъде по света, нито в България, нито в Румъния, нито Украйна, нито Шри Ланка, нито в Тайланд ... Ама пък колко пари се потрошиха!
160
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите са прости хора - могат хиляди пъти да повтарят една и съща грешка, без да си вземат поука. Жалко само за невинните, които страдат от това.
159
0
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
до Мартинточно така ,това го има в Бургас
158
4
 
4
 
! Отговори
Оставки? преди 11 години
Поредният провал на ГЕРБ. Само преди месец Фандъка се пънеше, че щяла да се справи с проблема по най-бързия начин. Преди нея Бойко Велики лъжеше най-нагло, че намалил в пъти уличните кучета, докато беше кмет. Само приказки вече 5-6 години - толкова са на власт в София герберите. Или са пълни некадърници и калинки, или крадат парите от данъците ни, отделени за справяне с проблема.
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убийство за храна или от злоба? Ама,че коментари.А убийство от страх?Страх за здравето и живота.Ако на нясои им харесва начина на изразяване то аз предлагам да ги убият с любов.Може докато им бият инжекцията да ги целуват.Нямам нищо против.Просто бездомни кучета не трябва да има.
156
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Евтаназия!!!!Първо на кучетата, а ако ония от "Четири лапи" се разреват, то и на тях!
155
1
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Много пъти съм казвал. Правилно е част от парковете, които са за разходка на домашни кучета да бъдат оградени с ограда. Кучетата да могат да бъдат пускани без каишка единствено в оградените участъци! Това ще реши много проблеми като .. няма да е акано навсякъде, няма да има скандали м/у стопаните на кучета и хората с деца, които не искат децата им да играят с кучетата. Ще има повече зелени площи, където хората да си почиват необезпокоени!
154
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучезащитниците,дайте да кастрираме и мишките, а? И плъховете? Защо да ги убиваме, като можем цивилизовано да им правим приютчета с баня, а?
153
1
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Е, и да е породено от неспособност за справяне с проблема какво? Кучетата са храна за виетнамците, както прасетата за нас. Да ги изнесем за техния пазар, ако това за теб ще е основателна причина за убиването им. *** си ти щом мислиш за кучетата като за хора. Ако бяха нахапали дядо ти ми е интересно дали пак щеше да си толкова милозлив
152
1
 
14
 
! Отговори
коко преди 11 години
Горките кучета хапят ,защото май са незадоволени.Помиярофилите защо не отидат и им се надупят?Нали милеят за горките животинки.Ако са гладнички може да изпапкат някоя кучелюбка.Сега ядат само старци и това може да им докара храносмилателни проблеми.Така ще заслужим и европохвала че сме отличници в грижите за горките бездомни кученца.коко-зоолог
151
0
 
1
 
! Отговори
от 173 преди 11 години
180. като не можеш да спориш повече и започваш да обиждаш, отново показваш, че си слаб и не можеш да решаваш елементани проблеми. сам се глАсиш, аз няма нужда да наливам

Спонсорирани публикации