Обама зове за затягане на контрола върху оръжията

"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"
Обновена: 11 юни 2014 14:09 | 11 юни 2014 07:58,
52
Обама зове за затягане на контрола върху оръжията
Снимка: архив, БТА

Президентът на САЩ Барак Обама призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия по повод поредната стрелба вчера в американско училище, предаде ДПА.

В отговор на въпроси по време на среща в Белия дом с представители на социалната мрежа Tumblr Обама каза, че проблемът със зачестилата употреба на тези оръжия, предимно от душевно болни хора, не се свежда до лошото здравеопазване, а до липсата на федерална регулация върху оръжията.

Още по темата
"САЩ не държат монопола върху лудите хора. Те не са единствената страна, която има психично болни, но ние се убиваме един друг в тези масови стрелби в размери, които са многократно по-големи от всякъде другаде", каза президентът.

После попита реторично каква е разликата и си отговори, че в САЩ хората могат да трупат огромно количество оръжие и муниции в домовете си.

Вчера ученик влезе в гимназия в щата Орегон и застреля свой съученик, преди да се самоубие.

В неделя съпруг и съпруга застреляха двама полицаи и още един човек в Лас Вегас, след което сами сложиха край на живота си.

От края на май досега имаше още няколко подобни случая - студент застреля трима души в Калифорнийския университет в Санта Барбара, в университет в Сиатъл бе убит човек и в съдебна зала в Джорджия бе застрелян маскиран мъж, опитал се да извърши въоръжено нападение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: стрелбаСАЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старата мечта на политиците-федерална регулация.Негърчето е доста розово.
40
2
 
4
 
! Отговори
Ристе преди 9 години
Хуаахахаха! Те *** затова още не са им нашокали канчетата на янките. оти знаят, че они сами че4 се изтепат за има-нема 10 години! По училищата секи ден повече жертви отколкото у Славянск, дето млати Град! хуахаха
39
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
В Библията е казано - "Тежко на тия които наричат злото - добро и доброто - зло"Разбирате ли да наричаш тези които се гнусят от извращенията на содомити и подобни - хомофоби и нетолерантни, ограничени и радикали означава да наричаш тези които отстояват доброто - зли.Да наричаш извращенците и *** - прогресивни, различни, инакомислени, модерни и т.н. означава да наричаш злото - добро.
38
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До ТитоВидях за прозорецът на Овертон - да това е начина чрез който гнусотии като *** се прокарват в обществото като нещо нормално, тепърва ще се прокарва инцеста и педофилията.Това се прави от сатанински изчадия, хора обрекли се да служат на дявола - същия баща на лъжите и човекоубиец от Библията. В замяна получават за кратко власт и пари после душите им отиват на вечни изтезания. Тези стратегии за манипулация на общественото мнение се разработват в Института Тависток.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ахаахха Обонго зовял!Тия въоръжиха вяха откачена *** в близкия изток и сега зоват.
36
1
 
8
 
! Отговори
О-бама преди 9 години
Никой ли не хваща нишката - целта е разоръжаване на средно-статистическия гражданин и тотален монопол на държавата над хората. Те знаят, че когато ситуацията излезе извън контрол, тогава гражданите с оръжие в ръцете ще са проблем. А за честите масови стрелби в САЩ само се замислете: - защо ги нямаще преди 10, 20, 30 години когато оръжието беше не по-малко достъпно (има ли статистика?)Очевидно проблема не е в оръжията, а може би не е и в хората, които стрелят...
35
2
 
5
 
! Отговори
До Обама преди 9 години
Ваште деца стрелят и законно носят пистолети на 16г. Стрелят с автомати къртечници снайпери и др. Пушкала... Моя син го водя с мене на лов да го науча да е отговорен и да му покажа че оръжието е страст но е мн.опасно като не се внимава... Забранете ги това при вас не е демокрация а анархия....
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може, Обама, може. Но тогава спирате да продавате оръжия по света.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шимпанзето - Миротворец против оръжията?!?Ами нали оръжейното лоби, заедно с тези с петрола го сложиха на власт? Нали те му дават хляба в ръката?Излиза, че пуска димки, защото иначе ще реже клона, на който седи.
32
1
 
7
 
! Отговори
4 преди 9 години
Ама да си завирате носовете, където не ви е работа - можете! Ми избивайте си се! Не ни пречите!
31
4
 
4
 
! Отговори
до Жеко преди 9 години
Морган Фриймън, Боб Марли, Нил Деграсс Тайсон...Някои от най-добрите блус и джаз изпълнители са ***.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Схемата я знаем, жални призиви за разоръжаване, после американците завладяват, поробват, финансират преврати и майдани.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗТРЕПЕТЕ СЕ ДО КРАК КРАВАРИ!
28
0
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Каза госпожицата, възбудена от американеца и желаеща да слууууша, да слуууша, облегнала глава в скута на американеца, на чаша уиски в дома на американеца.....а после всичко продължи в американския юрган и две клатещи се американски м....я
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 35Престани. Вси4ки разбраха 4е си ***.
26
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
За първи път чувам, че да разказваш как си тъпкал червото, било мнение. Това да си го запази за майка си и баща си, те със сигурност ще се радват, че чедото набива.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До номер 17за 17 не знам но ти си типичен *** . Човека даже не говори за теб и не те поучава а изказва лично мнение. Ти обаче ,типично, се нахвърляш със цялата со простотия и злоба
24
2
 
7
 
! Отговори
жеко преди 9 години
не съм расист ама нека погледнем реално на нещата, кажете ми един *** учен или творец който да е създал нещо уникално с което да остане в историята ... че с какво тоя *** е по различен
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама е домен лицемер, както и целия запад. Разбирай призива - хвърли оръжието, предай се, марш на плантацията.
22
0
 
14
 
! Отговори
До номер 17 преди 9 години
Що за българин си ти, да ни разясняваш колко си велик, а ние какви диваци сме. И на Марс да отидеш *** ще живее в теб. Защото *** обича да показва великото си превъзходство. Вижте го моля ви се, излегнал пърдялника на тревата, мляска ГМО пържоли, бъкани с антибиотици и пие бира от ГМО ечемик.Ние българите - това мръвки и пиене, само по американските филми гледаме, караме на конски ***.