Михаел Шумахер остава в кома

Травмите на мозъка му са много сериозни
Обновена: 2 яну 2014 15:18 | 2 яну 2014 13:17,
56
Михаел Шумахер остава в кома
Снимка: архив, Reuters

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер остава в кома. Това обяви днес професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германецът.

Както е известно, Шумахер се бори за живота си в болницата в Гренобъл след тежки черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи. Утре той навършва 45 години.

"Ситуацията остава същата, както и вчера", каза лекарят и добави, че "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".

Още по темата
Официални изявление от болницата и от семейството на германския пилот нямаше. Персоналът на лечебното заведение е получил забрана да разговаря с представители на медиите.

Журналистите, чиито брой надхвърля 100, бяха помолени да напуснат болницата. Официалният мотив беше, че използваната техника и особено осветителната, пречи на пилотите на спасителните хеликоптери, които ежедневно пристигат в клиниката.

След като журналист, облечен като свещеник, се опита да влезе в стаята на Шумахер, охраната на болницата е завишена, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Михаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти си великан,излес от комата и се върни на пистата за да правиш отново ония неща които ги можеш най-добре,1994 година в Австралия изблъска Хил от пистата за да станеш шампион,1997 последния кръг се опита да го направиш с Вилньов,обаче не успя и после те дисквалифицираха и още и още!***!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 45Брей, значи ако не бяха го споменали журналята, това за сцепването на каската те хората на Шумахер пасат трева и щяха да им се доверят на обясненията на тези производители? Нали ако нямаше нищо вярно в това за сцепването на каската щеше да се раздуха огромен скандал бе. Все пак става въпрос за живота на Шумахер. Ти ли си най-умния че само ти се хилиш на тази теория за разцепването на каската за да спаси живота на човек??? Е, нали си ***. Ти си най-умен и компетентен в целият свят!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 45Не бе, той Шумахер ще сложи каска менте от Китай, щото да спести някой евро?Ти си бил голям ***. Именно защото се чупи каската, вибрациите от силния удар не се стоварват в главата му, а се пръскат по разцепените части, докато главата му вече е освободена от тях защото каската е сцепена. Ама ти си *** за да го схванеш това.
40
10
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
Каската било трябвало да се счупи, за да поеме част от удара.:) Не пропуснаха да го кажат, че иначе на фирмата - производител й предстои фалит.:)На мен обаче не ми пука. Европейският съюз ме лиши от удоволствието да карам ски през 1996-1997 години. Затова сега Шумахер ще е инвалид докрая на живота си, пък ти ела и ми уважи семейството, че е останала орехова торта и ще иде зян.:)
39
0
 
4
 
! Отговори
а преди 10 години
дано да се оправи, той милионите които има си ги е изкарал с риск за живота винаги когато е бил на пистата, но друго си мисля ,прредполагам е бил в скъп курорт, екипировката не е каквато и да си е и наи вече каската с какво качество е та не е издържала на удара,или и тя е правена в китай а после са ся пробутали за маркова, както става напоследък навсякъде не само у нас
38
9
 
3
 
! Отговори
sopol преди 10 години
още от първата секунда беше ясно. шумахер е умрял, никакъв шанс няма да оживее. тая кома, уж се бори. с нищо не се бори, всичко е свършено. въобще не го харесвам като пилот, но на никой лошо не е сторил. само тия мършави политици са безсмъртни. тях нищо не ги лови. после имало било Бог
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко прости хора пишат тук, не е истина...Човека се бори за живота си, а вие се правите на умници! Цял свят няма да стигне за тъпотиите, които пишете, честно! Успех на Михаел, дано е жив и здрав.
36
0
 
10
 
! Отговори
до АНТИМУТРА преди 10 години
Извода е, че като си ***, обикновенно е завинаги
35
1
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
Кажи къде живееш, да дойда да го уважа твоето семейство...ама като си на работа...Баси злобните хора имало, каквото и да стане Шумахер е история, а вие ще хейтите пред компа, ще псувате по Станишев Борисов и живота черен, и ще водите жалкото си съществуване.Шумахер е велик, и ще го докаже за пореден път
34
0
 
6
 
! Отговори
баровци преди 10 години
За баровците - диагноза Кома, за чикиджиите - Мозъчна смърт.Нали все някой трябва да става донор на органи.
33
4
 
5
 
! Отговори
пророк на Евросъюза преди 10 години
Шумахер е пророкът на Евросъюза, който също остава в кома.
32
16
 
4
 
! Отговори
Груйчо преди 10 години
Аман от пишман скиори...
31
13
 
3
 
! Отговори
?:) преди 10 години
Аз казАх ли, че на нито една *** НЯМА да й се размине неуважението към мен и семейството ми? КазвАх, май, а?:)
30
2
 
44
 
! Отговори
мони преди 10 години
Човекът е свестен, талантлив, има си всичко - семейство, възможности, постигнал е големи успехи. Ще е много жалко, ако един такъв човек си отиде. Бори се, Великане. Има още много,което да дадеш на света.
29
3
 
39
 
! Отговори
stst преди 10 години
След като спря да се състезава активно формула 1 ми стана безразлична, наистина велик и уникално добър като човек, малко са звездите като него които остават земни. Дано се оправиш шампионе.
28
0
 
23
 
! Отговори
9 преди 10 години
какво означава *** ски??? Не са *** ските,просто е имало да става за съжаление,а някой човек като се спъне асвалта ли е ***,че си е счупил главата?Дано се оправи Шуми...
27
9
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
И я карам ски ама със супер каска - пазя си я от... казармата.
26
40
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
Михаел Шумахер имал... мозък. Интересна констатация. Че кой с мозък ще кара коли с 150 км и ще се пуска със ски?
25
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стискаме палци, дано се оправиш! С теб сме!
24
3
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Вече започва сериозно да се спекулира със състоянието на Майкъл Шумахер! 1-во той е държан в изкуствена кома, приведен е в нея, и само лекарите могат да преценят кога да го извадят от изкуствената кома! Бил е в съзнание, и е говорел при приемането в болницата! Така, че изгледи да се оправи по-скоро има!

Спонсорирани публикации