Шумахер е с леки признаци на подобрение

Лекарите продължават да се опасяват за живота му
Обновена: 7 яну 2014 14:09 | 7 яну 2014 09:54, Елка Василева
4
Шумахер е с леки признаци на подобрение
Михаел Шумахер. Снимка: архив, Reuters

Състоянието на знаменития пилот от Формула 1 Михаел Шумахер е започнало незначително да се подобрява, макар че остава критично. Такава оценка правят от най-близкото обкръжение на Шумахер, твърди агенция Франс Прес.

По оценка на лекарите, на които се позовава източникът, в последно време състоянието на Шумахер „показва леки признаци на подобрение“. Лекарите продължават да се опасяват за живота на спортиста, но в обкръжението на пилота нараства надеждата, че той все пак ще успее да излезе от критичната ситуация, пише ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Официално потвърждение на тази информация обаче няма. В понеделник мениджърът на 7-кратния световен шампион Сабина Кем издаде поредното изявление, в което състоянието на Шумахер е квалифицирано като: „остава стабилно, но критично“.

„Неприкосновеността на личния живот на пациента изисква да не се впускаме в подробности за лечението и затова не планираме никакви други изявления за пресата в близко време“, подчерта представителят на пилота. Тя настойчиво помоли журналистите „да уважават медицинската тайна и да се придържат към информацията, която се дава от лекарския екип“.

На 29 декември 2013 г. Михаел Шумахер получи тежка черепно-мозъчна травма след падане при каране на ски в курорта Мерибел във Франция. Шумахер е карал ски заедно с 14-годишния си син. При падането той си е ударил главата в камък. Ударът е бил толкова силен, че каската на Шумахер се е счупила на две.

При оказването на първа помощ Шумахер е бил в съзнание, но не е можел да говори. След това състоянието му рязко започна да се влошава. Бяха му направени две операции и повече от седмица той е в болница в Гренобъл в изкуствена кома. По думите на лекаря, ако Шумахер остане жив, последиците от мозъчните травми ще останат до края на живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е добре...
1
2
 
29
 
! Отговори
Daxie преди 10 години
Festhalten, Schumi!

Спонсорирани публикации