Обама зове за затягане на контрола върху оръжията

"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"
Обновена: 11 юни 2014 14:09 | 11 юни 2014 07:58,
52
Обама зове за затягане на контрола върху оръжията
Снимка: архив, БТА

Президентът на САЩ Барак Обама призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия по повод поредната стрелба вчера в американско училище, предаде ДПА.

В отговор на въпроси по време на среща в Белия дом с представители на социалната мрежа Tumblr Обама каза, че проблемът със зачестилата употреба на тези оръжия, предимно от душевно болни хора, не се свежда до лошото здравеопазване, а до липсата на федерална регулация върху оръжията.

Още по темата
"САЩ не държат монопола върху лудите хора. Те не са единствената страна, която има психично болни, но ние се убиваме един друг в тези масови стрелби в размери, които са многократно по-големи от всякъде другаде", каза президентът.

После попита реторично каква е разликата и си отговори, че в САЩ хората могат да трупат огромно количество оръжие и муниции в домовете си.

Вчера ученик влезе в гимназия в щата Орегон и застреля свой съученик, преди да се самоубие.

В неделя съпруг и съпруга застреляха двама полицаи и още един човек в Лас Вегас, след което сами сложиха край на живота си.

От края на май досега имаше още няколко подобни случая - студент застреля трима души в Калифорнийския университет в Санта Барбара, в университет в Сиатъл бе убит човек и в съдебна зала в Джорджия бе застрелян маскиран мъж, опитал се да извърши въоръжено нападение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: стрелбаСАЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 27Аз лично не защото познавам достатъчно историята за да не мисля че този ден е постигнато нещо значимо за Българите. Сменило се е , частично , турско с руско-турско робство.Виж обявяването на независимостта е нещо което уважавам.Поне са имали смелостта да го направят.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 17Никой не развява флагове. Купуват се едни бири , пържоли и други такива неща. Отива се в един добре уреден чист парк и хората се забавляват. Всеки си прави каквото си иска. И тези които достатъчно умения и способности изкарват достатъчно пари за да не се притесняват за нищо.
19
1
 
15
 
! Отговори
maks преди 9 години
Лицемерно ***!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo prosto .Vseki koito iska orujie da mine psihotest . mai mnogo malko amerikanzi ste poluchat orujie.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е виждал Кольо
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"Щото сте ***
15
1
 
23
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"Вие американците ни убивате ежедневно с вашата глобализация, ислямизация и тотална ***, президенте!
14
2
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Избивате се, защото сте болна и откачена нация, с тотално промити мозъци.
13
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярвате или не живота в тук е много по спокен от лудостта в България. Терорът който съществува в посткомунистическата пропаганда убива много повече от оръжиято в САЩ. Погледнете мизерията около себе си и си помислете в каква духовна *** живеете.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До саниСани ти си едно генетично недоразумение. Хората са генетично подобни навсякъде. Само някой като теб са по прости и неосведомени от други.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рускините умират за този красавец
10
3
 
17
 
! Отговори
сани преди 9 години
Контрол върху оръжията!!!! първо вижте че всичките ви филми са изпълнени с кръв и убийства,в които участват и много млади хора да не кажа даже и деца.Цялата ви държава където се намеси е с убийства и кръв. Вие сте една държава създадена на времето от всички *** и убийци на света,които изклаха коренното население на Америка. Убийствата са генетично заложени още от тогава. Ако ви няма като държава света ще е много по мирен и спокоен.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще им вземат свободата накрая
8
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 9 години
САЩ са най-големият търговец на оръжие в световен мащаб, като често натискат по дипломатически път правителствата да купуват тяхното. Изказването от статията ще засегне ли тази търговия или само ще вземат на лудите пищовите:)
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"-----------Наистина ли?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наличието на оръжие почити във всяка къща прави хората свободни. Няма *** ( мексиканци или друга ***) която да не си дава сметка че всяка баба може да им пръсне мозъка на секундата в която прекрачат краницата на имота. И политици и полицаи и всеки друг си прави сметка че ако докарат някого до безисходица ще действа без да се замисли.И ако това смятате за недостатък живеите си мизерния живот и се молете да ви се размине. За радост мнозинството от Американците не мислят така.
5
0
 
6
 
! Отговори
тито преди 9 години
До ИванИване,понеже виждам ,че си запознат по темата,ти предлагам да прочетеш книгата"Залезът на демокрацията" на Глен Бек---там е доста точно описано това което казваш.Доста точно е описана манипулативната техника "Прозорецът на Оверон"--замислена да определя живота,законите и бъдещето на всяко демократично общество.
4
5
 
2
 
! Отговори
ВЕСКО преди 9 години
ДОЙДЕ ЛИ ВИ НАЙ ПОСЛЕ УМА В ГЛАВАТА ,МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ ? РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ НАЙ ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИТЕ ПРОДАЖБАТА НА ОРЪЖИЕ И ДА ОБЕРЕТЕ ОРЪЖИЕТО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЕЗАВИСИМО ЗАКОННО ИЛИ НЕЗАКОННО Е ТО ! ХАЙДЕ НАПРАВЕТЕ ТОВА ,ЧЕ НАШИТЕ РОДНИ ПОЛИТИЦИ -ПАПАГАЛИ ВИ СЛЕДВАТ НЕОТКЛОННО И БЕЛКИМ СЛЕД 35-40 ГОДИНИ / толкова се движим след вас / И В БЪЛГАРИЯ СЕ СЛУЧИ ТОВА ! ДЕРЗАЙТЕ И ДАВАЙТЕ ТАКИВА ДОБРИ ПРИМЕРИ ,ЗАЩОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕТО В ДЕВЕТАТА И ДЕСЕТАТАДУМА ПО ГОРЕ ВИСИ!
3
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Обонго опитва да оказва натиск за налагане на новия световен ред на антихриста. Повечето от тия престрелки са инсценирани от ЦРУ при т.н. операции Фалшив Флаг (False Flag Operation) както "престрелката" в училището при което участват т.н актьори за кризи (Crisis Actors). За да може да се въведе военно положение и да се правят незаконни арести и изпращане на хора в лагери, хората не може да са въоръжени ... иначе става лошо за тираните сатанисти.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е красив този!

Спонсорирани публикации