Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"

Държи "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено"
Обновена: 13 яну 2015 14:01 | 13 яну 2015 10:04, Елка Василева
247
Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Карикатура на пророка Мохамед ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В. "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено".

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой на "Шарли ебдо" след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника MLP /Messageries lyonnaises de presse/, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес. Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия.

Още по темата

Новият брой на "Шарли ебдо", който е известен със своите сатирични нападки към исляма и други религии, ще включва карикатури на Мохамед, както и на политици и други религии, съобщи адвокатът на изданието Ришар Малка.

При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шарли пострада-защото всички останали са мършички.Само в България има 20 вестника и 10 списания а ако вземем цяла Европа и Целия демократичен свят то те ще са хиляди и ако всички солидарно бяха публикували тези карикатури това нямаше да се случи
126
1
 
5
 
! Отговори
, преди 9 години
Ционизмът е култ,всеко който иска да знае същността му ,тя е описана в Универсален Ционизъм на Радишевски .Падането на Средния изток и Велик"Израел"са падане на човешката цивилизация.Разбира се Исус Месията ще се върне и ще оправи нещата,но тези които ще приемат антихриста за"Бог"което ще се изисква ще последват сатаната,антихриста и фалшивия пророк.Така е казал БОГ в Новият Божи Завет!
125
2
 
9
 
! Отговори
, преди 9 години
Заглавие след Париж,че Асад строял тайно ядрен обект под земята,анонимен източник и добавка,че"Израел"не знаели.ХА,ХА,ХА!ЛъжИТЕ СА ТОЛКОВА НАГЛИ,ТОЛКОВА ДОЛНИ ,ТОЛКОВА ПЛИТКИ,
124
5
 
22
 
! Отговори
, преди 9 години
АЗ НЕ СЪМ ЧАРЛИ,АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН .Следователно отхвърлям манипулациите срещу мюсулманския свят ,за новите войни на терористични ционистки режим,който търси подкрепа за войните за Велик"Израел"под антихриста.Всеки тероризъм е осъдителен-еврейски и ислямски и патагонски.Християнският свят се изправя планирано срещу мюсулманския,Сирия се бомбардира от ционисткия режи като предизвикателство за война,не стана,лъгаха за хим.оръжие,лекуват терористи в полеви болници,избиват стотици деца,хиляди невинни обградени хора за сатанистката си кауза
123
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
атентатът е дело на цру и компания и не може да заблуди нормалните хора,а шарлито е признак на деградацията на света.карикатурите са повод а причината за атентатите е престъпната западна система наложена насилственно от сащ и компания
122
4
 
21
 
! Отговори
. преди 9 години
Шарли, Шарлатан- все едно и също е.
121
1
 
21
 
! Отговори
шарлатани преди 9 години
Оказа се, че т.н. европейски лидери изобщо не са ходили на траурния марш в Париж. Закарали са ги с коли на някаква странична улица, направили са им снимки, качили са ги отново по колите и са ги върнали в Президентството. След това, чрез монтаж, показваха на телевизионните зрители, че все едно и те демонстрират, заедно с народа на Франция. На това му казват мошеничество.
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези припадъци на Мохамед са били всъщност бесовски припадъци.Затова корана е всъщност бесовско творение.
119
3
 
13
 
! Отговори
агент преди 9 години
Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия.....дадоха свидни жертви но оцелелите ще припечелят някой лев.....ко да праят съдба....
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката ми прилича на евреин.Всъщност Мохамед е евреин по майка.Исляма е измислица на евреите, за да отслаби християнството.Мохамед е бил най-вероятно епилептик, който след епилептичните си припадъци е твърдял, че е имал "видения" и ги е разказвал на разни хора. Тъй като не е можел да пише, то тези "видения" са записвани от тези хора. След време се събират в една книга част от тези "видения".Много от тези записи обаче се изгарят. Съврменнията коран е някаква част от тези "видения".
117
3
 
13
 
! Отговори
агент преди 9 години
..търсят си белята...а както вече станахме свидетели човек ако си го търси вероятноста да си го намери е реална..................
116
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Тия евреи се опитват цяла Европа да въвлекат в тая тяхна война.Аз не съм(как беше)шарли..
115
2
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Абе онези които се подиграха с портрета на Левски също ли бяха "шарли".
114
4
 
9
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 9 години
Твърдиш някаква пълна глупост на която сам не вярваш, но търсиш *** да ти повярват: че всички ислямисти, са от бившата партия БААС на Садам... понеже били сунити!! Това е пълна глупост, като се има предвид че 1. Баас преследваше радикалния ислямизъм. 2. Сунитският свят е огромен (Ирак са малцинство даже) и всичките им режими са приятелски със САЩ - СА, Катар, Бахрейн, Йордания, там са им лагерите,а и да не забравяме либийските борци за демокрация.На какво отгоре сочиш пръст към Садам и обвиняваш хората му в ислямизъм? Да беше в комунизъм, разбирам, ама в ислямизъм?! Гледай към прияте
113
4
 
15
 
! Отговори
Михаил преди 9 години
До Анонимен 159Да бе, ама дори и засегнат, нямаше да тръгна да убивам заради рисунката. Можеше да свия рамене и да си кажа, че съм по-умен от художника. Или пък и аз щях да нарисувам нещо в отговор... Няма оправдание за убийството!!!
112
9
 
14
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Порокът Мохамед трябва да иде на бунището на историята!!!Не комунизъма,фашизъма,капитализъма са опастност за цивилизацията,а ислямизъма!!!
111
3
 
12
 
! Отговори
Eba si преди 9 години
govedata frenski
110
4
 
20
 
! Отговори
... преди 9 години
Просят си война, тия откачалки.
109
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте сега другари, проблемът се корени другаде..обяснявам за разни атеисти и като цяло не толкова религиозни хора.. за мюсюлманите религията и конкретно личността на пророка Мохамед заема много важно място в техния живот, над семейство, приятели, дори над самите тях. И представете си едни хора си правят гавра с нещо, което е толкова значимо за тях.. да речем някой да направи карикатура за майката на един от вас .. дали няма да се засегнете ..помислете си ..
108
7
 
9
 
! Отговори
до Ястреб преди 9 години
ей човече като ти чета излиянията виждам че ти си точно доказателството за мюсюлманското двуличие, пишеш на български, живееш на запад, имаш вероятно и осигурена работа и живот но прокарваш лъжи украсени с по някоя полуистина. Въпроса е какво правиш тук? Заминавай в близкия изток или там от където си, изповядвай си религията и недей да философстваш защото нямаш капацитет за това.