Президентът на Фейсбук се замисли за образованието

Той участва в създаването на лобистка група за обществени въпроси
Обновена: 27 мар 2013 15:10 | 27 мар 2013 08:32, Петя Славова
7
Президентът на Фейсбук се замисли за образованието
Марк Зукърбърг. Снимка: Reuters

Президентът на Фейсбук Марк Зукърбърг участва в създаването на политическа лобистка група, която ще се занимава с обществени въпроси като имиграцията или образованието, предаде Франс прес.

Зукърбърг се стреми да учреди тази група заедно с приятеля си от Харвардския университет Джо Грийн, пише БТА. Официално съобщение се очаква в близките седмици според в. "Уолстрийт джърнъл". За инициативата писа и в. "Сан Франциско кроникъл".

Група има за цел да събере около 50 милиона долара. Смята се, че тя вече е получила обещание за няколко десетки милиона долара от Зукърбърг и още десетина лидери в технологичния сектор, сред които основателя на Linkedln Рийд Хофман.

Лобистката група ще работи за улесняване на получаването на американско гражданство от имигранти, реформа на образователната система и финансиране на научните изследвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Тоя *** да не беше създавал лудницата "Фейсбук" че лиши хората от нормално общуване . Седнал за образование да мисли. Всички са виснали пред компютрите и чатят чатят и то с грешна граматика. Аман от тъпоглавци като него, Бил Гейтс и оня който умря от рак (сега ми изскочи името му от главата).......
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГГЪЭnapravi neshto hubavo i polezno ti kato BALGARINa nedei zavijda,date vidat i tebe mallko NISKOKVALIFCIRAN ROB
1
2
 
7
 
! Отговори
ГГЪЭ преди 11 години
ЕВРЕИНЪТ ЗНАЕ КАК ДА СЪБИРА ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ РОБИ.