Убиха ученик в гимназия в САЩ

Стрелецът също е мъртъв
Обновена: 10 юни 2014 22:16 | 10 юни 2014 22:16, Александър Попов
55
Убиха ученик в гимназия в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Ученик беше смъртоносно прострелян в гимназия близо до Портланд в американския щат Орегон, предаде Асошиейтед прес.

Предполагаемият стрелец също е мъртъв. Полицията е отцепила района, но час след случилото се съобщи, че положението е под контрол.

Въоръжен мъж влязъл тази сутрин в гимназия "Рейнолдс" в град Траутдейл и стрелял по ученик, който е починал, каза началникът на полицията в града, цитиран от Франс прес и БТА.

Това е поредният случай на подобни нападения в или край учебни заведения в САЩ, станали напоследък. На 5 юни 19-годишен младеж беше убит, а още двама души бяха ранени, след като въоръжен мъж откри огън в университетска сграда в Сиатъл. На 23 май студент уби шестима души в университет в Санта Барбара и се самоуби.

Двадесет деца и шестима възрастни бяха убити през декември 2012 г. при стрелба в начално училище в град Нютаун, щата Кънектикът. Трагедията потресе страната, но плановете на президента Барак Обама за щателни проверки при продажбите на оръжие и предложения за забрана на продажбата на боен тип автомати и ограничаване на продаваните количества боеприпаси така и не бяха приети миналата година от Конгреса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: САЩубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"До Nox 40Ти пиян ли си, *** ли, що ли?? Ти дете имаш ли???"Ти си малоумния. Да не би всички избити от правителства през 20ти век да не са били нечии деца?Как живота на няколко лапета ще е по ценен от този на милиони хора?"Кои точно избра да са сред тези "няколко", а?"Тези, които целят цялостно разоръжаване и тъпчат залухави пубери с по няколко вида психотропни медикаменти.Хитлер, Сталин, Мао, Фидел Кастро -- всички имат тенденцищта да разоръжават преди да почнат с масов демоцид.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно. Вече не искам да живея в САЩ. Ще поискам руско гражданство. Една дача в Сибир ще ми дойде добре. В Русия няма мафиоти, не убиват изобщо хора.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия по много показатели не е в Европа и дори не е в Азия по равнище на корупцията, по продължителност на живота, по обем на инвестициите за наука и т.н., Русия е в Африка! Заврете си я отзад вашата пропаганда, *** !
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Количеството на самоубийствата, убийствата и нещастните случаи в Русия е сравнимо със смъртността в Ангола и Бурунди.По продължителност на живота при мъжете Русия заема 160-то място в света, отстъпвайки на Бангладеш.Не ги мислете американците, товарищи. Оправете си собствените ***.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен49Да не би да имаш предвид Русия ? По данни на следствието за 2010 г., 100 хиляди непълнолетни са станали жертва на престъпления. От тях 1700 са изнасилени и убити (по този показател изпреварваме дори Южна Африка).Това означава, че всеки ден в Русия убиват по четири-пет деца.През 2010 г. в страната за извършени 9500 сексуални престъпления срещу непълнолетни, от тях 2600 изнасилвания, 3600 ненасилствени полови сношения. В това отношение само Южна Африка e по-зле.
35
1
 
1
 
! Отговори
Жалко но е така... преди 9 години
И 40 е абсолютно прав.В сегашния случай най-вероятно причината е била в мудното и неефикасно правораздаване,за това този мъж се е решил на тази обмислена и целенасочена постъпка.Знаел е какво го чака и е предприел действие.Нещата явно са били стигнали до там че да няма друг изход от ситуацията и я е решил. Трябва да се знаят подбудите и причините заради които се е стигнало до тук.Предполагам че основния мотив е бил лошото правосъдие и полиция които биха довели до невъзможност за наказание.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американците са изперкали от начина си на живот не от друго,уж америка е наи демократичната държава но това не е така и може би скоро сама ще се самоунищожи,там не се зачита човешкия живот,можеш да бъдеш арестуван на улицата и обвинен че си терорист без изобщо да знаеш че си такъв
33
0
 
3
 
! Отговори
EA преди 9 години
До Nox 40Прочете ли това, което си написал??? Ти пиян ли си, *** ли, що ли?? "По добре няколко деца да умрат (капка в морето на фона на 300 милиона американци..." Ти дете имаш ли??? Кои точно избра да са сред тези "няколко", а??
32
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Тия американци са изперкали тотално мине не мине някои месец и поредното клане на деца.Всите требе да влеят в лудницата. *** ненормалниците цъцъцццц
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да събличат хората по летищата и да ги облъчват със скенери, да си сложат такива на входовете на училищата и университетите, да проверяват кой с какво влиза.
30
0
 
3
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Статистиките са красноречиви: в Англия, Ню Йорк и Чикаго има по-малко престъпления с оръжия, но за това пък има много по-гояма бройка престъпления с особена жестокост (violent crime). За това пък в щатите където населенитето е въоражено има по-малко жестоки престъпления (било с огнестрелни оръжия или не), защото престъпниците не знаят на кого могат да попаднат.В мексико има тотална забрана на огнестрелните оръжия. Това не им помага по никакъв начин, пак са с най-много престъпления на година.
29
0
 
2
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Както казах -- веднага, след като стане нещо такова се почва бученето за по стриктен контрол върху оръжията. Ето и поредното доказателство:dnes.bg/world/2014/06/11/obama-zove-za-zatiagane-na-kontrola-vyrhu-oryjiiata.228555Обонго следва максимата, че не трябва такова субитие да отиде зян, а трябва да се използвува -- да се прокарват идеите за разоръжаване на населението.Never get a good crisis go to waste...
28
0
 
8
 
! Отговори
. преди 9 години
Американците държат на оръжията си , щели да им отнемат свободата , ако им отнемат оръжията , ще каже човек , че в 21 век има свободни хора и кога ли е имало въобще. Говорят за контрол на оръжията , а на практика не само не правят никакви стъпки към някакво решение , но и прогнилите им медии , Холивуд , Фокс , Мокс и т.н. *** *** непрекъснато облъчват хората с насилие и простотии.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 40 NoxTi si bolen. Bezgine. Pchelite sa tezi koito oprashvat rasteniata za da vireiat. Bez pcheli vplanetata zemia shte bade samo ot kamani
26
10
 
6
 
! Отговори
Nox преди 9 години
И ако щете -- мразете ме за този ми коментар, но е истината.По добре няколко деца да умрат (капка в морето на фона на 300 милиона американци... повече хора умират от ухапвания от пчели отколкото от огнестрелни оръжия, не чувам някой да иска да се забранят пчелите), отколкото да умрат хиляди и милиони когато се пръкне следващият Сталин или Мао, защото народа е разоръжен и няма как и с какво да се съпротиви.
25
3
 
3
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Промит мозък това го кажи на майките на убитите деца."Майките на убитите деца нямат на кого да се сърдят освен на това, че няма въоражена охрана в публичните училища.За това пъм много от лобиращите за разоръжаване на простолюдието са лицемери и записват децата си в частни училища, където ги пази въопражена охрана.Повечето от стрелците са на лекарства и стрелят с крадени оръжия (защото не биха могли да минат през background check като са на толкова медикаменти).
24
3
 
8
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"do NoxИди се гръмни."Ха ха, ***! Нещо се натъжи, че някой може да напише някоя и друга истина за разнообразие.Фактът е *** за разбиране -- разоръжени хора лесно се тъпчат. Най-много хора през 20ти са жертва на неестествена смърт в резултат на Democide -- death by government.И понеже като се каже нещо негативно за Америка и политиката им, все трябва да е от "путинофили" или "русофилска ***", призовавам ви да видите какво мисли американец:Infowars comTheAlexJonesChannel youtube
23
2
 
3
 
! Отговори
до 305 преди 9 години
Шемет в Америка живеят 305 милиона колко от тях имат неговия живот.Промит мозък това го кажи на майките на убитите деца.
22
4
 
4
 
! Отговори
Nox преди 9 години
И още:Гледам много безбожно *** коментари от хора, които имат невероятно изкривени представи за Америка, а явно никога не са били там.Вместо да говорите от *** си, пишете на youtube ТheAlexJonesChannel и ако ви отбира главата от английски -- слушайте колко перфектна и чудесна е реалността в Америка от човек, който:е родом от там и реално живее там 40 години;има жена и три деца;има над 15 години практика като журналист;има предаване на над 100 радио станции;има документални филми.
21
3
 
5
 
! Отговори
do Nox преди 9 години
*** се гръмни.