Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!

Отровиха бременната Айра, рожба на "Очи на четири лапи"
Обновена: 29 апр 2015 14:00 | 29 апр 2015 12:30,
230
Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е отровено преди дни в парка на столичния квартал "Редута".

Това разказа пред Dnes.bg Снежана Стойчева, жената, която се грижила за Айра от януари насам, когато тя и семейството й решили да вземат лабрадора.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи на хора в неравностойно положение.

Основната причина жената да реши да се грижи за куче от "Очи на четири лапи" обаче била друга - покойният й син настоявал семейството да гледа животно, което ще помага на други хора. Затова няколко месеца след смъртта му Снежана решила, че трябва да изпълни неговото желание.

Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева
"Изключително бързо се привърза към нас, лабрадорът е много интелигентно куче, създадено да помага на човека. Та ми беше изключително нужна и полезна, вдигна ме след смъртта на сина ми", каза със сълзи на очи Снежи, която е наш колега – мениджър на сайта Imoti.net, част от медийната група на Инвестор БГ.

Тя ни сподели как била в непрекъснат контакт с хората от "Очи на четири лапи", които посещавали дома й, за да видят в какви условия живее кучето и как се отнасят с него. Снежана много пазела Айра, разхождала я на строг повод, пазела я да не яде боклуци, дори я извеждала с намордник.

Въпреки всички взети мерки - Айра е отровена, а това се случва на 25 април, точно година след като е загубила сина си.

Снежана снощи е подала сигнал в полицията, но първо днес трябва да стане ясно с какво точно е отровена Айра, за да има разследване на случая.

"Предположенията на ветеринарите е, че това е специално подготвена отрова, която може да убие до 30 кг живо същество. Та това може да бъде и дете? Когато се разгони през март, от фондацията я заплодиха от специално подбран баща. Трябваше да роди в края на май. А сега аутопсията откри в утробата й 8 бебенца", възмути се тя.

"Може би ще си взема отново куче, но трябва да мине време, защото сега съм смазана. Не искам да допусна, че това е възможно, казвам си: Да не би пък да не е отрова, инфаркт да е получило кучето. Не искам да повярвам, че може да има толкова мразещ човек, защото той правейки подобно нещо, е мразел всички", заключи Снежана Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трагичното не е че народа е *** и злобен, а че дори не се замисля когато го прави.
147
3
 
1
 
! Отговори
djani преди 8 години
Виждам, че дори и войната на прага ни в Украйна не предизвиква толкова бурна полемика. Познавам хора от най-комерсиалната природозащитна организация "Четири лапи" в предишната си битност на управител на приют за безстопанствени животни. Изхождайки от опит и наблюдения написах новела за съдбата на четириногите и как би изглеждало окаяното ни общество в техните очи. Части от нея са публикувани в редица сайтове и се радват на голяма популярност. Търся издател, за да се замилите и посмеете от сърце.
146
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Не се знае дали е отровено или просто си е умряло кучето от вирус или друго,но веднага бомбастични заглавия и клетви от разни ненормалници,дето нямат куче или котка , но винаги са на предна линия с клетвите си
145
2
 
12
 
! Отговори
Иванова преди 8 години
С очите си видях как заляха улично куче с вряла вода, за да го прогонят, "защото мястото му не било там!?" Мястото беше на гърба на хотел "Шератон" в София, непосредствено до ротонда "Св. Георги"!? Обяснението дойде от господина, охраняващ сервизни помещения на хотела. Беше много спокоен и като че ли бяха извършили нещо съвсем нормално! Бях с група от 11 човека мои гости от чужбина. Те видяха всичко! Останах потресена, а те-още повече! Потънах в земята от срам!
144
3
 
7
 
! Отговори
нона преди 8 години
Убихте прекрасно, умно и добро кученце
143
3
 
9
 
! Отговори
ели преди 8 години
До Гошо Пернишкия Уважаеми Гошо ПЕРНИШКИЯ. Хайд да отидеш в общината и да разгледаш схемата и разпределението на парка и да видиш какво пише там, а именно кои са местата,определени за кучета. Да не говорим,че както по цял свят,така и у нас парковете и градинките се водят обществени места,които са досстъпни за ВСИЧКИ! Никъде не е казано,че парковете трябва да се превръщат в детски градини и ясли,с въргалящи се наоколо памперси.
142
0
 
6
 
! Отговори
Мария преди 8 години
До СЪДБААз не зная вие точно в кой мегаполис живеете.Аз живея във Великобритания.Там срещам хора с кучета водачи.По телевизията ежедневно призовават хората да дадат сума за отглеждане на такива кучета.Така че явно не живеете във Великобритания.Но за инфраструктурата съм съгласна с вас.Няма скоро да имаме в скоро такава в България.
141
18
 
3
 
! Отговори
СЪДБА преди 8 години
Това с кучетата водачи е някаква нашенска приумица за оправдаването на някакви средства, предоставени от организации.Живея в столицата на европейски град (мегаполис) и ежедневно имам възможността да срещна незрящи хора. Никой от тях няма нуждата от подобно куче ,поради факта че инфраструктурата е пригодена за тях. Но никой не роптае за липсата на такава в България. Не тъжете за кучето ! Тъжете за хората, които имат нещастието да ощетени не само от природата, но и от държавата, в която живеят.
140
9
 
7
 
! Отговори
dido преди 8 години
Няма злоба в народа има безхаберие и келепир в държавата. Само тук кучетата убиват хора. Не обвинявам тези които са го направили, разбирам ги. Лош късмет за хубавото куче, но това говори за мърлив/ва стопанка/стопанин, които не е следил какво прави и яде собственото му куче докато е на разходка с него.
139
6
 
4
 
! Отговори
dido преди 8 години
Жалко за кучето, тези са много хубави и умни, но проблема не е едностранен и откачените бабички разнасящи и хранещи уличните *** край блока носят също вина и мизерниците, които перат пари с кучешки приюти и имат само финансова изгода от многобройните *** по улиците също са толкова виновни. Като сте тръгнали да храните кварталните кучета в градинката където си играят децата ми и те се завъждат там , като го храниш и гледаш си го взимай в къщи и не реви. На хората им писва .
138
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много злоба в този народ! Като си помисля измежду какви хора живея и ме хваща страх.
137
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 8 години
Наистина Лабрадорът е страхотно любящо същество!Съжалявам за случелото се.
136
5
 
7
 
! Отговори
до 192 преди 8 години
А защо да не си разхождам кучето в парка? На тоя парк от 40 години му викат КУЧЕШКИЯ ПАРК, ти ли ще ми кажеш къде да си разхождам кучето??
135
3
 
11
 
! Отговори
kotkar преди 8 години
Като се вкара в България закон за убито куче или котка---три години затвор,както си е на запад,тогава всичко ще се оправи.Особено в наште затвори където една година е равна на десет в шведски например.
134
15
 
6
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 8 години
От другата страна на парка Гео Милев има зелени площи, при стадион Академик. Но кучкари, не разхождат там песовета е си умират да о**ат парка и да направят от прясно посадените цветя пустиня! Мен ми писна да чиста обувките на децата от кучешки ла*а. Сега съм поръчал най-мощните кучегони от щатите, решението е на целия блок. Ще се инсталират към парка. То не се издържа от кучета. За жалост животните не са виновни. Стопаните са ялови.
133
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омразата и жестокостта ВИНАГИ се проявяват от чувството за лична безполезност и лично нещастие! На всички, които тровят и измъчват животни, и на всички, които в този форум "излъчват" извратено доволство от подобни актове, ще кажа само едно - говорите и се държите така, защото осъзнавате колко сте мразени - от всички, и най-вече - от самите себе си! И тази всекидневна омраза / и самоомраза/ е Вашето наказание. Вие живеете точно там, където ви е мястото - във вашия собствен ад!
132
1
 
10
 
! Отговори
много селяни преди 8 години
с кеф бих те вързал и бих те развел из Лондон с шутове ,затова сме заринати от мръсотия от такива прости ***,с сигурност всяко едно кутре е по Интелигентно и доста по ДОБРО от такива като теб
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени човека е звяр и постоянна го доказва въпреки че има повече мозък
130
11
 
3
 
! Отговори
Ей преди 8 години
"Покрай сухото, гори и суровото"- българска поговорка която преведена на кучкарски език гласи: Избийте бездомните *** и спасете "Очи на четири лапи".
129
0
 
15
 
! Отговори
MadSlav преди 8 години
До ccКато си толкова отворен отрови собствениците! Кучето, не е виновно на никого. То се разхожда там, където го заведът. Аз имам куче и повярвай ми след нас, никога не е оставено нещо, което да подсказва, че сме били там.Всичко зависи от стопаните!

Спонсорирани публикации