Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!

Отровиха бременната Айра, рожба на "Очи на четири лапи"
Обновена: 29 апр 2015 14:00 | 29 апр 2015 12:30,
230
Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е отровено преди дни в парка на столичния квартал "Редута".

Това разказа пред Dnes.bg Снежана Стойчева, жената, която се грижила за Айра от януари насам, когато тя и семейството й решили да вземат лабрадора.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи на хора в неравностойно положение.

Основната причина жената да реши да се грижи за куче от "Очи на четири лапи" обаче била друга - покойният й син настоявал семейството да гледа животно, което ще помага на други хора. Затова няколко месеца след смъртта му Снежана решила, че трябва да изпълни неговото желание.

Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева
"Изключително бързо се привърза към нас, лабрадорът е много интелигентно куче, създадено да помага на човека. Та ми беше изключително нужна и полезна, вдигна ме след смъртта на сина ми", каза със сълзи на очи Снежи, която е наш колега – мениджър на сайта Imoti.net, част от медийната група на Инвестор БГ.

Тя ни сподели как била в непрекъснат контакт с хората от "Очи на четири лапи", които посещавали дома й, за да видят в какви условия живее кучето и как се отнасят с него. Снежана много пазела Айра, разхождала я на строг повод, пазела я да не яде боклуци, дори я извеждала с намордник.

Въпреки всички взети мерки - Айра е отровена, а това се случва на 25 април, точно година след като е загубила сина си.

Снежана снощи е подала сигнал в полицията, но първо днес трябва да стане ясно с какво точно е отровена Айра, за да има разследване на случая.

"Предположенията на ветеринарите е, че това е специално подготвена отрова, която може да убие до 30 кг живо същество. Та това може да бъде и дете? Когато се разгони през март, от фондацията я заплодиха от специално подбран баща. Трябваше да роди в края на май. А сега аутопсията откри в утробата й 8 бебенца", възмути се тя.

"Може би ще си взема отново куче, но трябва да мине време, защото сега съм смазана. Не искам да допусна, че това е възможно, казвам си: Да не би пък да не е отрова, инфаркт да е получило кучето. Не искам да повярвам, че може да има толкова мразещ човек, защото той правейки подобно нещо, е мразел всички", заключи Снежана Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошоНикога не си го виждал според мен. Ама си много сигурен, че никога няма да си от другата страна... По-скоро исках да отбележа, че примерът който даваш на детето си, може да се обърне срещу теб. Аз камъни по дървета не хвърлям, така че не се тревожи
107
2
 
6
 
! Отговори
Теди преди 9 години
До Асса 140 Не съм ***, не се притеснявай .Добре според теб уличните животни откъде са се появили- можеш ли да ми обясниш ,че ми е любопитно?????
106
0
 
6
 
! Отговори
ВАНЯ К преди 9 години
НАПИШЕ СЕ СТАТИЯ И КАТО СЕ ЗАПОЧНАТ КОМЕНТАРИ.......НЕ ТОЛКОВА ДО ТЯХ, КОЛКОТО ДО ОБРЪЩЕНИЯТА В ТЯХ!!!! ДАДЕНА СТАТИЯ Е С ЛОША НОВИНА, ГЛАВА МЕ ЗАБОЛИ, НО КАТО ПОЧНА ДА ЧЕТА И ОБРЪЩЕНИЯТА, КОИТО НИЕ ТУК БЪЛГАРИТЕ СИ КРЕЩИМ..НЯМАМ ДУМИ.МОЛЯ ВИ СЕ, КОМЕНТИРАЙТЕ СИ, КАЗВАЙТЕ КОЙ НЕ Е ПРАВ, НО НЕКА ДА Е БЕЗ ОБИДНИ ОБРЪЩЕНИЯ, БЕ ХОРА!!! ИЗЛИШНА ЕНЕРГИЯ ЛИ ИМАТЕ, ЧЕ СЕ МРАЗИТЕ ВСИЧКИ!/нарочно написах с големи букви/
105
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
до 153: Никога не е яло! Ако политне към мен ще те хвана
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
150: А детето ти нникога ли не е яло от земята? Пък много хубав пример за него - с камък по муцуната. Ами утре ако камъкът политне към теб, а?
103
18
 
7
 
! Отговори
Окончателно решение преди 9 години
А бе не ръсете отрова бе купете си арбалети и прашки и им таковайте мамата на тея ***.
102
14
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Като е обучено куче, що яде храна от улицата ... и на мен ми писна от улични *** навсякаде и в Истанбул не е така, като държавата не взима мерките - всеки се спасява поединично. Ако ме ухапе мен или детето ми на улицата директно с камъка през муцуната.
101
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
До До 131Опитвала съм с "инициатива" - не става. Никой в общината не е заинтересован и облагодетелстван от това заграждение. Ако проява "самоинициатива" - вече е незаконно строителство!
100
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
от малка съм между кучета. БАЩА МИ БЕШЕ ЛОВДЖИЯ И ИМАХМЕ МНОГО КУЧЕТА СЕГА СЪМ НА 56 ГОД. СПОМЕНА ЗА ЕДНО ОТ КУЧЕТАТА НИКОГА НЕ МЕ НАПУСКА . НА ВРЕМЕТО ПРЕЗ 70 , 80 ГОД НЕ БЕШЕ СТРАШНО , НО ВИНАГИ КОГАТО ОТИВАХМЕ НА КИНО И ПОСЛЕ НА ТАНЦИ КУЧЕТО ВИНАГИ НИ ЧАКАШЕ ПРЕД ВРАТАТА НА ЗАЛАТА И СКИМТЕШЕ ДОКАТО НЕ СИ ТРЪГНЕМ С БРАТ МИ И ПРИЯТЕЛКАТА МИ .КУЧЕТО Е ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО .ЛАБРАДОРИТЕ СА СТРАХОТНИ . ДА НЕ БЯХ ВИДЯЛА ТОВА РАЗСТРОЕНА СЪМ .
99
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако кучкарите очакват всички да са толерантни с тях и да проявяват разбиране, то трябва и те да започнат да се съобразяват с другите хора. Сега няма как да им съчувствам.
98
2
 
17
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Абе, вие тук наистина ли сте толкова умствено изостанали, че оправдавате ръсене на отрова? Бездомните кучета са проблем, но по парковете и улиците ХОДЯТ И ХОРА, ***! Ако във вашия вход се мъкне бездомно куче и аз дойда да наръся с антракс, това ще ви реши ли проблема? Господи, колко *** народ и колко мъка! Този народ заслужава съдбата си и добре, че е на изчезване!
97
1
 
1
 
! Отговори
Bulganimal Planet™ преди 9 години
Bulganimal Planet
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 134: "Кучето е животно", но също така, то може да бъде очите на мой, твой или нечий друг близък човек. Това животно, може да бъде най-добрият приятел на дете с аутизъм. Това животно, не е наранило никой, въпреки липсата на наморник. Човекът също е животно, но вероятно сте забравили това.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 129Кучето Е било с намордник и повод!Не го пише в тази статия, но в други медии е по-подробна историята.
94
9
 
0
 
! Отговори
acca преди 9 години
135 - ти *** ли си бе!? Къде видя по улицата породисто куче, изхврълено от стопаните си?!
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще ви обясня за парк Гео Милев. Това е най-пренаселения парк. Когато е хубаво времето там може да видите поне 200 бебета, още толкова деца между 2 и 10 години и поне 100 кучета. Едновременно. Парка е малък и стават конфликти. Виждал съм пред очите ми поне 3-4 пъти как куче си играе с малко дете, играта загрубява, детето изпада в паника и докато се намесят родителите и собственика на кучето детето вече е получило доживотен страх. Парка е целия в кучешки лай*^, никой не полза каишка.
92
0
 
0
 
! Отговори
Леси до 109 преди 9 години
Ами ... Аз познавам една жена която обучава кучета и от нея е имам информацията . Незнам точно колко взима за да обучи кучето , но все по пректи работи , защото сумата е горе долу символична .
91
1
 
11
 
! Отговори
за да има ред преди 9 години
Строги закониЗоополицияЗоосъд
90
3
 
8
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Всички бездомни кучета и котки са били домашни преди стопаните им да ги изхвърлят на улицата .Не са паднали от небето нали така ?????
89
1
 
3
 
! Отговори
мдам преди 9 години
Бегай с тия закони бе закона не е направен да е справедлив за обществото а да се подържа статукството.Демек да са си така нещата както му е угодно на някого.Кат не ми върши работа закона и се взимат нещата в свой ръце справедливостта над всичко.

Спонсорирани публикации