Скинари смляха от бой дядо, защото бил с внуче – "циганче"

Възрастният мъж бил на разходка с внуците си в Борисовата градина
Обновена: 22 юли 2015 14:18 | 22 юли 2015 07:00,
149
Скинари смляха от бой дядо, защото бил с внуче  – "циганче"
Снимка: Reuters

Възрастен мъж е бил пребит в Борисовата градина в петък привечер от група младежи.

67-годишният Красимир Иванов бил с внучетата си – 11-годишно момче и 7-годишно момиче, които станали свидетели на побоя.

Всичко започнало, след като дядото забелязал петима младежи да се навъртат около внука му и да го тормозят. Те го наричали "циганче" и настоявали да си свали превръзката от ръката. Смятали, че си я е сложило, за да проси в Борисовата градина.

Още по темата

Всъщност семейството било от български произход. Децата и родителите живеели в Австрия и дошли у нас през лятото. Обвиненото че проси момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия.

Красимир веднага отишъл, за да изгони младежите, но бил блъснат и съборен на земята. Последвали удари и ритници. Той загубил слуховия си апарат, очилата му паднали.

Мъж, който седял в заведението на стадиона на ЦСКА, се намесил и казал на биячите да престанат и да се махат.

Групата се оттеглила. Красимир и изплашените му внучетата си тръгнали, но след около двайсетина метра един от групата ги настигнал и ударил възрастния мъж така, че очилата влезли в очите му. После отново го съборили на земята и го ритали, включително в главата.

В болницата лекарите повече от два часа се борили да спасят окото на мъжа, в което са се врязали очилата. По думите на лекарите окото е било изместено от орбитата му.

От СДВР потвърдиха за случилото се и съобщиха, че продължават издирването на биячите.

Адвокатът на пребития мъж – Емануил Йорданов, е подал сигнала срещу скинарите от името на бития мъж.

"Полицията работи вече и ние нямаме някакви упреци към работата, надявам се, че колегите в кратко време ще си свършат работата и нещата ще могат да продължат в рамките на един нормален наказателен процес. Ако извършителят на престъплението попадне на добър адвокат, той би трябвало да го посъветва сам да отиде в полицията", обяви Йорданов пред bTV.

На 2 юни в Борисовата градина беше убит, също посред бял ден – около 12 ч., ученикът Георги Игнатов. Все още не е открит извършителят на това убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ходите в Борисовата градина, то това не е парка а вече опасно място, то убийства, пребити....не знаеш от къде ще изкочи някой луд.
30
3
 
39
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
М да-а-а. Показателно е че са били няколко смелчаги, но като станал ЕДИН от близко заведение и се разбягали, много прости бе. Както казва поговорката "Да е уи -да му го набиеш, пък то акъл? "
29
4
 
49
 
! Отговори
Ямболлия преди 8 години
Кви скинари, тва са 16 годишни лекенца чудещи се къде да си избият хормоните, но мозъка не им стига да направят нещо смислено.
28
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който сее вятър жъне бури.Да сееш расова омраза е отвратително деяние,от което страдат най-беззащитните.
27
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като са толкова отворени да отидат в махалата и да се разправят с роми на тяхната възраст. Големи герои - да надвиеш на дядо с внучета. Че има проблеми с ромите е факт, лошото е ще си патят хора, които хай-малко заслужават подобно отношение.
26
4
 
25
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ей затова толерастията е непобедима, защото националист и *** са на практика синоними
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисовата градина-най-опасното място в България
24
4
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Някой има интерес,напрежението на битово и етническо ниво да не...спада и да има страх сред редовите български граждани.Ха познайте кой има интерес от това и кой се изживява като...силният човек,способен да крепи държавата,а без него,едва ли сме...загубени.Боко Банкянски му е името,а беззъбата ни полиция чака само...неговите указания;Бъчварова е сложена само за...парлама.
23
8
 
27
 
! Отговори
бате Жоро преди 8 години
Не пишете глупости! Много отдавна няма скинари в София! Това че всеки втори малдеж е плешив и си бръсне тиквата не го прави скинар! Не насаждайте("журналистите"така наречени)излишно напрежение(етническо) защото за 20кинта хонорар си играете с огъня!
22
0
 
66
 
! Отговори
user преди 8 години
Фандъкова да вкара общинска полиция в парка. За зелена/синя зона, като спреш и идват на секундата 100 човека да ти сложат скоба, а там където има побои и убийства ... нищо. Очевидно е, че гледат само печелбарството.
21
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 - Може да се е наричало "парк на свободата", но свобода не е имало.
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление тези, когато и да ги затвориш, все ще е късно. Ако не се сбият на мач, ще си търсят кой да пребият в парка.А милицията да вземе да монтира повече камери и да не се прави на утрепана - срамота е да пребиеш 67 годишен в парка.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете да ходите в Борисовата градина!
18
4
 
30
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
*** тва Софията нормален град ли е изобщо...
17
8
 
41
 
! Отговори
* преди 8 години
Във великата Хамериканска държава и в тъпите холивудски филми на това му казват 'косвени жертви'.Това, че братята 'роми' много си навириха носовете последните години е факт. Очевидно държавата, полицията и жандармерията е абдикирала от функциите си, затова, когато няма кой, ще има скинари, гняв и напрежение. А всички ние ще четем сводките на полицията с 'нарастнали случаи на самоуправство'. Така ще бъде, докато институциите не започнат да си вършат работата, за която всички ние им плащаме.
16
17
 
17
 
! Отговори
sharp преди 8 години
Да уточня, че не всички скинхедове са нацисти и фашисти, дори снимката е на анти расист анти фашист скинхед
15
18
 
51
 
! Отговори
123 преди 8 години
Преди 30 години, когато това място се наричаше Парк на свободата такива събития не се случваха. Но сега е демокрация...
14
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре пуснете 2 полицейски патрула в тая Борисова градина да циркулират 24 часа бе майка му стара! Бива да не правят нищо от МВР бива ама това е безобразие ... Съда не съди, полицията не пази и не прави нищо за сигурността на хората ... На едните камери на Столична Община разчитат в тая градина .. Толкова смотани служби няма по света, това министерство само гълта средства и нищо не прави!Гадни лентяй корумпирани, никва вяра в полицията вече няма и с право.
13
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те тези скинари са досущ като стресираните младопенсиониращи се рушветчии. Могат да бият само деца, жени, студенти и баби.
12
8
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия скинари много мъжественин ве, ама мъжествени с главно "Ж". Скочили на дядо с малки внучета! Тия не са скинари, тия са от Джемини! Що не идат във Факултета, а се мотат в градинките сред майки с деца и баби и дядовци? Явно са меки китки имащи за цел да попаднат в панделата, където се надяват да станат булки...

Спонсорирани публикации