Лелята на зверски убитата Женя не признава вина

Петър бил на марихуана и пико, докато намушквал с нож момичето
Обновена: 1 окт 2012 15:23 | 1 окт 2012 09:41,
171
Лелята на зверски убитата Женя не признава вина
Смятаната за поръчител на убийството Светла Тодорова. Снимка: Булфото

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви пред bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Светла бе задържана, след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена зверски убита миналата седмица във фамилната къща на ул. „Лоза“ 6А.
 
Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов.

Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат-зет си назаем, а не за да убие Женя.

По време на разследването стана ясно, че лелята обещала 2000 лева на Петър, за да убие момичето. Броила му 500 лева "капаро", а останалите щяла да даде, след като свърши „услугата“. 

Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят, като добави, че Петър е направил опит да прикрие всички следи. Той се е опитал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

През юли тази година младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана. Назначени са обаче нужните експертизи. Според обвинителя, ако се докаже, че е взимал наркотици, това ще е утежняващо вината обстоятелство.

Още по темата
  Владимир Чавдаров коментира, че отношенията във фамилията били много обтегнати.

В събота Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.).

Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове.

Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Дядо Йоцо-не съм злонамерен,но ако информацията е обективна,не виждам защо да я храня от моите данъци!Имаме користна цел и предумишлено убийство.
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детектор на лъжата и за двамата!
18
4
 
26
 
! Отговори
do dnes преди 11 години
"мократа поръчка. PRESTANETE da pi6ete s mutrenski i policejski jargon. 6ti za mediq ste. Towa e pory4ka za ubijstwo. Napi6ete go w praw tekst. Mokri pory4ki, bql prah, Mitko 6iqta i Iwan Mastiqta. Wse s prqkori, wse s uli4en ezik. 6to za mediq ste? Ot ulicata li ste hwanate?
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пикото е синтетична кока,но далеч по-долнопробно българско творение,на вид е като стъкло на прах....
16
8
 
17
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Споко.....вие не БГ съд имате ли вяра??? Сега са им дали там доста годинки да си полежат, макар 4е трябва до живот да е присъдата....след малко време годинките ще се стопят на по 5 и 10 и след това ще излезе 4е жертвата сама се е подхлъзнала и самонамушкала на ножа, а него може да го изкарат и герой как се е опитвал да я оттърве от ножа и да я спаси....но не е успял завалията! Слушайте какво ви казвам....за такива само народен съд, ина4е ще им хванете пушеците ако 4акате на БГ съд да ги съди!!!
15
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На марихуана!? Вие сериозно ли? Човек като се напуши с марихуана и грабва ножа да убива... Пффф, той ако беше на марихуана, това престъпление изобщо нямаше да се случи!
14
2
 
46
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 години
Сега разбирате ли,защо исках референдум за смъртната присъда в БГ-то?
13
6
 
57
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Това е една от типичните злобни лелки, дето всичко и всички са им кривиЕй, ако бяха *** щяхте да им напишете само инициалите и да сложите снимка на полицейска кола, ама щото са българи - целите имена че и снимките им. Журналяги !
12
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Омразата и алчността винаги предизвикват трагедии.И като сюжет взет от "Гераците",умират най-невинните.
11
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи не е чак толкова проста. Ако не се намерят доказателства, че тя е поръчител, може да се оттърве и да гушне къщата. За сега това с поръчителя го казва само Петър. Ако с никой друг не е споделила и не се намери никакво доказателство, май няма да могат да я осъдят.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анчо преди 11 години
Ами сигурно нещо дето го правят от пикня
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OKO ZA OKO
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aбе кво е ***?
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е наистина поръчител на убийството просто я пуснете. Ние ще я оправим!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *** НЕЗЕМЕН!
6
3
 
54
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Драйфа ми се от тази .Доживотен без право на помилване и за двамата !
5
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тези има само една присъда - на площада да ги убие тълпата с камъни!
4
4
 
44
 
! Отговори
... преди 11 години
Дайте я на мен,всичко ще си каже урода.А онзи "мъж" парче по парче ще го режа.
3
4
 
34
 
! Отговори
опит за бягство преди 11 години
Този трябва да го застрелят при опит за бягство!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v pandiza na hliab i voda i da ishvyrliat kliu4a.
1
3
 
32
 
! Отговори
... преди 11 години
Дайте я на мен,всичко ще си каже урода...