САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
25
 
! Отговори
Не пишете глупости! преди 11 години
Вижте приятели, положението наистина е сериозно. Това не е Ирак. Севернокорейците са за съжаление високообразована нация. Предимно планинска държава. Подготвена като съоръжения и умения на населението, за разлика от нас да оцелее дори при ядрена война. Просто е почти невъзможно да се подави отбраната им 100%. Особенно в електрониката, химията, биологията, ядрената физика, космическите и военни технологии хич не са назад. Пак за разлика от нас. Печеливши от война с тях не може да има.
12
18
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Сащ=тумора на света!
11
12
 
27
 
! Отговори
другаря Ким преди 11 години
Спокойно, няма да ви палим, ще ви изпарим с атом.
10
9
 
18
 
! Отговори
genov преди 11 години
Interesna she e poziciqta na bratqta rusnaci :)
9
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой да предупреди световния агресор САЩ да спрат да се месят в политиката на другите държави,да подклаждат вътрешни войни и омраза,да остлабват държавите ,за да слагат ръка на чуждото богатство.По целият свят са плъзнали със тяхната лицемерна и завоевателна политика!
8
5
 
28
 
! Отговори
Лейка преди 11 години
Четох някъде, че в азиатската култура никак не се вписва 25-30 годишен пиклйо да е БАЩА на нацията. и понеже малкият Ким няма подкрепата на своите генерали, и семейството се опасява, че може да се намери по=подходящ бащица, показва ТОПКИ за да спечели припознаване от генералитета и народа. ще видим. аз не смятам че руснаците имат какъвто и да е интерес да има военни действия, напротив. и в момента външната им политика изглежда балансирана. без да претендирам, че разбирам
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл. "Чъг Хейгъл Норис ,тц тц е сега кореиците го загазигха.
6
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха това да предизвикваш най технологичната армия в света,не е шега работа.:))))))
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,защо ми се струва че единия батко кара малкото дете да ходи да псува другия батко...!!!
4
44
 
49
 
! Отговори
Павел преди 11 години
А кой подпали огъня?точно САЩ който пращат кораби ,ракети,войски близо до границите и заплашват севера,явно на САЩ им трябва нова война и кръв,само да не се опарят......
3
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Viva South Korea !
2
5
 
38
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
Да не стане Играчка Плачка?
1
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ предупреди Пхенян, че неговото име еее, той еее - Ооо-Баааа-Мааааа

Спонсорирани публикации