Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
1
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
"Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен."Може би разузнавачите са си мислели ,че ще превозва въдици и стръв? А при втория инцидент37 елитни моряци са получили стрес и сърцебиене??Направо си е безобразие! Целият Американски свят "осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА."
242
0
 
4
 
! Отговори
ДО ПУТИН преди 9 години
МАЧКАЙ !
241
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 270Аз не мога да твърдя като тебе, че другите не са създали нищо полезно през живота си, но със сигурност ти не можеш да създадеш една що годе прилична мисъл.
240
3
 
0
 
! Отговори
До 261 преди 9 години
Единствено си прав ти.Не ми се спори с индивиди които не са създали нищо полезно през живота си с главата си ..или с ръцете,а само си губят времето тук да си чешат езиците.
239
0
 
16
 
! Отговори
11 преди 9 години
Инцидентът е с американски ***, а не с руски изтребител. Кво праят хамериканците над Охотско море и ква им е работата там?
238
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Михале, интерпретираш твърде произволно фактите от историята и си силно предубеден.Кой предизвика войната в Украйна. Кой прие цяла Източна Европа в НАТО. Кой започна изграждането на ПРО. Даже прасето усеща когато искат да го заколят. При тези явно агресивни действия ти какво искаш. В името на "демокрацията" Русия да каже "елате западни олигарси и ме изяжте".
237
12
 
3
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До КрaсиГ--264;1994 и 1997 г САЩ, Русия, Англия и Франция подписаха договори с Украйна за гарантиране на териториалната и цялост и независимост затова че се отказва от притежаване на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.Русия наруши договора. Тя и с нас го е правила..
236
3
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До Анонимен--259;Колко хора избиха Японците в Китай и Корея.МИЛИОНИ.Жестокоста на Японците никъде я няма.Скоро гледах по МГМ Австралийски Филм--Кървава Клетва.Съдеха военопрестъпници които са клали свалени летци , Прочетох и някои материали--Клането при ЛАХА.Около 800 пленици са обезглавени. Ами лагерите при БАТААН, строежа на 65 км ЖП линия. Ако Сталин имаше бомба щеше да я хвърли в сърцето на европа. Над лондон, освен бонбардировките са хвърлени 3 400 ФАУ 1 и 2. Защо не ви е жал за тях.
235
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия какво търсят в Охотско море,първо.И второ, на американската армия да започнат да и зачисляват памперси, че за месец, два пъти се подрискаха от страх покрай руснаците и техните самолети.
234
3
 
14
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 9 години
Що обсъждaте минaлото с този "бaй миaл". Погледнете в нaстояще. Трaбaнт дa кaрaш и дa мине нещо нa 30 м. пред теб е рисковaно.Дa не говорим дa прелети някой БРAТУШКA СЪС "СУ".Товa се кaзвa чеaст от секундaтa дa те делят със смъртa.Просто пичове или луди руснaци.Човек с удоволствие дa се преклони пред тяхнaтa смелост и родолюбие.РУСИЯ ОТНОВО Е НAЙ ВЕЛИКA И МОЩНA СТРAНA блaгодaрение нa Влaдимир Влaдимирович .бог~ПУТИН.
233
1
 
4
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До Анонимен--259;За Атомните бомби;След превземането на ОКИНАВА САЩ дават 22 000 жертви което е много за тях.По тяхни разчети за окупация на Япония ще дадат от 600 000 до 1 милион.Тогава воените казват защопохарчихме милиарди за тия бомби.Освен това япония отказва безусловна окупация,не иска окупациони войски,искат те да си наказват военопрестъпниците и не искат да се променят правата на ХИРОХИТО.След първата бомба пак отказват и воените правят превратСледва втората.Как щеше да реагира СТАЛИ
232
0
 
4
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До Анонимен--259;Не съм съгласен с теб.Началник на Стратегическата авиация на Англия е Ген.Артър Харис.Той иска да унищожи 60 германски промишлени града. Правителството е против че ще загинат мирни граждани.Той казва;При война няма мирни граждани защото те работят за военните.Таино от правителството той тероризира мирни граждани.След края на войната той не е награден с най висока награда ,заради тия найщлети.В знак на протест отива да живее в Южна Африка.
231
2
 
2
 
! Отговори
freelancer преди 9 години
мноо спецове тук бе...то не са историци, разработчици на системи за РЕБ, авиоконструктори и прочие.....много мозък се лее много, и много copy-paste...:)
230
1
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До Топ ***--254 ;Имаш в предвид Чуждестрания легион ли? знам че в него е служил Михаил Вазов, брат на Иван Вазов. Той се завръща от там по времето след СЪЕДИНЕНИЕТО. Той е една от жертвите.Възмущавам се че тачим руските герои а забравяме нашите.Всички знаят Ал. Матросов .Ние имаме двама такива герои; ПАСКАЛЕВ и Г.ХРИСТОВ.Единия закрива бункер в Сърбия а другия в УНГАРИЯ.ВЕЧНА СЛАВА.Възмущавам се че се крият много истини от Истирията ни.Разговарял съм с много професори по история .
229
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Михале,В голяма грешка си за Дрезден. Никога Съветския съюз не е искал да бъде бомбардиран града. Бомбандировките над Дрезден, Хирошима и Нагазаки са най-безмислените, необоснновани престъпления,в цялата световна история, в резултат на които за най-кратко време е избито най-много мирно население.
228
1
 
3
 
! Отговори
До Топ Ганчо преди 9 години
Айде не се изказвай толкова подготвен за Хибина... Това не е вградена система, а се закача. Цитираш разработчиците от Калуга, а те самите казват че са го закачали върху СУ-24 и са правили учения в Бурятия известно време преди бета-военно-тестване върху Кук. Така че първо ти си прочети, а тогава се изказвай тук.
227
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михале, трябва повече да четеш и по-малко да пишеш. По искане на Чърчил в средата на януари започва съветската офанзива "Висла - Одер", немците са принудени да изтеглят седем най-боеспособни дивизии и преустановяват офанзивата. А колко са били успешни съди по факта, че за шест месеца от дебаркирането на континента са набреднали до Белгия. Вторият фронт е трябвало да бъде открит през 1942 г. по заявление на Рузвелт. Защо е открит в средата на 44 г. прочети сам.
226
2
 
1
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До до 248--252; Никой не отрича заслугите на СССР за победата над Хитлер. Но не трябва да се отрича и факта за вината на Сталин за ВСВ. Вината н командването и лично на Жуков.Пример;При Халхин Гол и Езерото Хасан войната трае 104 дни. За това време по заповед на Жуков са разстреляни 600 войничета средно по 6 на ден а са наградени само 83. Чак Сталин се възмутил от това,Като се има в предвид че той пусна заповед 227.САЩ дадоха над германия 74 000 самолета и 55 000 летци.
225
0
 
2
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 9 години
Михале забелязва се че обичаш да коментираш по история и по конфликти.Още един съвет.Ако искаш повече да научиш търси хора които са в нещата т.е. момчетата за които се казва че войната е техният занаят,не тези от БА , а тези които си участват редовно-като почнеш от Африка и стигнеш до украина например тези от лежион етранже.
224
0
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 9 години
До Топ ***--251; Бил съм в ссср 18 пъти. 1 път в КИЕВ и 17 пъти в МОСКВА. Бил съм по 10 и по 40 дни.Работил съм в институт и проектирахме технологични нлинии. За Камазкия автомобил, за Двигателни гилзи от 75 до 180 мм.Диаметър.За Колянови валове от 6 до 12 цилиндрови за КОСТАНАЙ, За Харковския тракторен завод, за Одеса ,САСОВО и мн.др.

Спонсорирани публикации