Арестували нападателя на Вики в Гърция

Салахедин Бин Аладин е задържан край хасковското село Мезек
Обновена: 6 ное 2013 14:04 | 6 ное 2013 10:21, Красимир Ангелов
164
Арестували нападателя на Вики в Гърция
Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Още по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
който СЕ ПРЕДПОЛАГА, че е нападнал и пробол с нож... Главният секретар на МВР по същия начин като Цецо почна да раздава присъди. Впрочем подобно на Цецо Светлозар Лазаров наподобява *** по външен вид и интелект, т.е. нищо чудно.
39
0
 
35
 
! Отговори
24г.,....НИ-ЩО преди 10 години
Егати държ. институции ,в Бе-ГЕТОТО ?Не могат и един СОПОЛАНКО ДА ХВАНАТ ,...КАМО ЛИ ,ИЗПЕЧЕН ТЕРОРИСТ????
38
0
 
29
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
@ 46 знаеш ли колко ми пука коя повлекана с кой туземец си го слага бе , ти не виждаш ли огромния проблем тук какъв е !? Нямаме полиция и държава !!! Гърците ни ловят за по-малко от ден престъпници , дето ние не можем да хванем 5 дни , която му е помогнала трябва да бъде съдена наравно с него.
37
24
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Какво се пените бе?Лицето, което е осигурило логистиката на тоя *** беглеца си е българка, която се е чукала с него, та затова и не и съобщават името, нали щели да "навлязат в лична територия"! Докато вие се надувате тук, на българките им разпират задниците разни *** от къв ли не цвят и калибър, ама щом не ставате да си ги откарвате качествено вие патриотите, кой ви е крив?!? Ми тя козата си сака пръч, бе.
36
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пиша отличен 6 на гръцките власти, а на българските-слаб 2!
35
0
 
50
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 10 години
Нямам думи как ни се представя информацията само.Таково дезинформиране никога не е имало.Поне в 5 сайта целенасочено са пропуснали да отбележат , че Йовчев и компания не са си свършили работата и алжиреца е избягал в Гърция , няма как да е заловен от нашите в град Оресиада , затова се шикалкави , как ко гонили , блокирали около Хасково , ала бала , и с едно изречение , че бил заловен в Гърция и върнат в България.Нямам думи , пълния провал на Йовчев е представян като геройство и успех
34
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Сега видяхте ли защо няма ШЕНГЕН за България ??? А не, Бойко бил виновен бля бля бля. Цветанов също и баба Пена от долната махала . Цървуландия .Пак се очертава големото онождане от ***. Волен да даде пресконференция на тема защо даде мандат на ДПС .
33
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заловен при опит да премине границата или заловен от гръцките власти след като е преминал границата, на 60км навътре в Гърция? СМЕШНИЦИИИИИ
32
0
 
33
 
! Отговори
българин преди 10 години
Рязстрел, разстрел за *** !!!
31
2
 
29
 
! Отговори
Някой си там. преди 10 години
Тоя ако е в Китай, до довечера е разстрелян. А, да не говорим за КНДР там дори няма да може да влезе, а ако успее на втората крачка и косъм няма да остане от него. Да вземем пример от азиатците и да върнем смъртното наказание.
30
0
 
42
 
! Отговори
Българче преди 10 години
Йовчев,Лазаров,Не струвате, разбирате ли? Не струвате. Един пикльо ви разиграва и ви се подигра. Наистина добре е, че са гърците, че да го хванат. Дори и презрение не заслужавате, камо ли нещо друго.А нашата "полиция"... майко мила. Ояли се ГАЩНИЦИ... Дори и презрение.
29
4
 
13
 
! Отговори
ss преди 10 години
Мдааа нормално :) с 20 човека ходи пази 30км :)
28
0
 
37
 
! Отговори
Йовчев, мръсниико преди 10 години
Твойте подчинени стоят (50 души денонощно) да пазят "от народната любов" 2-3 мекерета на Бареков дето са опнали 5- 6 палатки пред Президентството. За това ли бюджета плаща или да залавят престъпници - гърците ви свършиха работата нещастници.Оказва се, че работата на ПОЛИЦИЯТА единствено е да пази кабинетка Орешарски. То друг освен турците и *** не го поддържат.Прави си сметка, че като паднете от власт, как ще се спасяваш нещастнико от "Народната Любов" -- КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРООДЕ!!!
27
0
 
41
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Първо криха лицето му от медиите , докато не изтече информация и снимката му не се появи в БНТ, след което 5 дни не могат уж да го хванат , след което минава безпроблемно българо-гръцката граница за да го хванат бързо бързо в Гърция , минстъра на вътрешните работи да си подаде оставката , това никъде го няма !!! Сега обществото трябва да следи зорко каква присъда ще му бъде издадена на тоя *** , всичко под 30 години трябва да означава бунт !!!
26
0
 
17
 
! Отговори
веднага подкрепа преди 10 години
Граждански комитет За София" иска референдум за бежанцитеnews.ibox.bg/news/id_1481309202
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че, не са го задържали в село Мезек, а СЛЕД КАТО е минал границата, т.е. в Гърция! Гранична Смешниция правила блокада в селото, ама все пак минал КПП-то? Вече ме съмнява, че и каменна ограда с Турция ще спре някого - направо ще си минават през пунктовете, докато нашите хубостници се чудят какъв подкуп да получат, жадно гледат портфейлите на имигрантите и кроят планове за още едно етажче на къщичката си. И според прокуратурата, доброволните отряди са ксенофобия и расизъм, а? Да ги таковам..
24
6
 
32
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Хайде сега почитателите на бесепе и депесе да се оправдаят с Боко и Цвъко.
23
0
 
59
 
! Отговори
Вазелин Минетов преди 10 години
Гръцката Полиция ни Пази!
22
0
 
51
 
! Отговори
Суека преди 10 години
МВР България = Пълен *** , МВР Гърция = явно са в пъти по-добри хахаха ... извода като има издирвани хора чакайте да напуснат границите ни и да ги хванат зад граница понеже нашите хора са прекалено корумпирани и недъгави да си вършат задълженията многократно е доказвано това твърдение !
21
0
 
47
 
! Отговори
ДАНС преди 10 години
А #ДАНС къде са спали? Тоя *** щом е стигнал до Пловдив и отседнал в блок значи си има мрежа от ислямисти, които са го подслонили! По Пиротска вече е страшно да се върви. А има 3 -4 училища там! Пълно е със злобно гледащи и обръщащи се араби по разни мацки. Кьора полицая няма през деня! А тази *** дето я защитават разни не заслужава да е тук за да я храним а тя да прави мизерии. Какво ми сравнява Кристалина нас по Европа? Ама ние сме християни и спазваме законите там! Доживотен за арабина.

Спонсорирани публикации