Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
2
 
! Отговори
дядо Данчо преди 10 години
Да ти писне от доморасли казионни шамани!Алеко бил и е прав,всичкити са маскари!Българите ще просперираме,когато тая *** бъде разкарана в небитието и пълна конфискация на ограбеното!Не стане ли така,сърдете се на себе си!
210
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ще гласувам за герб защото съм на 50 и не ми е слаба паметта като вашата полуживи шизофреници.
209
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютни лъжи, БСП ще е първа политическа сила
208
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака- Турците в Турция, *** на Марс
207
5
 
4
 
! Отговори
До 252 преди 10 години
Абе нали българския народ ще избере герб а не платените орг. на протести дето се взеха за народа. Една шепа пияни дрогирани атакисти и една шепа мръсни комунисти организираха пуча и ни подведоха нас останалите.
206
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Безпристрастният" Константинов да не е нает за придвотен социолог на Тикво-Будата и компания? Какви 100 депутата, бай Професоре? Твоя "генерал" любимец така е омазан в ла*на, че и затвор му е малко! Но така ще не, щом измислената и в много случай назначавана и манипулирана от Боковци и Цековци съдебна власт не го подведе под отговорност още при митническите Му идиотии! Сега какво чака, да потекат фекалии от Него по улиците ли, та да се предприемат действия? Позорно управление на Държавицата ни!
205
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е кой ще гласува за Герб че нещо не се сещам трябва да си изветрел напълно за да гласуваш за Герб
204
2
 
4
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Ди Пресе: БГ "Уотъргейт" говори за културата и корупцията на Борисов[Увеличи шрифта] [Намали шрифта]В България цари климат на страх и недоверие. Малко преди парламентарните избори на 12 май незаконното подслушване хвърли петно върху бившата управляваща партия ГЕРБ, се казва в коментар на "Ди Пресе".
203
1
 
2
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Официално: 170 млн.бонуси за НАП и МФ при Борисо
202
4
 
5
 
! Отговори
11 преди 10 години
Атака- победа!Бой по комуноидите, *** и техните лорд-протектори световните .
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП води с 2% на Герб но мишоците ги е страх да го обяват
200
7
 
6
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До ДААААААААААААААААААААз пък имам впечатления, че мн хора харесват герб и наистина ще отидат и ще гласуват за тях. Без да са държавни чиновници или друго. Просто ей така. Ти за кой народ говориш?
199
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ви разцепим на изборите долни комунисти. В първомай за Гоце са дошли 150 човека за Бойко над 2000 на площада.
198
0
 
6
 
! Отговори
До магдалена преди 10 години
Ти май живееш на луната? Само най слабо интелегентните хора подкрепят ибрика. Да не би тези проучвания да са правени на сейшелите мила?
197
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е, това е кофтито. Едните са крадци, а другите и крадци и некадърници.И ми прави впечатление , че и при двете Правителства ,участвуват , като независими депутати ,такива избрани с листите от Атака.Всъщност В.Сидеров не им ли продава гласовете им?. И сега ще бъде така.Пак няколко бивши сътрудници на ДС , ще се присъединят към ГЕРБ, както винаги.Но коалиция ГЕ РБ+АТАКА е невъзможна.Тука Мишо Бирата,пардон професора , не е прав.
196
1
 
4
 
! Отговори
hm! преди 10 години
всякви коалиции без мафията 'герб' в тях са добри!!! тук може да си избивате комплексите с писане+ да дрънкате каквото щете, но реалността е мноого далече от коментарите, защитаващи герб+*** им.!!!!!!!!!!! а най-реалистично е, че дбг, атака ще дръпнат нагоре, може малко и дбг, а мафията 'герб' трябва да иде в затвора, не в нар. събрание.!!!
195
4
 
9
 
! Отговори
ДААААААААААААААААААА преди 10 години
ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ПОЛУЧАВА КАМЪНИ ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД
194
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма разлика между БКП и БСП, та нали БСП като си празнуват годишнини и юбилеи броят годините, когато бяха БКП. Още от времето, когато взривиха църквата "Света Неделя" с все хора вътре. Ако са различна партия, няма да са столетница, а партия на 20 и няколко години. Елементарно е.
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** от драгалевци, червената *** вън! Сдс са истинските демократи убити от костов. Заради такива *** като костов червените кхмери още се напъват да управляват. Цялата опозиция от последния мандат прегърна полуживата столетница а тя им исмука силите. Това е реалноста за съжаление.
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се чете!247 ,...до 244!