Обама зове за затягане на контрола върху оръжията

"Ние се убиваме един друг с тези стрелби"
Обновена: 11 юни 2014 14:09 | 11 юни 2014 07:58,
52
Обама зове за затягане на контрола върху оръжията
Снимка: архив, БТА

Президентът на САЩ Барак Обама призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия по повод поредната стрелба вчера в американско училище, предаде ДПА.

В отговор на въпроси по време на среща в Белия дом с представители на социалната мрежа Tumblr Обама каза, че проблемът със зачестилата употреба на тези оръжия, предимно от душевно болни хора, не се свежда до лошото здравеопазване, а до липсата на федерална регулация върху оръжията.

Още по темата
"САЩ не държат монопола върху лудите хора. Те не са единствената страна, която има психично болни, но ние се убиваме един друг в тези масови стрелби в размери, които са многократно по-големи от всякъде другаде", каза президентът.

После попита реторично каква е разликата и си отговори, че в САЩ хората могат да трупат огромно количество оръжие и муниции в домовете си.

Вчера ученик влезе в гимназия в щата Орегон и застреля свой съученик, преди да се самоубие.

В неделя съпруг и съпруга застреляха двама полицаи и още един човек в Лас Вегас, след което сами сложиха край на живота си.

От края на май досега имаше още няколко подобни случая - студент застреля трима души в Калифорнийския университет в Санта Барбара, в университет в Сиатъл бе убит човек и в съдебна зала в Джорджия бе застрелян маскиран мъж, опитал се да извърши въоръжено нападение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: стрелбаСАЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
22
 
! Отговори
Ан банана преди 9 години
Господаря на ГЕРБ и Борисов! По-точно това е лидера на партия ГЕРБ а не Кафеварката!:)

Спонсорирани публикации