Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.

Възможните мерки за овладяването на цените не били много
Обновена: 24 авг 2012 14:50 | 24 авг 2012 10:51, Бойчо Попов
206
Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.
Снимка: БТА

Въпреки че правителството търси варианти за овладяване на цените на горивата, на този етап възможните административни мерки не са много. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в интервю за Нова телевизия.

Според Добрев вътрешните цени на най-масовия бензин едва ли ще стигнат 3 лв., аргументирайки се с движението на котировките на петрола, които биха продължили да растат само при световен конфликт или други извънредни събития.

Икономическият министър повтори тезата, изразена преди дни от финансовия министър Симеон Дянков, че августовският пик в цените на горивата е сезонен и през септември ще последва поевтиняване.

Акцизната политика е единственият механизъм за въздействие, който би могло да понижи цените, но на този етап България не може да вземе едностранно решение, защото то трябва да бъде решение на целия Европейски съюз, припомни още Добрев.

По темата за изграждане на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, който е възможната алтернатива на отпадналия проект за втора ядрена централа в Белене, министър Добрев припомни, че регистрираната за целта проектна компания тепърва ще търси стратегически инвеститор за новото строителство.

Дъщерна компания на АЕЦ "Козлодуй" има за цел да разработи проекта и да измине трудните процедури по лицензиране на площадката за седмия реактор, която ще бъде на територията на сегашната централа, припомни Добрев.

На въпроса каква ще бъде позицията на кабинета, ако референдумът за АЕЦ „Белене“, искан от БСП, докаже, че преобладаващата част от българите са за този проект, икономическият министър поясни, че настоява за мотивирана позиция за това как точно би била финансирана втората централа.

Добрев отново повтори становището на ГЕРБ, че ако БСП искаше да изгради ядрената централа, имаше достатъчно време да го направи през мандата на своето управление.

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
17
 
! Отговори
Гошко до 27 преди 11 години
Ще пазят разбира се, за да могат да си спекулират с цените на горивата, да правят пачките на наш гръб! Големите петролни компании влагат не малко пари във възпрепятсване развитието на производството на енергия от възобновяеми източници, ако всичко на нашата планета беше точно и се работеше за човечеството, то отдавна трябваше да се движим с електромобили и да използваме безплатна енергия от слънцето, но алчността и самоунищожението са ни в природата
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те тея от ГЕРБ за колко неща са се клели...............Но в повечето от случаите се отричаха още на следващия ден.
36
1
 
14
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Рафинерията ТРЯБВА да се изкупи обратно от мафията ..И най- негодният държавен мениджър , НЯМА да краде толкова , колкото волската мутра от Правец ..)Но някои РАПОНИ ,/ дори комунистите вече плюят по златевчето !!?? / , се грижат добре , за ИНТЕРЕСИТЕ на мафията ..А с тези 18 милиона нови , за черната дупка - МВР- можеше да се направят складове- митнически - за дренбите вносители ...)А стъпвайки на "счетоводството"- цифрите- отчетите - балансите - на мафията , някои гербави - искат да ни 'убедят" в нещо :)Хахахахахаааа.....В документите на МАФИЯТА - била "истината: ...ха,хахаааааа...Рапони от герб ..))) Хахахахаааа....
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Матерялът да се радва! Няма да е целият, а само до м*дете :)))))))))))))))))))))
34
1
 
14
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Не зареждайте в бензиностанциите на ЛУК !!!ПОНЕ , това правете..:))Бойкот..Не пълнете джобовете на руската мафиуя и агентите им ...С това правителство , ПОНЕ това можете да правите ...:)Нито капка НЕ купувайте от тях !!
33
0
 
17
 
! Отговори
Тоя пък преди 11 години
си въобразява, че нещо зависи от него. По-добре Тиквата да научи малко белота, щото като падне от Златев и оня вдига цените
32
2
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Значи ти си от тези дето подкрепят секса на публични места като музеи и то от бремени. Неуважението към живота със завирането на замразени пилета по разни дупки. Поругаването на храмове и подигравка с вярата на друг човек?Браво. А сега отивай на доктор, защото от такива като теб живота заприлича на ***!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,лъжци тази сутрин като отивах към офиса си заредих бензин за 3,01...нямало да мине 3 лева ..3 цирея на лъжливите им езици да излязат
30
3
 
10
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Никой не може да се мери с руската мафия и нейните агенти , когато искат и им ПОЗВОЛЯВАТ да ви обират..))Офшьорка, никаква печалба/корпоративен данък / , производствени разходи - като в Германия ;уралскии- на цената на Брент, ОЩЕ няма контрол и БЪЛГАРСКИ митничари в Росенец !!??, танкери с морска вода отплуват за да КРАДАТ ДДС и ..накрая - някои ви ПРОБУТВАТ счетоводните данни - отчети - на руската мАФИЯ - по документи - в България !!??Някой, някога да е правил дануъчна проверка , ревеизия на руската МАФИЯ у нас , на прителчето на Боко- онзи с волската мутра -от Правец ?? :))))))))ВЕИ-та и фотоволтаици - пак при него и Цветито- ах, колко сме изненадани от новите цени на ТОКА ???Мутри , руски и български ви обират и съсипват икономиката на България и един недорасляк , и една комисия за конкуренцията ВНИМАВАТ да не обидят руските *** , коити всеки ден - ви ОБИРАТ ???Обидно е и да има МИТНИЧАРИ е Росенец :))Е, охраната пък на ИПОН е там ...))Мафия ..това е положението ...А с "отчетите"- счетоводните на ЛУК - един другар по горе да му кажа - НЕ стават и за тоалетна хартия ...))Той и АЛ КАПОНЕ имаше 'счетоводство" - но го хванаха..ТУК , няма КОЙ да хване руската мафия и агентите им - за ..някои части , долу , ниско- на човешкото тяло :))))
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А95 ли е масовия, Добрев? То е достатъчно да стигне 3лв, не да ги мине. Справка - цените на бензина преди 3г при 120 долара за барел. Сега е между 95-115 долара и бензинът е с лев отгоре. И това ако не е монопол, КЗК за си изяде чорапите.
28
1
 
19
 
! Отговори
На снимката преди 11 години
Голямата тиква и малката семка
27
0
 
23
 
! Отговори
Прав е Добрев преди 11 години
Горивата няма да прескочат 3 лева.. този месец... :)
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шимон дянков до вчера лъжеше като евреин(какъвто е всъщност) на бит пазар ,че видите ли не сме можели да свалим акциза на горивата ,защото това било (европейска директива) и само ЕК можела да (вземе) такова решение ,докато тоя лъжльо разтягаше такива локуми по тази болезнена тема за цените на горивата във Франция взеха решение да свалят акциза на горивата без изобщо да питат каквито и да е комисии и комисари и това за пореден път доказа ,че българина е грабен и лъган от шайка крадливи МОШЕници
25
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Хора, има разни игри на пазарите на горивата, но като цяло петрола в световен мащаб СВЪРШВА!!! Гледайте документалния филм 'Collapse' на Майкъл Рупърт и там много добре е обяснено със желязна фактология какво се слу4ва и какво ни 4ака за вбъдеще. Това 4е правителствата по света си пазят ужасяващата тайна за себе си е друг въпрос, но този който се интересува лесно ще открие истината която в момента се премъл4ава. Така 4е....приготвяйте се психи4ески и успех!
24
2
 
9
 
! Отговори
AUDI преди 11 години
Как така няма да мине,като е 3.03 98. ?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия освен личните си сметки друго не "Управляват".Някои замисли ли се защо отложиха с още две години влизането в сила на еврото.Ще ви кажа:Защото имат толкова много окраднати пари в левове,че им трябва време да ги изперът и узаконят.Иначе изгаря.Крадци.
22
0
 
3
 
! Отговори
От 21 преди 11 години
Забравих да кажа че това е мнение на Светльо Витков относно оплюването което понесе от някой политическо отговорни коментари!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БГ пазарна икономика няма как да има.Всичко е монопол!Като проима истинска,а не подарена демокрация,може и да има пазарна икономика.Всички партии са от едно котило!Комунист частна собственост не търпи!И Бойко е комунист и всички преди него!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИГРА НА ЖМИЧКА!Пу си Ходорковски, пу си Путин, Пуси Райът ...и пу си мене!Да, аз съм човекът, който пее мръсни песни и псува, който понякога пие, и понякога се бие! Неблагочестив, но директен! Единственият българин, подведен под отговорност за порнография заради нецензурни текстове и то по времето на г-н Костов, който сега е върл застъпник на Пуситата ;))) Да, аз съм от групата, която беше бита и арестувана заедно с публиката във Варна и не съм забравил нищо от това! Затова не ми излизайте с номера за свободата на словото, защото вие не сте го яли! Да се плюнчиш пред монитора е едно, да станеш и да заявиш позиция и да я отстояваш съвсем различно! С един коментар, изразявайки мнение, без политически да изчакам, да разбера, мнозинството как е настроено, предизвиках толкова злоба и омраза, че ако не ми е забавно, трябваше да ми е тъжно!На злобарите ще кажа, че не съм виновен за тяхната Незадоволеност и Нереализираност!Коментирах акта, а сега относно присъдите на Пуситата!Смятам, че 2 години ефективна присъда, наистина е Прекалено, но законът си е закон и ако някой не му харесва да търси начин да го промени! Всяка държава има своите закони и морални правила, които не са валидни за другите! Суверенитетът е право на всяка държава, без значение на околните дали им хресва или не!Осъждам поругаването на църквата от руските момичета, защото това е подигравка с религията, заради която днес не нося Фес! Ха, има рима!В момента не коментирам някои служители на църквата!Всяко стадо има ***, но в мършата няма стадо!Православието е толерантна религия и самия факт, че някой може да влезе в църква с маска и да се гаври с вярата на християните е неоспоримо доказателство.Ето и един примерен сценарий:Българска група влиза в джамия и почва да свири революционни песни! Не успяват да се изнесат и ги потрошват от бой, полицията едвам ги спасява! Следващият момент над половин милион мюсулмани живеещи в, и извън България, пощуряват и искат строго наказание за погаврилите се с тяхната религия. И сега въпрос, Колко години ще получат музикантите, според Българското законодателство? И колко ще трябва да се извиняваме за нанесената на мюсулманите обида във, а и извън България?Относно Путин! Не съм човек, който има право да коментира политиката му както и тази на Русия, защото живея в страна, в която няма никаква национална политика! Който има глава ще знае, че на последните избори в Русия, печели Единна Русия на Путин, следван от Комунистическата партия! За кой са Пуситата след като искат Путин да се маха?За тези, които ме обявиха за червена бабичка и уважават свободата на словото мога да им пожелая - Fornication Under Crown of the King! Защото като любители на свободното слово зная, че ще ме разберат! :)Просто си отворете очите и вместо да скачате в морална защита на няколко девойки, за нещо, което по никакъв начин не ви касае пряко, се огледайте къде и как живеете!Или е по-безопасно да се скача от място и да се лае през плет?Нима решихме проблемите в страната си, за да даваме акъл на другите!Боли ме *** за някакви лигли, които се правят на пънкари, а след година ще са милионерки, докато аз лично не знам как ще оцелея в България!Тези хитрини за отклоняване на внимание от истинските проблеми, чрез създаване на шум в медийното пространство да ги пробутват на почитателите на Азиско, Криско и Дриско!Скачайте за глупости и гледайте натам, докато тук ни го набиват!Ох, колко грубо!Нали?Ама боли!Тия Нен Амен!
19
3
 
24
 
! Отговори
г-н Добрев преди 11 години
Няма да мине 3 лв, затова го фиксираме на цена от 2,99 за литър и всички са доволни, нали?!

Спонсорирани публикации