Арестували нападателя на Вики в Гърция

Салахедин Бин Аладин е задържан край хасковското село Мезек
Обновена: 6 ное 2013 14:04 | 6 ное 2013 10:21, Красимир Ангелов
164
Арестували нападателя на Вики в Гърция
Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Още по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
веднага при строгия и справедлив бай Ставри а след това в урановите рудници .....
19
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нашата полиция ни пази...ако е да пребият певец, да повдигнат обвинение на патриот, да блъскат протестиращи, да подслушват лекари или да тормозят хора, че не искали бежански лагер - супер са. иначе ако опре до кражба, убийство, радикализъм, не дай си боже взривове - не ми се мисли! не могат да спрат кражби на кабели и шахти, като видят някой с джип, застават мирно, а докато хората горят като факли, гледат безучастно и пращат смс-и по телефоните си. и какво, 60.000 човека личен състав?
18
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** нагледно показа още един път на цялото общество, че в България няма полиция, няма армия, няма институции, с една дума няма държава. Всеки си прави каквото иска. Оставка на министъра и цялото ръководство на МВР!
17
0
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** държавата, *** полицията, баси службите... баси майката......едно *** на 20 години ги направи на маймуни! Пък иначе братя Галеви щели да хващат. Смешници скапани!
16
0
 
97
 
! Отговори
az преди 10 години
ВЛЯЗЪЛ НЕЛЕГАЛНО В БЪЛГАРИЯ ,НАМУШКАЛ С НОЖ 10 ПЪТИ БЪЛГАРСКОТО ДЕТЕ И ИЗЛЯЗЪЛ ПАК НЕЛЕГАЛНО ОТ БЪЛГАРИЯ -ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ НЯМА ГРАНИЦИ И ВСЕКИ ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ОТ КЪДЕТО ИСКА -БРАВО БЕ МИЛИЦИОНЕРИ...РАЗДАЙТЕ ОЩЕ БОНУСИ И НА АРМИЯ И НА ПОЛИЦИЯ .ЧЕ МНОГО РАБОТЯТ
15
1
 
47
 
! Отговори
сузи преди 10 години
Да се върне смъртната присъда.
14
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че са гърците да го хванат, че нашите *** не могат и кол да намерят дори и да им е заврян отзад.
13
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след тази новина, не знам за ЕС, но АЗ СЪМ против влизането ни в Шенген! По-добре е съседите ни да влязат, че да ни свършат работата. Представете си, ако нямаше граница и гърците разчитаха на нашите 'детективски' възможности? И какво сега, престъпник от Алжир влиза у нас, изтича му статута, никой не го търси половин година, почти убива човек и си излиза под носа на цялото мвр, гранична полиция, данс и не знам си какво? Ама то не е като да изнудваш бизнесмени, да биеш лекари и да глобяваш шофьори
12
0
 
41
 
! Отговори
tctc преди 10 години
време е да видим дали има правосъдие в БГ!!! Искам най-голямото наказание, или да го накажем по техните закони, главата долу !!!!!!
11
2
 
60
 
! Отговори
bg police преди 10 години
за пореден път българската полиция не си свърши работата, банда некадърници. Един 20г чужденец ги направи на луди и им се измъкна под носа в малка България. И каква работа свършиха в крайна сметка, гърците да ги хванат. Явно гърците са имали повече зор да го търсят от нашите.
10
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Които са били на смяна от нашите митничари да се уволнят до един!Баси безобразието! Издирван човек пропускат.Дали пък не ги е подкупил....
9
0
 
103
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Добре, че в Гърция пипат по-сериозно! *** си влезна в България незаконно, наръга момиче и си излезна....мале-мале...
8
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че фалиралата Гърция все още имат нормална полиция... ако чакаме на нашите досега да си е отишъл в Алжир.
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то ние границата с Гърция не я пазим, нали са ЕС
6
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
линчуване показно пред другите ***
5
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едно време такива директно ги разстрелваха за "съпротива при арест". Сега какво? Ще го съдим няколко години после ще го пуснем за добро поведение...
4
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Т.е. гърците са го хванали, нашето МВР за нищо не става....Иначе *** трябва да бъде обесен публично...
3
0
 
94
 
! Отговори
Пак и пак преди 10 години
"В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали издирвания от гръцка страна."И какво излиза , БГ граничарите са го пуснали да мине. Добре че са били гърците.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да мърсувате ли дойдохте бе ***?! Те от ККК ще ви сипят да ядете.
1
1
 
52
 
! Отговори
erfwerf преди 10 години
СМЪРТ

Спонсорирани публикации