Нападателят в киното в Аурора е вменяем, ще бъде съден

Това постанови федерален съд в Колорадо
Обновена: 11 яну 2013 14:58 | 11 яну 2013 08:00, Елка Василева
38
Нападателят в киното в Аурора е вменяем, ще бъде съден
Полицейска снимка на Джеймс Холмс. Снимка: Reuters

Заподозреният извършител на нападението през юли м.г. в киносалон в Аурора, щата Колорадо, при което бяха убити 12 души, е вменяем и може да бъде съден, обяви федерален съд в Колорадо,цитиран от Франс прес.

В решението си от 61 страници съдия Уилям Силвестър прецени, че има приемливи причини да се смята, че 25-годишният Джеймс Холмс е извършил престъпленията, в които е обвинен и че "има нужното душевно състояние" да бъде съден.

Холмс ще се яви пред съда по-късно днес, за да му бъдат официално повдигнати обвинения по 166 пункта, включително за предумишлено убийство и опит за предумишлено убийство.

На 20 юли м.г. Джеймс Холмс нахлу в киносалон в Аурора и откри огън по публиката на полунощна премиера на филма "Черният рицар: Възраждане". При нападението бяха убити 12 души, а 70 бяха ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Tozi na snimkata e ot horata na Orora.
29
0
 
1
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 11 години
ВСИЧКИ В САЩ СА ВМЕНЯЕМИ ,САМО ПРЕЗИДЕНТИТЕ ИМ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ СА НЕВМЕНЯЕМИ ! ИНАЧЕ НЯМА ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ИЗБИВАТ НАРОДИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ! НЕ ВЯРВАТЕ ЛИ ?АМИ , ЕТО ВИ ПРИМЕРИТЕ С АРАБСКИТЕ СТРАНИ-ТЕ СА ТЕЗИ ,КОИТО ИЗБИВАТ ТАМ МИРНИТЕ ХОРА! НИКАКВИ БУНТОВНИЦИ ,ДЕМОКРАТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ НЯМА ТАМ!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда си нормален, като за американец
27
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
????????????
26
0
 
1
 
! Отговори
dammmm преди 11 години
mind control
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
приготвили са му инжекцията на този, няма мърдане
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То по погледа му личи, че не само е вменяем ами е и доста артистичен! На всичко това отгоре и се забавлява!!! Изчадие адово!
23
0
 
2
 
! Отговори
ужас! преди 11 години
Ако тоя с тоя поглед е от вменяемите им си представям как гледат невменяемите....
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама как го преценихте от една снимка, на която човека е направил физиономия която да го прави да изглежда луд! толкова ли сте наивни да вярвате на снимки!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По дяволит поглет ?Тоя си е куко то психотеста незнам ,ама лицето му просто говори ,че има някакво тежко разтройство.
20
0
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
да бе вменяем моля ти се как ще е тоя вменяем. да *** и тоталитарния американски режим който ще екзекутира ненормалника за да прави шоу на тъпия си народ
19
0
 
2
 
! Отговори
ined преди 11 години
Пуснете Джокера бе ***!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Пичове, не се излагайте, тази физиономия, която са дали на снимката е на съвсем вменяем човек. Личат си как Волно се приповдигнати веждите за да се открият очите и как устата е стисната, за да може да придаде по-страшно изражение. Такива физиономии на луди може да гледате в холивудските *** филми, но един истински невменяем няма да се прави изкуствено на ***, а по-скоро на нормален, ако е в състояние, а погледът му винаги ще го издаде - на този поглудът му е нагйл, но не и луд.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човека не е виновен нито пък е луд , просто това е хамериканската мечта или част от техният начин на живот. Там 90% са готови на подобно нещо във всеки момент и го считат за национална гордост.
16
0
 
2
 
! Отговори
да бе преди 11 години
брейвик го направиха невменяем, а тоя е вменяем.... сбъркана работа ! по мое мнение всеки отнел живот трябва да бъде наказан с отнемане на живот! иначе живите продължават да страдат, демек да ИЗДЪРЖАТ *** като тези, било в затвора било в психиатрии... ама никой не ме слуша.
15
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
мисля че просто психиатричната комисия не е искала да бъде линчувана от тълпата. одобрявам такива професионалисти, много мразя ония напомпани с идеализъм бюрократи дето "аз подписа си под лъжа няма да сложа".
14
0
 
4
 
! Отговори
Battlecruiser преди 11 години
Като гледам снимката е от най-вменяемите!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Няма никакво съмнение.. снимката просто е доказателство за вменяемостта на този индивид..
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този ако е вменяем, интересно ми е как нашите в съда стават невменяеми и болнави
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно си е вменяем така като го гледам, има поглед на човек с магистратура и докторантура... Що за глупости, повече от ясно е, че за да направиш такова нещо значи тотално не си фред, но това пък не значи, че не трябва да носиш отговорност. Вменяем-невменяем - в затвора и това е! Има си специализирани затвори за луди - да лежи там!

Спонсорирани публикации