Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
7
 
! Отговори
Х преди 10 години
ГЕРП ИСКАЖЕ ДА УНИЩОЖИ НЯКОИ И СЕГА ТЕ ИМ ВРЪЩАТ НА ЦЕЦО И БОКО.
230
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rummy, не се опитвай да излезеш наглава из форумите. Повечето сричат стихотворения, а не мислят. Взе да се нарежда картинката как пак БСП са пуснали компромати и т.н., но българинът от своята си глупост страда и ще страда. Щом е лесен за манипулиране, значи не е узрял за достойна държава. И моите познати са за ГЕРБ и са мислещи хора, но не пишат по форуми като цяло. За съжаление ГЕРБ не са каквито ни се иска, но само те имат волята да се изправят срещу останалите. Хубав ден от мен!
229
2
 
4
 
! Отговори
Нихилко преди 10 години
И да я бистрим политиката, едно е ясно, есенеска нови избори, това ще е оглушителен шамар за политиците-нека, ще има избори до дупка-до край, макар, че това още повече ще изтощи келявата ни държава......
228
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВОЛЕН ЗАЕДНО С ГАДЖЕТО СИ ДЕНИЦА ГАДЖЕВА ПРАВЯТ ОРГИИ И ХАРЧАТ 40000 В ПАРИЖКИ ХОТЕЛ ЗА 1 СЕДМИЦА !!! АТАКИСТИ СЪБУДЕТЕ СЕ, ВИЖТЕ ВОЖДА СИ КОЙТО ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ОТ АРАБСКИ ШЕЙХОВЕ В ХОТЕЛ НЕ ЗА МИЛИОНЕРИ А ЗА МИЛИАРДЕРИ !!! И ВСИЧКО ТОВА ПО ВРЕМЕ В КОЕТО ЕЛЕКТОРАТА МУ ИЗНЕМОГВА И УМИРА ОТ ГЛАД !!! ВСИЧКИ БУДНИ НОРМАЛНИ ХОРА ПРАВЕТЕ ФЕЙСБУК ТЕМИ И ГРУПИ И ГО ПРОПАГАНДИРАЙТЕ ТОВА ЗА ДА НЕ ДОПУСНЕМ ОТНОВО В ПАРЛАМЕНТА ТОЯ БЕЗСРАМЕН !!!
227
7
 
7
 
! Отговори
ДАААААААААААААА преди 10 години
14 000 ОНКОБОЛНИ УБИТИ ОТ ГЕРБ, 42 000 УБИТИ ОТ МАЛОУМНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА НА ГЕРБ, 93 000 УБИТИ ПЕНСИОНЕРИ, НАД 100 000 ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ, НАД 1 000 000 БЪЛГАРИ ПРОГОНЕНИ В ЧУЖБИНА - 4 ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ
226
1
 
5
 
! Отговори
До 238 преди 10 години
За какви гении става въпрос?За тези,които и с тройки влизаха в университетите,само защото бяха отрочета на "борци против фашизма"или родителите им бяха на ръководни постове с партийни книжки?Колко от кадърните млади хора с висок успех бяха под чертата,защото местата във вузовете бяха ограничени.Хайде да не забравяме, как другарите ходатайстваха за работа на същите тези"високо образовани"дечица!Тези сега се наричат "гении""специалисти"" интелигенция" -дръж ми шапката!!!
225
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 10 години
До всичките *** поддръжници на ГЕРБ и БСП!Най- правилно е вие двете партии да се коалирате и без това имате един и същ задграничен команден център, да *рете и доограбите окончателно страната и народа ни за една година време, а пък след това наистина ще видите и българин как прави революция, гарантирам ви го юдеиски ***.Лошото е, че заради вашите лъжи толкова години разсипахте и политическата система, правосъдието и икономиката ни.
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 13 май рано заранта гея ще си подаде оставката като види народния вот. Мен не ми дреме кой кого подслушва а гледам кой какво е свършил. Престъпниците от бсп и мафията се страхуват от подслушване но това е актуално само в техните среди. Вече ги интересува дори Бойко как си го тръска.
223
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен ГЕРБ ще спечели изборите, но ББ не е човек, който би си нарушил принципите. Той не би си плюл на съвестта само и само да е на власт. Няма да има с кого да се коалира, мандатът ще бъде врчен на втората по сила партия - БСП и ще си имаме коалиция Станишев, Доган, Кунева... нищо чудно и Костов, а Атака ги знаем, че са фурнаджийски лопати. Това ни чака, искаме или не .
222
3
 
3
 
! Отговори
до 278 преди 10 години
твойте записи подлушвания и СРС та слабо ме интересуват виж народа как живя през последните 4 години беден и болен отвори си очите ти от луната ли идваш
221
2
 
1
 
! Отговори
Мери 21 преди 10 години
Или анализаторите са изпаднали в дълбока криза и в момента незнаят на кой бог да се кланят, или народа е тотално изперкал! Само преди месец същият този народ свали правителството и сега сме свидетели на тези панаири/ с подслушванията/, а и ми се натрапва денонощно ,че ГЕРБ щяла пак да спечели,ами ако това стане,значи наистина сме мазохисти и си заслужаваме съдбата.
220
7
 
9
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До Анонимене кой ще гласува за Герб че нещо не се сещам трябва да си изветрел напълно за да гласуваш за ГербЕеми, да ти кажа аз например не бях решила за кой да гласувам, но след последния скандал със "запис" реших да пусна бюлетина за герб. Просто *айната ми дойдоха в повече. 1во се говереше, че герберите подслушват цяла Бг, а пък кво стана - само с Бойко записи сме чули досега. Просто теорията за самоподслушването ми идва някак странна..
219
6
 
6
 
! Отговори
ДААААААААААААААААААА преди 10 години
АКО В БЪЛГАРИЯ ПРИБИРАХА ПСИХИЧНОБОЛНИТЕ В ПСИХИАТРИИТЕ ГЕРБ И ГЕРБЕРАСТИТЕ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА, НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ДОБРЕ
218
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормален полуработещ българин който ще гласува за герб. До като съм жив никога за комунистите и производните им. Те са всички останали партии. А батака са турбо комунисти взели се много насериозно.
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последните 4 години бяха най кошмарните през последните 50 години кой е виновен незнам но това е истината и тя е една
216
1
 
1
 
! Отговори
серго местанов преди 10 години
Що не си свалиш фланелката моряшка,а аз ще ти покажа мойта червена прашка!Ти и без това със поглед ми събличаш,но да знаеш, че след мене гол ще тичаш!
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека всеки прецени как е живял последните 4 години и да гласува за Герб
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че те атака без турците не могат. Не случайно болен не изпуска ибрика и лиже червените ***.
213
9
 
12
 
! Отговори
ДО Rummy__ преди 10 години
САМО *** И ПСИХИЧНОБОЛЕН МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ, ТИ ОТ КОИ СИ?
212
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народния гняв свали Герб не забравяйте ще видите и резултатите