Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!

Отровиха бременната Айра, рожба на "Очи на четири лапи"
Обновена: 29 апр 2015 14:00 | 29 апр 2015 12:30,
230
Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е отровено преди дни в парка на столичния квартал "Редута".

Това разказа пред Dnes.bg Снежана Стойчева, жената, която се грижила за Айра от януари насам, когато тя и семейството й решили да вземат лабрадора.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи на хора в неравностойно положение.

Основната причина жената да реши да се грижи за куче от "Очи на четири лапи" обаче била друга - покойният й син настоявал семейството да гледа животно, което ще помага на други хора. Затова няколко месеца след смъртта му Снежана решила, че трябва да изпълни неговото желание.

Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева
"Изключително бързо се привърза към нас, лабрадорът е много интелигентно куче, създадено да помага на човека. Та ми беше изключително нужна и полезна, вдигна ме след смъртта на сина ми", каза със сълзи на очи Снежи, която е наш колега – мениджър на сайта Imoti.net, част от медийната група на Инвестор БГ.

Тя ни сподели как била в непрекъснат контакт с хората от "Очи на четири лапи", които посещавали дома й, за да видят в какви условия живее кучето и как се отнасят с него. Снежана много пазела Айра, разхождала я на строг повод, пазела я да не яде боклуци, дори я извеждала с намордник.

Въпреки всички взети мерки - Айра е отровена, а това се случва на 25 април, точно година след като е загубила сина си.

Снежана снощи е подала сигнал в полицията, но първо днес трябва да стане ясно с какво точно е отровена Айра, за да има разследване на случая.

"Предположенията на ветеринарите е, че това е специално подготвена отрова, която може да убие до 30 кг живо същество. Та това може да бъде и дете? Когато се разгони през март, от фондацията я заплодиха от специално подбран баща. Трябваше да роди в края на май. А сега аутопсията откри в утробата й 8 бебенца", възмути се тя.

"Може би ще си взема отново куче, но трябва да мине време, защото сега съм смазана. Не искам да допусна, че това е възможно, казвам си: Да не би пък да не е отрова, инфаркт да е получило кучето. Не искам да повярвам, че може да има толкова мразещ човек, защото той правейки подобно нещо, е мразел всички", заключи Снежана Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
15
 
! Отговори
Poison преди 9 години
УВАЖАЕМИ ОТРОВИТЕЛИ !!!Да Ви информирам, че видяли някои, които да подхвърля тази гадост, може да бъде повече от СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ОПИТА ЦЯЛОТО СЪДЪРЖАНИЕ, БЕЗ ДА МУ ГОВОРЯ !!!
127
14
 
7
 
! Отговори
cc преди 9 години
Силно се съмнявам, че някой ще отрови куче водач просто така. Всеки ден обаче, ставам свидетел, как домашни кучета биват разхождани в двора на близкото училище, въпреки огромната табела, на която пише,че е забранено разхождането на кучета в двора на у-щето, тъй като там си играят деца,пипат пръста и тревата,където псетата са *** и си лапат ръцете после. как да не ги тровиш после?!?!
126
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типично за нас, хората. Така се отнасяме ние към тези, които ни обичат.
125
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Омразата и злобата унищожават и опустошават души, хора и светове.
124
1
 
6
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"vlady", за една година не си си променил стила на писане. Нито една дума.Добре ли ви хранят в психиатрията?
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ, не трябва да съществува на таз земя.
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека всеки плюеш и мразещ.. да му се наложи да бъде воден.. Тогава да говори! Чета коментарите и единственото което виждам, е болестта на цял един народ.. трябва да минат години, да измрете всички хейтъри, тогава нещата може да се наредят
121
4
 
21
 
! Отговори
cat преди 9 години
Българинът- е изпростял толкова, иззлобял, изгубил човешкият си облик!!!Само публичен линч, с камъни на Площада,могат да измият донякъде гадното чувство след подобно деяние!
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Екоравновесие", се предполага, че следи за проблема с бездомните кучета, но и тя като всяка една държавна институция само взима пари без да прави нищо. Обаждаш им се, че в квартала ти обикаля глутница кучета, те идват, седят си 20-30 минути в колата и след това се прибират и ти връщат обаждане, че не са видели никаква глутница. Жалко за кучето, жалко и, че се налага ние да се превръщаме в животни, поради неспособността на държавата ни да ни защити...
119
6
 
13
 
! Отговори
татко преди 9 години
Преди малко се прибирам и виждам как санбернар се разтоварва като самосвал на детската площадка. Казвам на стопанката: Мадам, няма ли да си приберете "стоката", щото след малко си взимам хлапето от детска градина и ще си играем тука !? Тя ми отвърна толкова нецензурно, че ме е гнус да го цитирам....за миг се замислих дали е правилна моята позиция против насилието над жени...
118
2
 
27
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
Само като прочета коментарите и ми става ясно колко е озлобял народа. Тук не става въпрос за бездомни кучета, а за куче водач, от което незрящ човек се нуждае!!! Нейното поколение е щяло да помогне на хората!
117
4
 
18
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Аз съм стопанин на три кучета кане корсо, предизвиквам отровителя да се пробва и при мен ;)
116
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обезумял от бедност и простотия народ. Бедността е следствие от простотията, от сбърканата ценностна система... С подобни действия към беззащитни животни просто се сриваме в очите на богатите европейци, и на интелигентните заможни сънародници, които дават мило и драго да осиновяват бездомните животни, но не им дреме за болните деца на този паразитен народ. Безспорен факт.
115
27
 
10
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
Обикновен звяр ... какво толкова се палите ... а за ухапаните и изядените какво да кажем ? Навсякаде сме се заринали в *** от пишман куче любители. Каде е така на друго място ? Дайте пример от развита държава да ва е.а в хуманистите. Отиди в Лондон с куче и не си чисти *** му или недай си боже да ухапе някой на улицата да видим какво ще ти се случи - неможеш се изплати.
114
0
 
9
 
! Отговори
майка преди 9 години
Простотия пълна! А ако утре това са децата ни?!
113
29
 
8
 
! Отговори
Един от вас преди 9 години
Убии куче спаси човек.
112
5
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН ДО ГОШО преди 9 години
АМИ ГОШО ЯВНО НЕ СИ ЧУВАЛ ЧЕ КУЧЕТО РАЗЛИЧАВА ДОБРИЯТ ОТ ЛОШИЯТ, ТАКА , ЧЕ АКО ТЕ УХАПЕ КУЧЕ ЗАМИСЛИ СЕ ОТ КОИ СИ .ИМАМЕ КУЧЕТА ПРЕД БЛОКА , И ЗНАЕШ ЛИ ЗАСТРЕЛЯХА 2 , НЕ ЗНАЕМ КОЙ. НО ДРУГИТЕ ПАЗЯТ ДОБРЕ И ПРЕДОТВРАТЯВАТ КРАЖБИТЕ НА КОЛИ И ПР . ПО ЛАЕНЕТО СЕ РАЗПОЗНАВА ЗА КАКВО ЛАЕ. ТАКА Е И С ТЕБ ПО ЛАЕНЕТО ТИ РАЗБРАХ , ЧЕ СИ ЛОШ И СЕ ПАЗИ ДА НЕ ТЕ УХАПЕ КУЧЕ . ПО МИРИЗМАТА ЩЕ ТЕ ПОЗНАЯТ ТАКА ДА ЗНАЕШ
111
15
 
5
 
! Отговори
Байерн М преди 9 години
Предлагам столична община да направи състезание по тровене на помиари който натрови най много награда.
110
2
 
12
 
! Отговори
bez преди 9 години
V Bulgaria horata sa izprostiali do bezkrai. Taka i ne razbraha, che ne triabva da izbirame mejdu hora i kucheta - vsichki mojem da jiveem zaedno. Edni bezpardonni. polugramotni konsumatori dorazrushavat ostanaloto ot milata ni rodina.
109
2
 
26
 
! Отговори
Джордж Бърнард Шоу преди 9 години
Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните.

Спонсорирани публикации