Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гагаринчук. 120. Когда я пиян, а пиян всегла я..."Когато сте пиян, по- добре не пишете коментари в сайта.
88
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не били 3 м., а били 3 км. На страха ушите и очите са големи.
87
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е вярно. В международното въздушно пространство може да лети всеки и това го ползват изтребителите на Русия също, летят в северно море около UK около Швеция и т.н.Кви са тия глупости, че самолетите на САЩ можели да летят само покрай техните си граници.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аиде стига сте триликоментарите бе , то човек даже разговор не може да завърже тук , или забранете постването или оставете хората да си кажат мнението
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 111в България пък щото от 7 милиона жители имаме 12 милиона милионери ли / амсалак такъв
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мен да минеТака ни освободи че даде цяла Северна Добруджа до устието на Дунава на Румъния, целия западен Шоплък до Ниш на Сърбия и създаде "великите" Македони, както се казва с наши изконно земи направиха помен
83
0
 
13
 
! Отговори
Брайко преди 8 години
Два самолета да летят успоредно на 3м разстояние с еднаква скорост и после постепенно да се раздалечат е едно а да летят в различни посоки и се РАЗМИНАТ на 3м разстояние е нещо друго и ако това изобщо се случи ще бъде пагубно поне за единия...Както винаги истината е различна от представената във статията а за произведената евтина сензация се хващат само профаните... Може би доста от тях ще питат и какво е това "профан" Ами нали всичко знаете :))
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво прави американски разузнавателен самолет в черно море а и защо руския самолет да е минал на три метра от американския а не обратното, имам чувството че скоро сащ ще претендират и защо руски самолети летят над русия
81
4
 
18
 
! Отговори
мен да мине преди 8 години
Ко ПЛЮЕТЕ бе продажни та Русския войник е освободил Българина,а сега внучето го плюе. ТАКА СИ Е БЪЛГАРИНА. Цунете американците по дупетата,а после ще ревете.
80
4
 
27
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЖАЛКО ЧЕ РУСНАКА НЕ Е СВАЛИЛ ПО НЕВНИМАНИЕ КРАВАРСКИЯТ ПАЗУЗНАВАТЕЛЕН САМОЛЕТ ДА ГО ПИТА ЧИИ .....ТЪРСИ НАД ЧЕРНО МОРЕ.ДОБРЕ ГОСПОД НАКАЗА И ТЕСИ АМЕРИКАНЦИ НА ПОЛИГОНА В БЪЛГАРИЯ.
79
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И докато се праят на мъже КаГеБейшниците, 23 млн руснаци са изпаднали под прага на бедноста, и това по официални данни на Кремъл
78
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До калвачапредполагам си руски кАлвач и ти трябва време да вденеш. Това, което си мислиш, че се е случило е от април, а сега сме юни - панимайш?
77
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товарищите докато не си строшат главите нема да мирнат
76
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А руската *** като прелита с техните 60 годишни бараки ту-95 постоянно из въздушното пространство на сумати европейски държави?
75
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си."Хехе ми така си е да. То тия разузнавателни самолети не си летят ей така щот няма кво да правят.
74
0
 
1
 
! Отговори
Acceleron преди 8 години
И ???
73
1
 
26
 
! Отговори
калвача преди 8 години
***! ти не можеш и да преписваш. Това е станало край Калининград а не в Черно море. Американския разузнавателен самолет е летял покрай границата на Русия с изключен транспондер. Руснаците вдигат Су-то които е записал даже и номера на разузнавача. Освен това е летял на 6 метра от него и го е обиколил няколко пъти.
72
32
 
2
 
! Отговори
USA Proud преди 8 години
След третата водка може и на метър да минат. От пияните руски мужици всичко може да се очаква. Следващият път предлагам американския самолет да е ескортиран от два F-22 да видим дали на пияндурите ще им стиска...
71
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност този кравар повече няма да лети там,а може и да си е подал оставката :))
70
0
 
2
 
! Отговори
тъпо пъпчасало лапе преди 8 години
Тъкмо навреме за фолаут 4!Само че май-май ще го играем на живо.

Спонсорирани публикации