Арестували нападателя на Вики в Гърция

Салахедин Бин Аладин е задържан край хасковското село Мезек
Обновена: 6 ное 2013 14:04 | 6 ное 2013 10:21, Красимир Ангелов
164
Арестували нападателя на Вики в Гърция
Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Още по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицията умишлено е докарана до плачевно състояние от управляващите ,защото те не искат силна полиция ,а послушковци !!Всичко започна от Мими ,мина през Миков ,след него корифея Цветанов и сега тези !!Какво да се очаква от такова развитие , рибата мирише от към главата !!
59
0
 
10
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Лелеел какво ще го правят тоя в затвора... Ще има : Наведи се и направи "фунийка" !!!
58
0
 
34
 
! Отговори
niks преди 10 години
...минава безпрепятствено преминава и през т.нар. ни граница, която се била охранявала с "най-съвремменни технологии", и то в "най-пазената" й част, където е съсредоточен почти целия ресурс на Гранична Полиция. ... Няколко часа след като преминава границата, *** е заловено край първото гръцко село от местния селски полицай. .............Господ да пази България, 'щото ако се разчита на милиционери - тегава работа ще да е!
57
0
 
32
 
! Отговори
niks преди 10 години
Да обобщим: Значи почти седмица, 50-тина хиляди милиционера, барабар с т.нар. ни "спец" служби издирват под дърво и камък из цялата държава некакво Алжирско ***, чиято снимка е по всички сайтове, вестници и новинарски емисии. Въпреки това, това *** си прави безпрепятствено трипче от София до Хасково, като междувременно наминава да разцъка малко и из Пловдив. След като се отегчава от неособено атрактивния социален живот в Хасковския прованс, тарамбуката минава безпрепятствено преминава и пр
56
0
 
27
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Ей тва е да си беден и нещастен имигрант и да пътуваш София - Пловдив с такси, най вероятно с парите които си задигнал чрез въоръжени обири...
55
0
 
20
 
! Отговори
мак преди 10 години
Трябва да го осъдят за опит за убийство, но не вярвам това да стане.
54
0
 
50
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Гърците това,гърците онова ама дори и фалирали имат държава,този как е минал границата остава мистерия.....за тях на нас ни е ясно ;)
53
1
 
59
 
! Отговори
Как така ?? преди 10 години
С какъв документ е минал границата и кой заспал граничен полицай го е пуснал ????Ако не бяха гърците сега този щеше да си пие кафето в Солун или Атина и да се смее на *** и некадърни български власти ! Щом един *** при това емигрант на който снимката му я има във всеки вестник и районно и се издирва от целия състав на МВР мина границата като пич ,какво остава да се чудим как и защо братя Галеви духнаха и днес някъде на Ибиса или друга екзотична дестинация си харчат милионите !!
52
0
 
18
 
! Отговори
Samuilov преди 10 години
До ЗапознатТака е! Като погледнеш съсипана България - какво ли нямаме.
51
0
 
33
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Този няма да го осъдят адекватно , сега разбирам че са пуснали и бакшиша дето помете 12 души на спирка , тоест сякаш те нагрждават българските власти , когато убиеш или нараниш повечко българи. Води се война с нас и не трябва да си траем !
50
0
 
47
 
! Отговори
бивш преди 10 години
Я да ни съберат ветерани граничари,да видим колко човека ще преминат границата.
49
0
 
29
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
До AIMILIVSКакто доскоро наши дилъри с по няколко кила амфетамин минаваха българо-турската граница и турската полиция ги ловеше на тяхна територия. Демек - нашите ги пускат, те ги хващат.
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
йовчев ако си мъж удари една оставка на кубето на олигарски
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема ще е от тук нататък,защото гърците го хванаха,ама сега ако може и гърците да го съдят,защото в роден *** съд и присъда няма.Ще седи два-три дена в ареста,после ще го пуснат поради липса на доказателства и свидетели.Той ще реши,че след като няма наказание,няма и провинение и в тази държава всичко е позволено и със сигурност ще опита пак.
46
0
 
46
 
! Отговори
Желев преди 10 години
Дефaкто е бил изпуснaт и aко не бяхa гърците сегa волен и свободен щеше дa излети нaволя.
45
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
България е разграден двор от много години, не може да е виновен един човек, не настръхвайте спрямо Йовчев само...
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българската милиция,а не полиция(тя не е такава)-за нищо не става!Едни ***,шкембелии,незнаещи една дума на чужд език,пълни профани са!
43
1
 
33
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Видя се каква ни е полицията. Гърците явно имат полиция ние само имитация. Тоя *** и помагача му да се линчуват. А след това и скапаните ни политици които ни подлагат на геноцид. *** гадни дано арабите и вас да изколят.
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля ,...Цветлин Овчев ,...на БОРСАТА !ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ в Българското----Мие Вие Рие!
41
0
 
38
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
До 47, ама ти сега ли разбра, че нямаме полиция? Ами нямам ме, ама това е от 20 години вече. Нека ти кажа още една тайна, нямам ме и армия, нямаме и здравеопазване, нямаме и образование над половината от тези които напускат средното образование са неграмотни.Нека ти издам и още една тайна, от 2 години вече в България над половината от новородените не са от българският етнос. И най-голямата тайна, след 30-40 години няма да я има България, каквато я познавате днес.

Спонсорирани публикации