Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
10
 
! Отговори
до 304 преди 10 години
Прав си, но като се замисля при соца всеки трети бе ченге на службите- това е електората на Герб. Всеки втори е ром или пенсионер- и ето ти електората на БСП. оСТАНАЛИТЕ ИЗБЯГАХА И така......докато не съсипят тази държав аи не я окрадат няма да мирясат.
250
3
 
13
 
! Отговори
не преди 10 години
Как Кунева ще влезе, а Костов- не? Но като се замисля Костов е по-силен политик и от Боко. А това е то....бай Иване наречи този народ мат.ер.иал, за да влезеш в Парламента.
249
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА трябва да управлява България.
248
1
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
Животът ще покаже,кой крив,кой...прав.Жалко че минава...бързо,а за много от българите и...кошмарно.
247
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да пишат, каквото и да стане на тези т.нар. "избори" след тях недоволството започва наново. Политиците мислят че са излъгали хората и в момента мислят само как да изпълнят алчните си желания за власт. По мръсно и лицемерно говорене не съм чувал през всичките години. Сега всички говорият за "гражданско участие" в управлението. Е, ще го видите скоро. Време е да върнем България на хората!
246
5
 
18
 
! Отговори
Shark до 209 преди 10 години
Личи си че си ГЕРБ-ерска *** тиква, даже един коментар не можеш да измислиш, преписваш чужди и нагласяш както ти отърва. Също като любимия ти пикаещ вожд на престъпната групировка ГЕРБ, която освен кражби, подслушвания, данъци и глоби нищо не измисли 3,5 г. И и искате да бъдете пак избрани, няма да стане
245
0
 
6
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
до 292Мн си прав, няма смисъл. Така че хубав ден и от мен, а на всички силно разстроени и огорчени от държвата, мога да им пожелая да се стягат, защото когато чакаш някой да те оправи и ти самият не правиш нищо все те "оправят" по другия начин.
244
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IVANOV , IVANOV POVQRVAI . TEZI KOMUNISTI4ESKI MUTRI NQMA DA GLASUVAT ZA BORISOV . TE 6TE GLASUVAT ZA SEBE SI , ZA SIGURNITE I NE MALIKI ZAPLATI , ZA VAZMOJNOSTA DA LAPAT I RU6VETI . ZA VAZMOJNOSTA DA SE PRAVQT NA DERIBEI . ZA VAZMOJNOSTA DADENA IM OT TAKIVA KATO BORISOV DOKATO TE KRADAT S VAGONI NA6IA DREBEN TARIKAT DA SI RAZVQVA KONQ . E PONQKOGA KOGATO SE RAZ6UMI OKOLO NEGO MOJE DA BADE PODRAPNATO UHOTO ILI IZRITAN ZA POKAZ . NO ZAD TAZI MASA OT DREBNI TARIKATI BOKO I KOMPANIA 6TE KRADAT
243
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП - в Сибир на каторга!Путин ги чака!!!НЕ на каквито и да е коалиции.Няма да знаете,кой пил,кой ял,кой женати таковал!
242
20
 
30
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Не мога да повярвам,че има нормални и честни българи,готови да гласуват за дискредитираното подобие на партия ГЕРБ!Срамувам се,че тези хора са ми сънародници,че са толкова заслепени по просташките изцепки на Борисов и компания.ГЕРБ ни закопа и унижи като народ,срина държавността на всички нива и ни направи просяците на Европа.И ако пак ги изберат,значи наистина няма да бъдем "народ,а ***" и си заслужаваме участта.
241
7
 
3
 
! Отговори
11 преди 10 години
До 290Ти най- вероятно си някой *** или лесбийка, защото ако Волен е на власт, за такива като теб няма да има място в България.
240
10
 
18
 
! Отговори
ДААААААААААААААААААА преди 10 години
ГЕРБ НЯМА АЛТЕРНАТИВА - ИМА САМО КАМЪНИ
239
25
 
1
 
! Отговори
Аднан преди 10 години
идва пак времето на ДПС. Над 110% ще сме в новото правителство и тогава ще потърсим сметка от нашите най-върли врагове ГЕРБ. А като се разправим с партияата на Тиквата идва и ред на Атака.ДПС е единствената истинска българска партия. ДПС - на власт, Лютфи Местан - премиер, Ахмед Доган - Президент.
238
25
 
20
 
! Отговори
1 преди 10 години
ГЕРБ НЯМА АЛТЕРНАТИВА
237
22
 
26
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 10 години
Избираме бсп и веднага получаваме ЗАДЪЛЖЕНИЯ за 25 милиарда евро. На *** честито.
236
7
 
7
 
! Отговори
sezgin преди 10 години
az sam tur4in no 6te glasuvam za ataka i ne samo az i mnogo moi poznati niakoi balgari drugi turci ne sme vsi4ki tirci kato kone s kapaci niakoi si otvorihme o4ite za koeto blagodaria na volen siderov
235
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трактора организира черния пиар а гея беше машата. Как да гласувам пак за бсп? Ще гласувам за герб!!!
234
12
 
15
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До до 278Аз лично си живях добре и през последните 4, и преди това. Срс-тата, интрижките, гейските номерца са само помията, която мен лично ме дразни. Иначе моя начин на живот и стандарт си зависи само и единствено от мен, не от Бойко, Станишко, Воленчо и сие. Като ходя на работа имам пари, като не ходя - нямам.
233
13
 
18
 
! Отговори
до 280 преди 10 години
За мен ББ не е това което е за теб. Доказано е, че Будьо-Лалето е терашил сергиджиите по Илиенци. Доказано също така, че е правиб контрабанда с цигари и наркотици. Той винаги е предавал ортаците си. Има да връща 2 млн. евро на Сретен Йосич, изпързаля Куйович и Алексей Петров. Вярна, той много иска да бъде държавник, но това не става. Прекалено *** е за такова дело. Всички европейски лидери падат от смях като го видят. Някои му дават по едно евро за майтапите които прави. С една дума - Тиква.
232
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само болния *** не трябва да се пуска във власта. Този лудия е по опасен и от конунист. Истинските националисти са нфсб.

Спонсорирани публикации