Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"

Държи "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено"
Обновена: 13 яну 2015 14:01 | 13 яну 2015 10:04, Елка Василева
247
Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Карикатура на пророка Мохамед ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В. "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено".

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой на "Шарли ебдо" след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника MLP /Messageries lyonnaises de presse/, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес. Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия.

Още по темата

Новият брой на "Шарли ебдо", който е известен със своите сатирични нападки към исляма и други религии, ще включва карикатури на Мохамед, както и на политици и други религии, съобщи адвокатът на изданието Ришар Малка.

При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс."Сега - 3 000 000. Друго си е да изкараш малко стинки от смъртта на колегите си.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам кое и е мешното на тази карикатура. Даже не виждам кое и е и обидното. Просто някакъв брадат чекидж** с топки на главата.
85
4
 
12
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До ОдисейТова е подписа на Шарли - барне ли някъде, след това там потичат реки от кръв! И няма значение де бърка, резултатът винаги е един и същ! Справка - Ирак, Сирия, Либия, Югославия, Украйна, и в много близко бъдеще - Балканите!
84
5
 
20
 
! Отговори
СТИГА бе преди 9 години
Стига с това Шарли бе...писнахте ни вече---ВАШИТЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ отвратиха хората.Вие още ги въоражавайте тези главорези,пък после си ревете....Лицемери долни....
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По дяволите с тези педофили.
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция призна Палестина и беше наказана. Познайте от три пъти от кого .
81
3
 
9
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
Ами да, ирландците в Северна Ирландия и гърци, италианци и пр. Всичко е политика, дори и тоя Шърли. Политически игри, а играчите използват фанатиците.
80
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моите съболезнования за убитите , но тънката граница в цялата тази долна манипулация е едно да осмиваш поп, ходжа,равин,епископ, монах и други слуги на Всевишния, които има и за какво да бъдат осмивани , но друго е да осмиваш Всевишния и всеки трябва да знае границата на уважението между вярващия и атеиста"Бог забавя , но не забравя"
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маймуни...много се навъдиха
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 97Кой те дразни - май този, който е разрешил воя от минаретата. Не е луд който яде баницата.....
77
1
 
6
 
! Отговори
Православен преди 9 години
Ако се вгледате по-детайлно в карикатурата, освен шапката и главата които приличат на та*аци и ****, то и очите и носа също са такива. Плоско, господа сценаристи
76
2
 
10
 
! Отговори
mm преди 9 години
1 000 000 мююлмани,живеещи и получаващи помощи в Англия,не говорят английски,,,Без коментар,,,
75
5
 
11
 
! Отговори
mm преди 9 години
До,,,Определено тая работа вече се размириса.Разбирам да осмиват ислямисти, фундаменталисти, екстремисти и друга подобна *** и да им правят карикатури. Обаче какво им е виновен Пророк Мохамед ми е напълно непонятно."Шарли ебдо" представя Мохамед по този начин,тъй като самите ислямисти-убийци,го представят такъв пред света-налагащ вярата им чрез жестокост и кръв.Да си чул за християни-радикалисти,извършващи атентати?
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига с тоя цирк ! Свобода на словото, дрън-дрън !
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с Шарли - то и с куличките нещата май не са съвсем както ни ги описват. Може след 50 години да се чуе
72
2
 
13
 
! Отговори
И кво? преди 9 години
Голяма работа. Политиците си развяват задниците по площадите и се правят на много добрички, а терора в Европа ще продължи, защото западняците я напълниха с ислямисти. При толкова много африканци в Европа е нормално да има и тероризъм. Мюслитата са 600 години след нас белите хора.
71
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И християните и мюсюлманите сме жертви на едни и същи световни кукловоди. Засега само ни пробват.
70
10
 
5
 
! Отговори
хой хой ето завой преди 9 години
До Анонимен 97Защото атакиста от своите руски господари се е научил да мрази европа, и иска *** да избиват колкото си може повече хора. Също така атакиста си мечтае за строг господар, и личната свобода и хуманитарната традиция са му чужди.
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смъртта продава добре!
68
1
 
6
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Има неща, които, эа да се случат, не е нужно някакво действие!!! Понякога е по-добре, просто да се иэчака!!!