Лелята на зверски убитата Женя не признава вина

Петър бил на марихуана и пико, докато намушквал с нож момичето
Обновена: 1 окт 2012 15:23 | 1 окт 2012 09:41,
171
Лелята на зверски убитата Женя не признава вина
Смятаната за поръчител на убийството Светла Тодорова. Снимка: Булфото

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви пред bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Светла бе задържана, след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена зверски убита миналата седмица във фамилната къща на ул. „Лоза“ 6А.
 
Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов.

Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат-зет си назаем, а не за да убие Женя.

По време на разследването стана ясно, че лелята обещала 2000 лева на Петър, за да убие момичето. Броила му 500 лева "капаро", а останалите щяла да даде, след като свърши „услугата“. 

Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят, като добави, че Петър е направил опит да прикрие всички следи. Той се е опитал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

През юли тази година младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана. Назначени са обаче нужните експертизи. Според обвинителя, ако се докаже, че е взимал наркотици, това ще е утежняващо вината обстоятелство.

Още по темата
  Владимир Чавдаров коментира, че отношенията във фамилията били много обтегнати.

В събота Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.).

Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове.

Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе интересно как 15 годишната й дъщеря е потвърдила пред полицията че е знаела какво готви майка й и че знае за убийството.Защо тогава не е подала сигнал в полицията или да каже на някой друг за плана на майка си.Това автматично я прави съучастник, щом си е траела.А можеби 15 годишната дъщеря е поръчителя на убийството, но просто по удобен начин са се стекли обстоятелствата и доказателствата сочат в друга посока, така че някой друг да обере вината.
39
6
 
1
 
! Отговори
До Русева преди 11 години
"Напълно я оправдавам женицата - в днешно време, кой не се стреми към единия имот..."Аз щи ти кажа един имот... сега приказваш ама ти като взе апартамента не рева за справедливост нали.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Признава, не признава ... доживотен и това е.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си."И? Защо не е казала/направила нещо?
36
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Женя е била единствен наследник на двуетажната къща".Как е станало това, не е ясно,може би бабата и дядото са я приписали на момичето.Защо не е била разделена на двамата/бащата и лелята/,пак не знам.Много родители приживе прехвърлят на едното дете/любимото/,а на другото- нищо.Когато някой има повече от 1дете,трябва да разделя всичко по равно,и бонбоните и шамарите, за да не растат озлобени *** като тази леля.14 е прав за "Гераците".Въпреки това за двамата *** няма оправдание,затова -макс.
35
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за невинното младо момиче. Каквото и да са кроели двамата изверги, е пълна лудост.
34
2
 
23
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Русева, не е трябвало да те пускат от лудницата!
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелята явно е споделила с наркомана за възможността да наследят всичко, ако елиминират племеницата и закърнелия наркомански мозък е решил да действа. Но и двамата не са отчели, че собствеността е на родителите, или ако е прехвърлен на дъщерята, те я наследяват отново.
32
74
 
3
 
! Отговори
Русева преди 11 години
Напълно я оправдавам женицата - в днешно време, кой не се стреми към единия имот...
31
3
 
33
 
! Отговори
@ преди 11 години
Какви доживотни?!?!Животът е подарък,трябва да се цени,тези не заслужават това право!
30
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България и детска градина да взривиш,пак не е сигурно ,че ще получиш ефективна присъда.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител."....
28
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС.БГ, ... ако искате коментари - ДВЕ са темите:- ГЕРБ срещу БСП (капитализъм срещу комунизъм)- България - Русия (капитализъм срещу комунизъм)
27
4
 
61
 
! Отговори
A1 преди 11 години
Чалгата,дрогата и алкохолът не прощават!Расте младо поколение,без никакви морални ценности и устои!Кукловоди на прехода,доволни ли сте от мутантите,които сами отгледохте и създадохте?
26
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тази може всичко да се очаква. Оставила трите си деца в социални домове. Приела в дома си криминално проявения наркоман - приятел на малолетната си дъщеря. И ни чула, ни видяла.
25
8
 
2
 
! Отговори
Тюхчев преди 11 години
Като едното нищо този иска да разкара бъдещата си тъща в затвора, да се договори с прокурора и да сложи ръка на 15 годишната пикла, заради която е цялата тази грозна история. Това са лични предположения и не искам да ангажирам никого с тях.
24
3
 
29
 
! Отговори
! преди 11 години
Само като я гледам и схемата ми е ясна-наследява къщата,кооперацийка,3-4 апартамента -я продажба,я наемче!Еххх,пуста алчност!
23
2
 
28
 
! Отговори
fswf преди 11 години
Хора това и по американските психо филми не съм го гледалМизерия
22
2
 
32
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Боже, Боже! На къде върви този свят!
21
12
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 11 години
***, научи се да пишеш!!!!!

Спонсорирани публикации