Гришо с труден успех на старта във Вашингтон

Българинът се наложи над Гуидо Пея със 7:6 (1), 6:4
Обновена: 6 авг 2015 14:08 | 6 авг 2015 08:52,
11
Гришо с труден успех на старта във Вашингтон
Снимка: Reuters, архив

Ракета №1 на България Григор Димитров стартира с успех участието си на турнира във Вашингтон, след като победи трудно Гуидо Пея със 7:6(1), 6:4.

Световният №100 успя да затрудни хасковлията със силен сервиз, но Гришо все пак успя да се справи в напечените моменти. Димитров откри гейма на нула, веднага след това проби и поведе с 3:0. Той продължи да бъде безпощаден при подаванията си и нов гейм на нула му позволи да поведе с 5:2 само за двайсетина минути игра.

Последва необяснимо отпускане на българина, той направи няколко непредизвикани грешки и аржентинецът се върна в мача. Така Пея сервираше за сета и стигна до 40:15 и две сетбола, но двойна грешка и два форхенда на световният №16 доведоха до брейкпойнт. След това се стигна до тайбрек, където Димитров отново се взе в ръце и даде само една точка на съперника си.

Във втория сет с два пробива Григор поведе с 5:1, но отново сам си навлече неприятности. Когато сервираше за победа, Димитров допусна пробив, после загуби още един гейм, но от втория опит Димитров сложи точка на спора.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Стийв Джонсън, който елиминира Бърнард Томич с 6:7(7), 6:4, 6:2. До момента двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж. Това се случи по-рано през този сезон, когато първата ни ракета спечели със 7-6(8) 6-2 7-6(2) във втория кръг на Уимбълдън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Какво да го плюеш? Той сам се плюе. По-скоро трябва да го съжалят момчето и да не публикуват нон стоп новини за трудно спечелени мачове в началото, които са последвани от .... осир..отпадане.1 след като победи трудно 2 Световният 100 успя да затрудни3 Последва необяснимо отпускане на българина,4 но отново сам си навлече неприятности. Когато сервираше за победа, Димитров допусна пробив, после загуби още един гейм, но от втория опит Димитров сложи точка на спора.---
7
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
И като кара Машенка и като кара Мартин това по-голям ли го направи? Коя жена таковаш и каква кола караш ли те правят ГОЛЯМ, бе минюнче мисловно? Докато има такива като теб материалисти и кожомерести светът ви ще продължава да е позьорщина и фалш!
6
2
 
10
 
! Отговори
колибри преди 8 години
Браво, Гришо1 Не могат всички да са номер едно, но много имат възможност да са готини и успешни и без това ! Успехи, момче!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4 - парите са му честно изкарани, а не като половин България - политици и политици.....Нека момчето кара каквото си поиска!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаеш, че това не може да се изкорени?! И аз се дразня на коментари, пълни само с псувни и правописни грешки, но пък заредени с голямо самочувствие!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 2Да, срещу *** винаги плюя!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно първият плюещ си ти
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека плюенето започне сега! Нали така, драги ***?

Спонсорирани публикации