Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР

Вторият АЕЦ ще трябва да продава енергия на свободния пазар
Обновена: 31 юли 2012 16:14 | 31 юли 2012 14:38,
111
Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР
Ангел Семерджиев. Снимка: архив Булфото

Строителството на АЕЦ “Белене“ не трябва да започва, докато няма реален инвеститор, заяви председателят на Държавната комисия да енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев

По негови думи, ако се намери инвеститор, който иска да изгради такава централа и я смята за рентабилна, то “Белене“ трябва да се построи.

Семерджиев обясни, че изграждането на всяка централа трябва да бъде съобразено с пазара. Най-важното условие за инвеститора е дали може да реализира това, което произвежда и да си върне инвестицията, допълни той.

По негови думи АЕЦ “Белене“ ще трябва да продава енергия на свободния пазар, защото няма да има договори за дългосрочно изкупуване като при ТЕЦ Марица изток 1” и „Марица изток 3”.

Семерджиев обясни, че по тази причина изграждането на втората атомна централа няма да натовари енергийната система, а ще бъде риск за самия инвеститор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
НЕ РАЗБИРАМ..ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО СЕ ОПЪВАТ ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ..И НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ? или е защото е платено вече..за да няма АЕЦ? че има нещо нередно в държанието им това народа го разбра..но е верно също че каквото и да е ..рано или късно ще излезе на яве..да им се чуди човек що за българи са тия
101
0
 
0
 
! Отговори
уф преди 11 години
уф,тоя противния няма ли кой да го обръсне на сухо с *** бръснач,па после да го масажира с една тояга по гърба.***
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко много народ е доволен от виските цени на тока. Е тогава чакайте ново увеличение, ББ не спи и се подсмихва.Аз им увеличавам цените на тока, те ме подкрепят. Ами тогава давай още, аз съм такъв велик държавник,че каквото и да направя пак ще ме подкрепят.Трай си народе, не протестирай. Управляващите това точно чакат.
99
0
 
0
 
! Отговори
никола преди 11 години
Хайде референдум за премахването на електроразпределителните дружества?
98
0
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ ИЗГОНИ НЕМЦИТЕ преди 11 години
АМИ НАЛИ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ИЗГОНИХА НЕМСКИЯ ИНВЕСТИТОР ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ. БОЙКО НАПРАВИ МЯСТО ЗА АМЕРИКАНСКИ ИНВЕСТИТОР НО ТОЙ И ТАКА И НЕ ДОЙДЕ ЗАЩОТО ИСКАШЕ ВИСОКА И ГАРАНТИРАНА ЦЕНА НА ТОКА! И ПРОЕКТА УВИСНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАДЪРНАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ. ГОНИМ НЕМЦИ ЗА ДА ДОЙДАТ АМЕРИКАНЦИ. ТОЯ КЛОУН БОЙКО ЯКО ЯНКИТЕ ГО ДЪРЖАТ ЗА ГУШАТА С КОМПРОМАТИ- АНФЕТАМИНИ ЛИ ИЛИ ДРУГИ ТЕ СИ ЗНАЯТ- АМЕРИКАНСКОТО КУЧЕ В БЪЛГАРИЯ БОЙКООВЧАРКА
97
0
 
0
 
! Отговори
Никакво доверие! преди 11 години
Този многократно е доказал че не може да му се има довери,е винаги зад неговите думи стоят интересите на кукловодите му!
96
0
 
1
 
! Отговори
до преди 11 години
какво те интересува кой ще строи? По-добре се поинтересувай кой сключи тезе неизгодни договори с Марица изток и ние години напред ще плащаме скъп ток, а ще изнасяме евтин и как да се конкурираме със тези на които ще го изнасяме? Докато вървим напред с глава обърната назад и все този комунизъм /който никога и не настъпи/ ни е в главата ще сме на този хал.
95
2
 
2
 
! Отговори
ЗА референдум преди 11 години
и ще гласувам с НЕ! Защото БСП ограничава правото ми на информираност - кой ще строи, какъв е произходът на доходите му, къде ще продава, на каква цена, как ще се осигурява гориво и утилизацията на отработеното? С колко ще "намалее" цената на тока за потребителите в България?
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dolu BSD !
93
2
 
5
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Ангеле, мастио долна и ти *** рубли като Гоце,но внимавай да не изядеш кривака щото после само по корем ще спиш,на каква цена ще бъде тока бе тапир неостърган,ако няма кой да го купува ти ли ще го дотираш,или пак/обичайните заподозрени/еййййй аман от лапачи и ***.
92
2
 
2
 
! Отговори
Веси преди 11 години
Най-важното условие за инвеститора е дали може да реализира това, което произвежда и да си върне инвестицията. Правилно! Инвеститорът не се притеснява за безопасността, нито кой ще му плати масрафа. Затова японците се скъсват от протести против пускането на частните атомни централи след бедствието.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
другари,да направиме референдум за връщането на великия СССР
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na koi 6te prodavame energiqta kogato turciq si pravi centrali runmaniq sa6to na koi na makedoniq li ili prosto da otkradnem malko miliardi i piosle da go *** naroda
89
4
 
3
 
! Отговори
БРЪСНАР преди 11 години
Този брадатия ако ми паднетака ще го обръсна,че да е винаги обръснат в затвора.На нас АЕЦ-Белене не ни трябва.!Народа се интересува от цената на тока.!А тя никога няма да падне ако я караме така дори и с Белене.Тоя иска да пороби нас и децата ни с поколения напред.ЕОН и ЧЕЗ трябва да изчезнат и държавата да контролира енергетиката .Те мислят само как да изнасят и да печелят от товаа за нас въобще не им пука"-Изритайте ги от сцената!!!!
88
3
 
5
 
! Отговори
Осмочисленец преди 11 години
семерджиев и дкевр са отврат и рано или късно Господ ще ги накаже!
87
0
 
0
 
! Отговори
до Васо 2 преди 11 години
Иначе елекгоратът ще премине в друго измерение и големият краен потърпевш ще бъдат всички ония,дето чакат да живеят от нашия труд,зовящи се политическа прослойка
86
0
 
4
 
! Отговори
до Васо преди 11 години
Все си мисля,че има законен начин договорите,които са сключени на тъмно за ненормално дълъг период с ненормално висока гарантирана печалба да се прекратят. Крайно тъпо и чудовищно несправедливо е да доиш собствения си народ,който е на прага на физическото си оцеляване,изтерзан от нескончаемия криминален преход с ново дране на цени на тока,след като може да се признае грешката при подписването и единствено фалшивите инвеститори да бъдат наказани с корекция на цените в нормални граници.
85
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 11 години
Тоя брадатия отдавна трябваше да е в затвора,съсипа народа с тия увеличения!
84
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Тоя, колкото и да ми е несимпатичен, казва нещо много важно. Че въпреки декларациите за крайна победа на пазарната икономика в Бг-то, нямаме такава, а и не ще имаме додето не свършат сроковете на тия договори за изкупуване. Казва още, че народа ни ще сърба горчивата попара още дълго време независимо за кой и за какво ще гласува или още, че хомота е надянат за едно поколение напред. И, че две поколения на тия сключили договорите ще са "леж па яж". Знаете ги кои са, пак гласувайте за тях.
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
59, елктроенергията от "Козлодуй" не се продаваше на свободния пазар, а самата АЕЦ беше част от НЕК. Цената беше съобразена с тогавашната. След 90-а година се постигна споразумение с МВФ цената на ел.енергията в България да се увеличава постепенно, докато достигне 6.40 американски цента за потребителя. Тази цена и сега е горе-долу толкова, именно поради това споразумение. Но между производителя и потребителя бяха поставени ЕОН, ЧЕЗ и ЕВН. Та затова и плащаме толкова.

Спонсорирани публикации