Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74, ами това обяснява изказването! От много висене в нета се оглупява ...
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Админа, защо изтри Плъхозащитника, бе, човекът си направи съвсем конструктивно предложение :))))))))))))
44
14
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Куче-мразците за психиятрията сте нали го осъзнавате? Кажете ми после как да славим великия "човешки" род, като той има представители като Вас...Хората УМИРАТ от хора - не от охапвания от кучета или друг пъклен животински план.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ние трябва да сме благодарни бе! Ето добрите кученца разпознали злия професор и го наръфали до смърт! Пък ние глупците, да не оценим тяхното добро и полезно дело! Добре, че бяха кучелюбците, да ни просветят!
42
5
 
5
 
! Отговори
ranger преди 11 години
А ти 56 замислял ли си се, че тези кучета са резултат на действията на ***, въобразили си, че са хора и че тези ***, които си изхвърлят кучетата си изхвърлят и бебетата на ***!!! А ако не ги изхвърлят, ще възпитат още по-голям ***, който утре ще изнасили дъщеря ти, ще убие от бой пиян сина ти, ще прегази с колата си на пешеходна пътека жена ти или ***!!!!!! А, замислял ли си се ти за това, че нещата са вътре в нас и от СЕБЕ СИ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ!!!
41
1
 
16
 
! Отговори
до Петя преди 11 години
Petya, никой не е умрял да бъде в една компания с теб докато ядеш, защото вероятно ти предпочиташ да се храниш заобградена с кучета, а не хора. Питаха те дали ядеш месо, а ти отбягна отговора, който 100% е да. А сега морална умнице ни разясни по какво се различава едно куче от теле или прасе, че второто го изяждаш, а на първото му целуваш г.*за. Аман от лицемери.И не чакай кучетата да ти проговорят,щом смяташ че са психолози и разпознават хората - марш на доктор. Зле си
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има "разпознати" и зверски нахапани деца на по няколко годинки, дори на месеци, какви ли са лоши а, за да хапят псетата-психолози???? Болни ненормалници!!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ranger, а замислял ли си се, че есенцията на въпроса е "Защо изобщо има животни по улицата и не би ли било по-добре да се разкарат оттам"? И ако научиш малкото си дете да не се страхува от кучета, дали това ще го спаси, ако е на 6-7 годинки и го нападне глутница от 4-5 парчета?
38
2
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Правилно го каза- кучетата разпознават хората, ама какво правят хората- ***, с кучешко самосъзнание, които милеят за конфорта на уличните ***, за сметка на живота и здравето на съгражданите си?!
37
2
 
12
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
Кучетата да се приспят,а кучелюбците да им пеят приспивни песни!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, Petya, разпознават ги. Според малоумната ти логика, професорът е бил лош човек и си го е заслужил. Явно тишината в спалнята ти е убийствена, за да говориш такива глупости.Като те наръфат псетата, ще ти пожелая бързо оздравяване, обещавам. А ако е твой близък, ще кажа, че са го разпознали ;)
35
3
 
12
 
! Отговори
ритащ крак преди 11 години
Тези от Четири лапи били не само крадци, а и лъжци. Познавам доста хора, които отглеждат кучета, един не си е изхвърлил животното на улицата. Това са митове за отклоняване на вниманието от тяхната дейност, за да не им се търси сметка какво по - точно правят тези организации, освен че смучат пари като пиявици.
34
2
 
15
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
Уж защитават и обичат животните, а са готови да ни прережат гърлата на нас, дето просто се мъчим да се защитим от *** агресори. Болни хора са тези от 4 лапи, болни и с дъбоко сбъркана ценностна система. И моето куче би ги наръфало, въпреки, че уж защитават животните, а дефакто те създадоха този проблем с грешната си политика да разрешаваме на псетата да хапят, с*ат, пикаят и да се множат по детските площадки, улиците, парковете....
33
0
 
1
 
! Отговори
duhku4e преди 11 години
........а всеки втори просяк и бездомник продукт на държавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същите тези хора готвят на кученцата си месце от пиленца, примерно. А и самите те си го похапват. Според вас, убиват ли се хуманно пилетата, как мислите?*си лицемерието :)
31
5
 
17
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 11 години
Аз съм председател на организацията за защита на плъховете. Имам питане:Защо се защитават само кучетата? Плъховете също са домашни животни-бозайници и за тях важи Закона забраняващ насилие над бозайниците.Плъхчетата са много по-безпомощни животинки от кучетата. Защо за тях Общината не направи приюти, където да ги храни и обезпаразитява?Защо т.н. природозащитници проявяват дискриминация към другите домашни животинки от Големия град?Вие не сте природозащитници, а жалки кучкари, човекомразци.
30
1
 
8
 
! Отговори
Мдааааа преди 11 години
Пострадалите от *** агресори хора живо ги интересува краставото псе, което ги ръфа на улицата къде е било родено! Ашколсул ***, евалла Четири лапи!
29
0
 
2
 
! Отговори
-------------- преди 11 години
трябва закон и за децата не може да се ражда безразборно и след това да се изоставят или да се ползват за взимане на децки
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Petya, а месце хапваш ли, от агънца, пиленца, прасенца
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Petya, айде да те понаръфат кученцата, пък ще те питам дали не е по-лошо.

Спонсорирани публикации