Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
26
 
! Отговори
войнствен атеист преди 9 години
Мюсюлманското население в Норвегия наброява 2.4% (от 5 милиона души), почти всички от които са имигранти от други страни (норвежците, приели исляма, наброяват към 500, или 0.01% от населението).Интересното е, че според някои източници, почти 100% от изнасилванията в тази страна са извършени точно от ислямисти.Така че анонимник 73 да не коментира много-много какво се смята за приемливо в исляма, ако може.
59
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В съвременния свят да се ожениш за 12 годишна е единствения начин за да се ожениш за девствено момиче.Последната жена на пророка Мохамед е била 12 годишна. Пък мюсулманите си го почитат, не виждам да го укоряват за това.
58
3
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
Аха след 21-на би трябвало да не е дете вече! Но за някои и на 47-м са още деца! -:(пп. след 22-ве е идеална възраст за възпроизводство - физическа и емоционална зрялост би трябвало да е! Айде не обеснявай, че след 36-т е добре да се ражда!
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, ако тя беше на 22, а той на 47 дали нямаше да е мнооооого по-различно? ;)
56
0
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Забележка към автора на статията: Би трябвало да сложите в заглавието кавички "Тя" за да се подразбира, че не е истина, иначе статията ви се явява насочена и умишлена провокация срещу норвежските деца. Имате неточности в превода и предаване на информацията.
55
0
 
1
 
! Отговори
от 64 преди 9 години
0коментар 64 /до 61/ е до 60 пряко от Норвегия
54
0
 
15
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Лъжеш се! При ромите в БГ на 12-13т години си сключат брак всяка седмица , но по техните си правила! Брак наричат съвместното съжителство което не е граждански брак по БГ законодателство с обвързващ договор!
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 14 години вече могат, според БГ законите, хващаш две 14 годишни девойки и ги водиш в мола да им накушиш парцалки и *** и после какви умения само ще ти покажат, ама 12 години когато вече е зряла жена да се жени не може.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе жената трябва да узрее, са стане на 35-40 години да се развие прихически и тогава да се жени. На 12 години и е рано.
51
7
 
11
 
! Отговори
момче преди 9 години
значи не е проблем че момичета не ходят на училище на 13 години, а почват да се плющят като разгонени котки, а е проблем да свият семейно огнище?Аз лично не виждам голям проблем.Аз съм на 36г и съм имал няколко връзки, но са много малко, а и не съм живял с жена и дефакто много от момичетата на 18-20г са доста по напред с материала от мен...
50
2
 
38
 
! Отговори
пряко от Норвегия преди 9 години
Правите ли разлика между цел на кампания с този блог и действителност? Блогът е създаден и воден от детска организация , името на детето е измислено, а целта на блога е да се спрат 32000 сватби на ден по света с малолетни. Както и да се види реакцията на хората, нещо, като анкета.Споко! Няма да има сватба в събота, тъй като булката е измислен герой в тази кампания>
49
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е педофилия...
48
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Испания законът казва, че на 13 години могат да се женят. И какъв им е проблема на Норвежците с женитбата - страна където масово неофициално се практикува педофилия в семействата под формата на инцест женитбата им е проблем. Един баща може да има сексулани отношения с 9 годишната си дъщеря и това се толерира като кавалерско прегрешение, а ако се ожени на 12 е проблем. 99% от 12годишните са вече зрели жени и прихически и физически.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18 г. вече е имала няколко брака или партнора
46
0
 
7
 
! Отговори
мнение преди 9 години
До галактикаМного родители са безотговорни! Дори когато децата са в периода на пубертета и най- им е необходима помощта на зрелите родители, родителското тяло отсъства - ходи да припечелва и няма време да обърне необходимото внимание на наследниците си! А пък пубертета е криза на възрастта - хормоните бушуват, тялото се променя! Материала в статията според мен може да се погледне, че зрелият мъж / 37-м за 12-т год. си е педофил - по малка разлика поне да бе/ поема отговорността за девойчето!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
lyubomircholakov.blog.bg/poli...05/16/.1110817
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ученичките почват полов живот вече и на 11-12 г.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЯ НЯМА ДА СЕ ЖЕНИ НАИСТИНА! ТОВА Е РЕКЛАМЕН ТРИК, ЗА ДА ВИДЯТ ХОРАТА КАКВО СТАВА ПО СВЕТА!
42
2
 
9
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ти така ли си заченат , кой е баща ти .. комшията или водопроводчика или някой неизвестен че мислиш по този начин...
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което явно не схващате е, че това е начин да се образоват хората за проблема по света, а не да се легализира педофилията. Толкова ли сте слепи?

Спонсорирани публикации