Трагедия в морето: Мюсюлмани хвърлили християни зад борда

В Италия са арестувани 15 души, повдигнати са им обвинения
Обновена: 17 апр 2015 14:04 | 17 апр 2015 10:52, Елка Василева
102
Трагедия в морето: Мюсюлмани хвърлили християни зад борда
Снимка: архив, Reuters

Италианската полиция е арестувала 15 имигранти мюсюлмани, за които се подозира, че са изхвърлили 12 християни зад борда на плавателен съд, превозващ нелегални емигранти към Италия, предаде Би Би Си.

По думите на очевидци на лодката избухнал скандал, при който емигранти християни от Гана и Нигерия са били изхвърлени в морето.

Предполага се, че всички те са загинали.

Общо по данни на италианските правоохранителни органи на борда на плавателния съд са се намирали 105 души.

Полицията в град Палермо съобщи, че на арестуваните са повдигнати обвинения в убийство с усложняващи обстоятелства на религиозна почва.

Обвинените са от Гвинея, Мали, Кот д'Ивоар и Сенегал.

Очевидци на инцидента са разказали, че след като мюсюлманите изхвърлили 12-те християни зад борда, останалите се хванали за ръце и образували жива верига, така че да избегнат същата участ.

Друг плавателен съд с емигранти, тръгнал от Северна Африка към Италия, се обърна в Средиземно море в четвъртък. Над 40 африкански емигранти са загинали.

В сряда при подобни обстоятелства са загинали над 400 емигранти. Според оцелели от плавателния съд сред загиналите е имало много деца.

Междувременно властите в Италия за пореден път призоваха Брюксел да помогне при разрешаването на проблема с нелегалната имиграция от Северна Африка. Италианският вътрешен министър обаче заяви в сряда, че до момента Италия не е получила адекватен отговор от ЕС.

По данни на върховния комисариат на ООН за бежанците през 2014 г. близо 3 500 души са загинали в Средиземно море при опит да стигнат до Европа. В рамките на операцията „Маре Нострум“, която се финансираше от Италия, през 2014 г. са били спасени над 200 000 нелегални имигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо идват в християнска Италия ,да търсят помощ от християни!Това е Европа днес , за съжаление !
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тези мюсюлмани идват в нашата християнска Европа ...Ами, като не могат до такава степен да понасят християните, защо идват тук?!
60
1
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Сатанисти
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямистите имат много силни лобита и фондации и са на всяко политическо ниво, малко и голямо. Пропагандата която излъчват може да засрами Гьобелс.
58
1
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
А,нищо чудно!След някоя и друга година,тия същите ще изхвърлят европейците от домовете им и ще ги колят по улиците!Ама толерантността е хубаво нещо-струва си да умреш за нея!(И някой *** да се настани в къщичката ти)
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредно доказателство,че ислямистите никога няма да се интегрират, а целта ив е завземането на Европа!Затова не трябва изобщо да се допускат до Европа и никаква толерантност!
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече от 10 000 емигранти от Африка са спасени само за една седмица. Тези хора се преселват и завинаги променят демографията в Европа. Факт.
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31Само че българите се приспособяват към бита на другите култури и не отиват с изисквания за специални привилегии. Работят и не раждат дете всяка година. А тези "мигранти" където отидат налагат своите традиции, искат време за молитви по работа, и дори се сърдят ако жените покажат лакът в офиса. Имам личен опит.
54
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво чакате *** да се внедрят дълбоко в нас и в удобен за тях момент да избухне война която да водим на собствена територия срещу съседи и колегиТова ли чаката толерантни ми ЕС
53
2
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Толерантността е най-големия бич на цивилизования човек от който съвременните хора трябва да се избавят ако не искат да станат жертва на примитивни същества
52
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Италиянците да бяха потопили цялото корито с маймуни, сега нямаше да се занимават с глупости.
51
1
 
29
 
! Отговори
Око за око,зъб заЗъб преди 9 години
Сега да натоварят тези 15 убийци на един военен катер и да ги изхвърлят зад борда на същото място, където са хвърляли те своите жертви!В кой век живеем, та да се противопоставяме едни на други на религиозен принцип и да се избиваме взаимно?! Това е безумие!
50
25
 
7
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
не се занимавайте с африкански истории кой кого е хвърлил в морето да си берат сами грижите,като толкова знаете вземете *** християни да ви се качат на главите и да ви оплождат и после да ревете от къде ви е дошло белята!
49
2
 
52
 
! Отговори
вед преди 9 години
мюсюлманите като искат да живеят в демокрация да си я направят в техните си държавинямат място в европа
48
1
 
31
 
! Отговори
2 преди 9 години
с нашата толерантност и нас ще ни изколят след време
47
0
 
8
 
! Отговори
учуден преди 9 години
До Анонимен 55а ти защо не се научиш да пишеш
46
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За6то Русиия не поеме тези емигранти.Мафията никога не обича и не обръ6та внимание на просяците.Америка ги прютява.Гн Путин във кои среди хора го слагате и гн Обама.
45
4
 
3
 
! Отговори
? преди 9 години
do AzА има ли голяморусия и старорусия?
44
5
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 9 години
До AzТака като те слушам, май искаш да си ни "приберат" и нас.Вие комунистите сте неспасяем случай.
43
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявай за руснаците, миналата година си пробраха 2 млн християни в Крим, предстои да си приберат и още 15тина млн в Новорусия, а може и още няколко от Малорусия. Освен това раждаемостта сред руснаците християни постоянно се увеличава и целта на държавата е да я увеличи още повече.-----------Леле как ме разсмя, човече ;))))))

Спонсорирани публикации