Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SI4KI DETO ZA6TITAVAT BEZDOMNITE POMIQRI DA SE ARESTUVAT I DA IM SE TURI PO EDNA 6A6KA U GUZO I DA SE GRUMNAT NA POLETO ZA DA NE CAPAT PAVETATA NA GRADOVETE. VUPROS NA VREME BE DA SE NAPADNE VTORI 4OVEK I VUPROS NA VREME E DA PO4INE.TO E QSANO. I SLED TOVA DA 4AKAME SLEDVA6TIQT SLU4AI. NO MOJE DA E VSEKI EDIN OT NAS.TAKA LI 6TE OSTAVIM POMOQRITE I TEHNITE ZA6TITNICI DA NI VZIMAT SVOBODATA?TROVETE BRATQ, ANTIFRIZ I HLEB4E I KRAQT E QSEN, MU4ITELNA SMURT ZA RADOST NA UHAPANITE.
65
0
 
3
 
! Отговори
ЕГАТИ КЕФА..... преди 11 години
Очаквам статия :"Всеки 1-ви политик ----изхвърлен от Бг "!Как звъчи само...?
64
12
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Ако не знаеш, всички серийни убийци са били насилници над животни в детството си.При положение, че пред всеки блок има 10 кучета, а има две нападения за 3 месеца, ти си седнал да ми говориш за агресия?Постави същото количество хора на едно място, колкото са кучетата в София, и виж колко убийства, грабежи и т.н. ще има.Ние сме агресивния вид. Трябва да се справим с проблема "бездомни кучета", но хуманно, до колкото може. Да не чувам, колене, бесене и други уродщини.
63
2
 
4
 
! Отговори
acca преди 11 години
И как точно всяко второ куче е изоставено - кой ще изостави куче, което струва 500 лева примерно?
62
2
 
8
 
! Отговори
4 лапи преди 11 години
Организирам нова фондация "4 лапи" по 5лв да се дава за ***. Популациите ще изчезнат за броени дни. Ще отворим и дарителска сметка.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100, абе там при вас в сащ има ли безпризорни *** по улиците, а? а какво ще кажеш за най-големия любител на кучетата и вегетариянец а. хитлер, а и накрая би ли показала къде е връзката между агресията и непоносимостта към животни нападащи хора и разнасящи зарази, би ли показала
60
0
 
3
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Тц,тц,тц, дакъде я докарахме... и кучетата си превърнахме в клошари. Тъжно.тъжно... (((((((((
59
8
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
97. И да се правиш на умен тук, в САЩ като превенция на престъпленията към хора, прибират "куче-мразци" като тебе.Тоест да го обясня понеже не си особено умен. Утре ти ще нападнеш човек със същата свирепост, каквато проявяваш срещу кучетата. Доказана е вече тази закономерност.Другото е пропаганда и измислица.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе тия що ни правят на луди?! Къде са тия породисти "домашни" кучета по улиците? Може преди 15 години и да е имало, *** от много поколения глутниците са пълни с всякакви кръстоски...
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уличните кучета са домашни любимци, изхвърлени от кучезащитници .Лицемерието на тази ПОРОДА хора е отвратително!
56
0
 
4
 
! Отговори
до Ужас преди 11 години
Че човека Е по - високо от другите видове. Най - малкото интелектуално. Не се отнася за теб. Прочети мнението на психолога професор по - долу и потърси помощ овреме. Не се лекува, но може да се поддържа състоянието, за да не се задълбочи и да се стигне до извращения.
55
10
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
"САМО ЕДИН КУЧКАР МОЖЕ ДА ПОСТАВИ ЕДНО КУЧЕ НА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ЧОВЕКА "Само един ЧОВЕК може да се постави по високо от другите видове. Ако беше куче да ме разбереш, но сега може да се наложи да ти го нарисувам?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na mnogo mesta po sveta vaprosa s bezdomnite jivotni e reshen kato sa dadeni za polzvane danachni oblekchenija na hora priutili bezdomno jivotno a ne da se nasurchavat razni falshivi eko evro organizacii da im se izlivat milioni a parite da potuvat v partiinite kasi a problema vse sushtija si stoi nereshen
53
1
 
7
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Ама то е много просто- задължително чип на всяко домашно, дворно куче. Проверки къде и как е кучето през 6 месеца. Ако кучето е умряло, било от старост или нещо друго, викаш някой да те запише. И ако при проверка кучето ти го няма и не можеш да обясниш къде е- глоба, ама не 50-100 лв, а 500. Обаче някой трябва да я свърши тая работа, а не в да се лаят едни други в СОС-а и цяла България да слуша за шопските глутници. Който иска куче, трябва да полага грижи, а не като му скимне да го изхвърли!
52
5
 
10
 
! Отговори
психолог професор преди 11 години
Това е типично отклонение в психологията.Нарича се диссоциално личностно разстройство.Пациентът се чувства отчужден от хората и обществото.Смята че те са зли и агресивни.Позволява си близост само с животни,в случая кучета.С времето започва да им приписва човешки черти.Да се чувства един от тях.В по - крайни случай-да прави секс с тях и да му се струва,че кучетата са добри психолози и говорят.Нелечимо.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
72 и професора ли умря от хора
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
81, добра идея! Аз имам мащабно мислене та, всички кучкари в кучкарника с псетата! И кой когото! Така де с един куршум два заека :)
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ranger, я стига се газира, бе. Хитлер е обожавал кучетата, за твое сведение. И?
48
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
68 - Добре казано.
47
1
 
13
 
! Отговори
Призив преди 11 години
Приканвам всички кучелюбци да ги пусна на съседския доберман, за да ги тестваме дали са добри хора! Така е честно, нали?

Спонсорирани публикации