Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
8
 
! Отговори
Авиатора преди 8 години
И другата седмица прогнозата е такава: Русские Витязы от Север, и Хамерикански фекалии от юг-югоизток.
68
3
 
29
 
! Отговори
!1111 преди 8 години
Американците си играят с огъня...преди седмица имаше аналогичен случай с Китай....Реално се получава,че нарочно провоцират със своите нагли и арогантни действия...Ще запалят света тези американци...немогат да разберът,че тяхната позиция на световен господар отдавна не е такава....Има държави и народи(доста са)които с удоволствие биха им натрили американските носове...
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83: Еми прав си. С тая на власт ....
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusnaci imat raskoshen vic ot predi 50 godini,zavarsha s dumi:'A ti v nash sadik ne xodi".
65
2
 
30
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Правилно е да се каже: Американски самолет прелетя.....Все пак Русия има излаз на Черно море!А САЩ какво Х-Я му търсят тук?
64
4
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
пилотите са със специялни декомпресиращи панталони. след тоя инцидент предполагам са текли кафяви неща нагоре из гащеризона
63
3
 
25
 
! Отговори
nikonik преди 8 години
Стига с русуфилска пропаганда !! Американските самолети са невидими, руснакът не го е видял и за това се е доближил толкова близо. Ето снимка на един невидим F 117 ! ,,Невидим,, защото е разбит до неузнаваемост на земята свален от гладуващата комунистическа СФРЮ просто пишете в Гугъл << f117 shot down serbia >> и дайте на изображения.
62
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излиза че американски военни разузнавателни самолети могат на воля и безнаказано да летят в международното въздушно пространство ,ако това обаче го направи руски самолет -се почва ,ама защо и как може такова нещо !?-Ами като шпионираш -трябва да си готов във всеки момент някой на когото не му харесва шпионажа ти -да ти забие една ракета под опашката !!!
61
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Като в стария тъпизъм - Две крокодилчета летели над Черно море; едното попитало "колко е часа?", а другото погледнало компаса и отвърнало, че днес е петък.Статията така е написана, че останах с впечатлението, че вината е на американците, които " не са направили опити да избегнат сближаването", заради което руския самолет е намалил скоростта и е напуснал района.
60
1
 
5
 
! Отговори
Радо преди 8 години
Тия че се степат!
59
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Аман от претоплени манджи!Това е отпреди 2 седмици и вече беше старателно предъвкано и от двете страни(русофили-русофоби)!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпотата си е по рождение, НАГЛОСТТА -също!Като имаш в предвид какъв им е "главатара", всичко си идва на място!Цялата им "държава" е такава!
57
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "лазар" де!Май алкохолиците си търсят белята?
56
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
65 - Никога самолети не летят 3 метра един до друг.----------Глупости! Самолетите в съставите на руските групи за демонстрационни полети "Руски Витязи", "Стрижи" и други подобни точно на 3 метра един от друг летят и не само летят, но и заедно в група извършват сложни фигури от висшия пилотаж. Напиши в Туба Русский брильянт и гледай!Излез от пещерата - нали уж имаш нет.
55
1
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Джурналята от CNN доказват, че са скарани с елементарната физика.
54
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бобити чувал ли си за самолет на друга държава, освен на Русия, който да се държи по този начин? Китайски, КНДР-ейски, индийски, шведски? Как пък тях никой не ги разузнава, само раша я разузнават.Истината е, че руснаците са с мислене на хулигани - виж им клипчетата за пътни произшествия, за бой м/у шофьори, същата *** са и пилотите им.
53
4
 
32
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Пак кафяви ***. Тия американци мазохисти ли са? Как може ти да летиш с военен самолет, а после да се оплакваш че друг военен самолет бил направил "опасни действия". Ама не е ли редно точно военните самолети да са опасни?!? Лети си там над нивята и никой няма да те закача.
52
3
 
27
 
! Отговори
Пръц, янки, пръц ! преди 8 години
След случилото се, американската армия е удвоила поръчките си за памперси, а във всеки разузнавателен самолет вече има по един голям пакет с така необходимия им продукт.
51
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си."Нямаше как по-добре да им се каже на наглите самозабравили се американци.
50
8
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
"Руски самолет прелетял на 3 м от американски"Айде де! Няма пилот, който да е настроен толкова самоубийствено!Тия "експерти", които твърдят подобно нещо, просто стават единствено за джамбази!група кан Телериг

Спонсорирани публикации