НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента

Нямало да се борят с руската пропаганда
Обновена: 25 юни 2015 13:34 | 25 юни 2015 12:46,
138
НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента
Снимка: Reuters, архив

Наесен НАТО и Украйна ще предприемат съвместно практическо учение. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

На днешното заседание на комисията НАТО-Украйна е било решено държавите от алианса да обменят с Киев данни за въздушното движение. Решено е било също да бъде разширено присъствието в бюрото за връзка на НАТО в Киев.

Предстои трудна работа по реформирането на украинските служби за сигурност, необходимо е търпение. НАТО увеличава практическата си помощ за Украйна, с пари и със съвети. В последните дни започнахме проекти за защита на въздушното пространство и за повече сигурност на комуникациите. Споразумяхме се по принцип за нов тръстов фонд за обезвреждане на самоделни взривни устройства и за разминиране, съобщи Столтенберг.

НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи, заяви генералният секретар в отговор на въпрос. Той определи украинската криза като най-сложната в момента.

Украинските отцепници са тежко въоръжени и са обучени от Русия. Призоваваме Русия да спре агресивните си действия в Украйна, заяви Столтенберг. По неговите думи Украйна е изправена пред невиждана икономическа криза. Забележително е как страната се справя в това положение, коментира той.

По неговите думи нарушаването на примирието продължава. Не би било полезно да обявим споразуменията от Минск за мъртви, те са най-добрия път за мирно решаване на конфликта. Многократно примирието бе нарушено, има много проблеми, но няма друга възможност да продължим подкрепата за мирните усилия. В противен случай се боя, че обстановката би се влошила допълнително, искаме да избегнем това, поясни Столтенберг.

Всяка държава има правото да избира сама своя път - на неутралитет или на участие във военен съюз, заяви той, попитан дали би могло Украйна да влезе в НАТО. Такова решение би трябвало да бъде взето в страната кандидат и от страните от пакта. Никой друг няма право на вето или намеса в подобен процес. Днес Украйна е изправена пред необходимостта от реформи, ще оценим заявката й за присъединяване към пакта, както оценяваме исканията на всяка друга държава, ако получим подобна заявка, посочи генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
18
 
! Отговори
До 74 преди 8 години
НАТО няма да защити никой драги еврогеецо.Я кажи защо Кипър още е разделен на две.Какво става като Турция реши да го окупира.Ами нищо ,окупира си го а ат НАТО им изпратиха телеграма ,че това което направиха хич ,ама хич не е хубаво.И толкоз.Това ще стане и ако Турция реши ,да превземе България-ще го направи за два дена и никой гък няма да и каже.Или ти очакваш германции англичани да дойдат да умират тук за да те защитят
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО Е КАК СТРАНАТА СЕ СПРАВЯ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ". ТЯ ИЗОБЩО НЕ СЕ СПРАВЯ, ПОПИТАЙТЕ ВСЕКИ УКРАИНЕЦ.
72
1
 
18
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
За 2-пъти по-малко години, "демокрацията", внесена от ФАЩ, направи населението на България от 9млн. на 7 млн. Както и да е, всички си спомнят с носталгия "съветското робство" и с отвращение сегашното-американско робство!
71
11
 
1
 
! Отговори
Генчо преди 8 години
Абе какво стана с пенсиите в КРИМ ? Нали путин беше обещал да ги удвои след като го завладя. Какво стана ? забрави си обещанието май ..........
70
3
 
12
 
! Отговори
защо стана преди 8 години
До до 66Държавния преврат в Украйна на избрания демократично президент Янукович бе фитила на проблемите около Украйна.Може Янукович да е имал прегрешения,но е факт ,че бе избран на неоспорвани избори.А и следващите избори бяха близо.
69
13
 
1
 
! Отговори
NATO LEGION преди 8 години
Чудя се защо Украйна не се присъедини към НАТО? Тогава *** ще е принуден или да върне обратно в матушката зелените си човечета и да спре войната или да рискува военна конфронтация с НАТО, което би означавало края на руската империя на злото. НАТО е гарант за независимостта на Европейските държави!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз от 73:) леко ще се олигавиш!(P.S. числото дето си написал x10 ;) )
67
7
 
2
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Ми ако няма руски войници в Украйна за кво изобщо путин се занимава с нея бе :D. Има руски войници и когато лъсне истината за жертвите които дават там на путин ще му припари под дупето като трябва да обясни на народа си защо го е лъгал.
66
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересна статистика ни показва пост 63:Русия вече се нарежда по БВП сред страните от Африка! Спада е главозамайващ!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаблюдаващОстави го тоя АЗ ! виж че е чел учебника хванат наопаки!
64
8
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
СССР окупира България за 45 години и избива много повече от 5000 души. Колко са жертвите на Белене само ?
63
2
 
9
 
! Отговори
До 71 преди 8 години
Нахлул е някой в шортите на ***.До сега от Украинското гланокомандваме винаги са твърдяли ,че руска армия в Украйна няма.Ти от къде черпиш твоята информация.А ти естествено предпочиташ сега в Крим да беше Американския флот но това не стана само заради бързата реакция на Русия.Иначе виж ,че пристанищата в Одеса оня Наакашвили вече ги дава на чужди фирми.И сега аз виждам само колони с храни и медикаменти да влизат от Русия в Донецк ,а родната им Украйна им отряза тока ,газа и пенсиите
62
7
 
0
 
! Отговори
Аз до 73 преди 8 години
Бачкаш за 320 лева и мразиш зубарите ли ? Че взимат хубави заплати ? Ах ти жалки атакисте .....
61
2
 
9
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
САЩ са бомбандирали СОФИЯ , убити около 5000 души, летеца герой ДИМИТЪР СПИСАРЕВСКИ прави таран на американски бобандировач
60
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Аз до 62"Ако *** си беше седял в руските граници и не късаше парчета територия от съседите си на НАТО щяха да му ръждясат оръжията. Нямаше да има нужда от НАТО."Не думай... НАТО отдавна обслужва интересите на САЩ - да се вклинят между Европа и Русия и Азия, да контролират нефто- и газо-потока през Украйна и да поемат пълен военен контрол над Черно Море. По това те работят вече 10 години, още от времето на "оранжевата" революция. Путин просто прие бягащия от фашизираната хунта Крим.
59
8
 
2
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
И според теб балтийските държави как ще се защитят от руска инвазия ако не са в НАТО. Путин ЗАДЪЛЖАВА съседните държави да влизат в НАТО. Глував, истеричен, КГБ агент.......
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз (до 62)*** си зубър!
57
8
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
Те и руснаците обещаха да пазят териториалната цялост на Украйна в замяна на отказа на Украйна от ядрените и ракети. И кво този дето трябва да я пази я разкъса. Сега като видят как лъжат руснаците по-малките държави като Иран няма да вярват на никой и няма да спрат ядрените си програми. Заради такива с териториални претенции като *** светът ще се напълни с ядрено оръжие. Което е мноооого зле за всички.
56
10
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
Не Украйна НАХЛУ в Русия, а Русия ОКУПИРА украински територии!И то по най-варварският начин, с методи на болшевиките от преди един век!Нищо не се е променило в тази средновековна монархия!
55
0
 
7
 
! Отговори
кой решава преди 8 години
До до 56Геополитическите проблеми се решават от САЩ и Русия.От останалите се иска съгласие в едната или другата посока.Несъгласие не може да има.Големите решават,малките изпълняват.

Спонсорирани публикации