Мика Хакинен: Шумахер ще спечели и тази битка

"Михаел е много чувствителен човек, винаги съм изпитвал голям респект към него", добави финландецът
Обновена: 5 яну 2014 14:10 | 5 яну 2014 11:49, Друми Георгиев
4
Мика Хакинен: Шумахер ще спечели и тази битка
Мика Хакинен подкрепя Шумахер в трудния момент. Снимка: Ройтерс

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен даде интервю пред вестник "Билд ам Зонтаг", в което изрази своята увереност, че Михаел Шумахер ще излезе от комата и ще оздравее. Самият Хакинен бе в кома десетина дни през 1995 година след тежка катастрофа на пистата в Аделаида.

Хакинен и Шуми никога не са крили големия респект един към друг, като преди време седемкратният световен шампион бе заявил по адрес на финландеца: "Имах няколко големи съперника през годините, но към никого не съм изпитвал такъв респект на пистата, както към Мика".

"Както всички останали и аз бях шокиран, когато разбрах новината за състоянието на Шумахер. Изпратих и-мейл на Корина и семейството, за да им покажа, че съм с тях в този ужасен момент. Корина не ми отговори, но това не е най-важното. Важното е семейството на Михаел да бъде до него. Те имат нужда от спокойствие и сили, за да се справят", започна Хакинен.

"Да, със сигурност мога да си представя как се чувства Корина, защото бившата ми съпруга Еря бе до леглото ми, когато и аз бях в кома. Това е най-лошото, което може да ти се случи, защото си даваш сметка колко крехък е човешкият живот. Губиш интерес към всички неща, които при нормални обстоятелства са част от ежедневието ти."

"Единственото важно нещо е да можеш да държиш ръката на човека до теб и да вярваш на думите на лекарите. Стоиш там и се надяваш, че всичко ще мине добре, но и не знаеш какво може да стане на следващата сутрин. Самият ти не можеш да направиш нищо и точно в това се крие големият ужас."

"Как се справи моето семейство тогава? В началото шокът бе голям. Във вестниците имаше снимки как ме изваждат от болида, а лицето ми е обляно с кръв. Най-лошото при всяка травма на пилот е, че близките му нямат информация за състоянието му, те виждат само снимките."

"Виждат, че съм изваден от болида, но не знаят какво е състоянието ми и колко тежки са нараняванията. За родителите най-лошото нещо е да гледат как детето им лежи в кома. Когато излязох от комата видях в очите им болката, която са изживели. За какво мислех аз самият, след като излязох от комата? Дали мога да виждам добре, да си движа краката, ръцете. Питах се дали катастрофата беше моя грешка или се получи заради механичен проблем.  Точно такъв бе случаят."

"Все още не мога да чувам добре с дясното ухо. Отново се състезавах, но трябваше да прекратя кариерата си по-рано от планираното. Здравословното ми състояние не бе толкова добро. С Шумахер сме говорили по въпроса много пъти."

"Мнозина виждаха в него един изпълнен с амбиция мрачен човек, една машина, която печели всичко. Но той беше такъв само на пистата. В болида трябва да си твърд, такава е тази професия. След падането му на ски-пистата хората видяха и другата му страна. Михаел е много емоционален и чувствителен човек. Затова винаги съм изпитвал толкова голям респект към него."

"Как ме промени комата? Човек започва да гледа на нещата от друг ъгъл. Пред очите ти минава всичко, което имаш. Семейството, здравето. Вече не рискуваш, за да не загубиш тези неща. След една такава драматична случка си наясно, че можеш да загубиш всичко само за една секунда. Защо Шумахер ще спечели тази битка? Защото е боец и никога не се е предавал, преди да спечели състезанието", завърши своя коментар Хакинен.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Кир-пича преди 10 години
Бързо оздравяване шампион на шампионите Императора на Формула 1 Михаел Шумахер 1 а вие си пишете за 2,3,4итн.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мика и Шуми - страхотни двубои имаха...Дано Михаел се възстанови. Успех!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най големия мика, дано се оправи Шуми !

Спонсорирани публикации